• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ALWA: Albert Hoffmann umrel ve 102 letech a to na infarkt.

    jestli je podle tebe je rakovina dukaz toho ze clovek neprosel duchovnim vyvojem, co je podle tebe duchovni vyvoj?

    "Anyone can sweep up around the ashram for a dozen years while congratulating themselves that they are following a path to enlightenment."
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VESPER_INDIGO: nevimam to jako nejaky fackovani :) je to slozite tema, ktere se mi mozna nedari dost srozumitelne popsat a ani si nemyslim, ze by GLADILAF byl nejak uplne mimo a potreboval fackovat.
    nema cenu si rvat vlasy zoufalstvim, ale presto si nemuzem hodit nohy na stul a spocinout v blazene ezoiluzi. nase pozemske zivoty dostavaji smysl prave tim, ze se vnitrnim i vnejsim problemum postavime a abychom to mohli delat efektivne, je uzitecne si udrzet klidnou mysl. neni to podle me v rozporu, jen jsem citil potrebu poukazat na toto caste nepochopeni, ktere mi pripomina spiritual bypass, cimz tu ale z nej nikoho neobvinuju. tady je to pekne vysvetlene
    Roman Žižlavský: Spiritual bypass - nástrahy a pasti duchovní cesty - Psychoterapeutické centrum Lávka
    http://centrum-lavka.cz/meditace/nastrahy-a-pasti-duchovni-cesty

    stejne tak ty drogy muzou byt i uzitecny nastroj pro dusevni rozvoj, ale ne kazdy vikend pro zabavu, to si pak clovek muze udelat v hlave peknej gulas. v tom zas ma pravdu UFO, ale ani jedno se proste neda zobecnit na vsechny.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JAZZZ: to mi připomíná ty třeskutosti zen příběhů někdy. Říct dotyčný osobě, že má dost možná pravdu. Všechno je nejspíš pomíjivé, naše duše mají domov v mystickém Někdejinde a tak vlastně nemá moc cenu se znepokojovat a... ...a pak dotyčnému dát zničehonic silnou facku. A když bude zírat a bránit se, tak říct: "No, vždyť žiješ jenom v povrchním a dočasném světě! Vždyť je jedno co kdo děláme!" a napřáhnout se ke druhé. Chvíli počkat, pak se zeptat očima a nakrčením obočí, jestli je třeba v mlácení pokračovat a nebo už chápe...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Obhajovat nějak víc syntetický tvrdý drogy je demence. Každej ví, kam jejich pravidelný požívání ve většině případů vede. Výjimky jsou, ano, třeba Charlie Sheen. Hoď si korunou, jestli jsi jeden z milionu nebo jeden z ostatních, kterej si myslí, že tvrdý drogy zvládne a myslí si to ještě stále ve chvíli, kdy už ho všichni odepsali.

    Ale tyhlety přírodní drogy... Kdo ví, jak to je, ať se přihlásí. Já nevím. Ale jsem si jistý, že mi bude ukradený, co říká někdo jinej, když budu chtít mít vlastní přístup a najít si vlastní zdroje informací. Co s tím jako zmůže něčí "drogy jsou špatné / drogy jsou dobré" :D

    Ať si to každej vyzkouší sám. Dokuď ze mě nebude tahat neustále peníze, podvádět, chtít mnou manipulovat přes city tak ať si dělá co chce. A když bude říkat, že mu nějaká substance otevřela mysl či pomohla a jeho vyjádření bude konzistentní k jeho chování, tak mu i rád uvěřím. Mně to možná fungovat nemusí, ale jemu očividně jo, paráda, přeju...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: proc lzes? co si potrebujes dokazat? ten vyzkum neni v pocatcich, bezel v CR po dve dekady a ma za sebou dolozene vysledky. dohledej si vysledky Milana Hausnera a neco si o tom zjisti.

    mas pravdu, ze ty drogy je potreba taky spravne aplikovat (pripravit si zamer, mit sittera, bezpecny ramec) a evidentne tobe moc neprospelo fetovat piko na ulici s pochybnou partickou. ok, beru tvou zkusenost jako varovani a sam podobnou chybu neudelam. dekuju za to, ze investujes svuj cas do toho, abys opakovanym predvadenim svych neuroz od podobnych chyb odradil ostatni :) mozna to neni vedome, ale aspon jsi k necemu uzitecny ;)

    LSD - Výzkum a klinická praxe za železnou oponou - Milan Hausner | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/lsd-vyzkum-a-klinicka-praxe-za-zeleznou-oponou-289170
    Dr. Milan Hausner léčil duševně nemocné pacienty psychoterapií s využitím LSD v době, kdy byl primářem psychiatrické kliniky v Sadské u Prahy. Byl pravděpodobně jediným světovým psychiatrem, který využíval halucinogenní látky v klinické medicíně v takovém rozsahu a po takovou dobu.

    Na své klinice se 112 lůžky využíval při léčbě různé dávky LSD, od 50 mikrogramů až po 400 mikrogramů, a to v rámci 60 až 90 sezení spojených s psychoterapií. Ta probíhala většinou ambulantně během víkendu. Vlastní léčba trvala 6 až 12 měsíců. Na psycholýzu velmi pozitivně reagovali zejména pacienti s různorodými neurózami, fobiemi a některými psychózami.

    Publikace přináší detailní popis nejrůznějších poruch, jejich příčin i léčebného postupu, který doktor Hausner využíval. Součástí knihy jsou případové studie včetně vyjádření jednotlivých pacientů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: prokazatelne leci jenom mezi fanousky psyjtrance, jinak nepopiram jakysi vyzkum, ktery je na pocatku a jeho vysledek je nejasny.

    ja zatim vidim dost lidi pomatenych z drog a psychedelik, kteri maji svet rozdeleny na zly mainstream a pravdivou alternativu. a dokud budou tyhle psychedelika domenou lidi, kteri jedou osobnostni rozvoje a jiny divny psycho smery, nema smysl psychedelika resit.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: curactvi se leci tezko :) ale spravne pouzita psychedelika prokazatelne dokazou lecit schizofrenii, deprese, strach ze smrti u nevylecitelne nemocnych, zprostredkovat hluboke porozumeni podstate prirodnich procesu nebo dodat energii k dulezitemu zivotnimu rozhodnuti.
    vidim to tak, ze tebou zminovane "curactvi" neni omly nebo nemoc, ale spociva v pritupu k zivotu a k drogam. to se pak nelze divit, ze dokud se nezmeni jedno, tak se nezmeni ani druhe :)

    ALWA: netvrdim, ze po prvnim tripu autmaticky nasleduje osviceni, ale tak jednoduche to nebude :
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALWA: samozrejme ze ne, drogy z curaka lepsiho cloveka neudelaj, spis jeste vetsiho.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIAGONAL: protoze asi neni jedinej s timhle nazore. ja ho mam taky, preci :D
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ALWA: podle ceho soudis ?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    GLADILAF: mas pravdu, ze se mame aspon tady ve stredni evrope v tomto case naprosto paradne, proto mi ten negativismus, ktery ve spolecnosti vidim pripada neopodstatneny, ale nejakym zpusobem se do jeji podoby promita i kdyby to mel byt jenom zbytecny ostnaty drat na hranicich, ktery reprezentuje to vyhranovani a vyostrovani mezilidskych vztahu.
    napadlo me to jako aktualni priklad toho, co by se dalo dnes za kolektivni vedomi, nebo ducha doby povazovat.

    je fakt, ze rvat si vlasy a upet zoufalstvim nad tim nasim udelem je takove nicotne. na druhou stranu to ale neni duvod nad realnymi dopady naseho pusobeni na Zemi mavnout rukou, protoze se za chvili "previbrujem do jine dimenze" coz trochu pripomina tzv. spiritualni bypass jenom v tomto pripade aplikovany na vnejsi problemy misto vnitrnich. (tim nerikam ze bys to tvrdil ty, ale treba sis podobneho pristupu nekdy vsimnul)
    mame se jak prasata v zite, protoze vyuzivame energii, co se po miliony let ukladala do ropy a uhli. za posledni stoleti jsme vyhubili 80% zivota v oceanech, teplota exponencielne roste a jako jedno lidstvo bychom se to meli naucit resit.
    nerikam ze si kvuli tomu budu rvat vlasy zoufalstvim, nebo horekovat nad tim, jak musim uklizet po ostatnich bordel. naopak snaha prispet k reseni mi pripada jako uzitecna napln zivota.

    je to tady OT? bohuzel ne. i kvuli DMT dochazi k niceni stromu, ze kterych by se dalo udrzitelne sklizet. jenomze "droga manazeru" nese prachy. jde jenom o vesely barvicky a fraktaly a nebo za tim opravdu lidi najdou ten vyznam a prestanou se chovat sebedestruktivne? nezbyva, nez v to doufat a splnit svuj maly kousek reseni :)
    When DMT Equals Killing the Environment - The Nexian
    http://the-nexian.me/home/knowledge/131-when-dmt-equals-killing-the-environment
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GLADILAF: k tomu objevu si potreboval dmt....? :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ALWA: no ja si prave to kolektivni vedomi predstavuju trosku jinak. ten pokus s krizovkou bych rad videl opakovanej tisickrat a pak teprv bych se z toho odvazil neco nesmele usuzovat. znamej je priklad, kdy komunisti na sidlistich neudelali chodniky a nechali lidi mesic chodit po poli, aby jim vyslapali optimalni cesticky, ktery pak vyasfaltovali (taky treba momentalne nebyl asfalt, kdo vi). vsude tam, kde je na chodniku nemyslna oklika, aby to na planu vypadalo hezky, tam si lidi zkracujou cestu pres travnik. tady je videt kolize kolektivniho vedomi s omezenym vedomim lidskeho planovace. podobne je to prakticky v jakekoli oblasti lidskeho pocinani.
    takze jsem skepticky ke cteni myslenek, ale na druhou stranu vidim jakousi formu inteligence schovanou za oponou nasi existence. pokud jeden bit muze byt kodovany elektrickym signalem, tak muze byt kodovany i tim jestli kazdy ctvrtek chodis behat.
    pravidla kterymi se ridime se pak promitaji na vyssi uroven a muze tak vznikat narod-metaentita bezcu, lenochu, altruistu nebo sobcu a chovani teto metaentity zpetna ovlivnuje nase zivoty. proto me trochu znervoznuje, kdyz vidim kolik se najednou v CR vyrojilo priposranych frustratu srsicich negativismem. za jejich zkurveny zivoty nemuzou uprchlici, ale ekonomicky system, ktery z CR udelal montovnu - malou Cinu uprostred Evropy a ti lide nevidi perspektivu, takze podvedome hledaji hromosvod sve zasti. Nojo trochu si s nama globalni metaentita vytira rit, ale neni se cemu divit, vytvorili ji sobci a ona je proto take takova. Nezbyva, nez do ni promitat to lepsi v nas :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ..."DMT shows us that the meaning of life is to prepare for the afterlife just as the ancients wrote long ago, but the chemical itself does not instantly enlighten us, IT gives us a platform to confront our unconscious shadow, allowing us to break free of the self-destructing patterns we blindly follow! A Divine Moment of Truth specific to you unfolds before our very EYE just as dreams revolve around our current state of consciousness, but daily cultivation of inner self-reflection is required, or we will let the pearl of wisdom we receive dissolve not unlike a dream which has only been forgotten!" ~Alistar Valadez ,
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    PURPUREAL: jo přesně :) tak nějak vyčkávám, až bude správný čas. A to mě naposledy dokonce vystrašila i tak miniaturní dávka, že jsem nepocítil téměř žádné distorze vědomí. Spíš to absolutní ticho vesmíru, které se mi na pár minut rozhostilo v hlavě. Z toho jsem měl pocit, že na vrátka klepám příliš brzy a příliš malý duchem :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    JAZZZ: vapor genie.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PURPUREAL: jak to myslis s tim strachem? to by me zajimalo. po prvnich vyletech me napadlo, ze tohle se vlastne da delat skoro porad a to ve me urcity strach ze zavislosti vyvolalo. od te doby to mam cca dvakrat do roka a pouzivam to jen v nejakem rekneme ritualnim ramci.
    par lidi jsem behem te doby pozval na cestu vesmirem, nekterym bych rekl, ze to hodne pomohlo nastartovat novou etapu a jsou takovi zivejsi, ale jiny kdyz potkam, tak prvni otazka je, jestli jeste neco nemam. ten hlad je nebezpecny. ale ze bych se bal toho, co tam vidim, to ne. mozna ale nejdu dost hluboko. jenze proc to lamat nasilim?
    nevidim tam zadny entity ani emoce. jenom do sebe zacyklenej prostor a cas v takove jako kdyz vesmirne laboratori. prijde mi ze bat se pak musim jenm sam sebe, ale veskere personifikace odpadji.

    btw. nemate nekdo tip na tu vhodnou e-cigaretu do ktery se to da cisty DMT sypat?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    The psychedelic drug that could explain our belief in life after death | Little Atoms
    http://littleatoms.com/science/psychedelic-drug-could-explain-our-belief-life-after-death
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JAZZZ: nejde o hru a šermování statusama, jde mi o to, jestli řešíme esoteriku, nebo biologii :) A nakonec zjištuju že řešíme sociologii a nějaký model chování v rámci sociologie.
    Vím prostě, že mám určitej styl jak věci jako hypotézy a podobně dokazovat, jak s tím pracovat, respektive není to můj styl, je to dejme tomu metodologie humanitních věd. Takže jsem potřebovala vědět, co tím myslíš, co pro tebe znamená zrovna teďka - je to dokázaný fakt, a podobně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam