• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    E2E4
    E2E4 --- ---
    INK_FLO: A muzu videt jejich ucetnictvi? A Saman Kupuje pozemky pro sebe nebo pro nadaci kterou ovlada? Trochu prizemne materialni pro samana, ale jinak samozrejme spravna investice a exit strategie pro byznysmana.

    Kdybych mel takovejdle biz, taky bych tem co me zivi rikal tohle. Zjevne to staci - lidi tomu veri.

    A nedelej na me dalsi whataboutismus - ostatne nad doktorem je aspon nejaka kontrola, nad samanem zadna.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    tím chci říct, že svině se najdou všude a to, že má někdo titul není záruka ničeho...(nj já vím, už zase argument typu "všeci kradnů" :-))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    E2E4: ad kšeft - jaxxe se tu k tomu kdysi vyjadřoval a octaviovy záměry a to, co s těmi penězy dělá mě příjdou čistý. Jestli si jede nějakej ego-trip/spritual bypass nevím a nehodnotím, jestli je nezidpovědnej je o úhlu pohledu, některý kultury nejsou tak úzkostný co se týče bezpečnosti jako ta západní, takže tam bude třecí plocha vždycky. Já osobně jezdím jen k jednomu šamanovi na ayhuascu (stejně jako všichni moji známí, kteří nikdy neměli potřebu to zkoušet jinde) a ten vydělané peníze investuje v Ekvádoru na zkupování pralesa, kterej by byl jinak vytěženej

    ad zodpovědnost - mohl bych takových příkladů uvést více, ale když jsem dělal na K-centru, tak jsme věděli o jednom psychiatrovi. Polovina káčka k němu chodila, každému na potkání předepisoval DHC (dihydrocodein) kterej oni pak užívali nebo měnili za perník. Pak už to bylo tak rozjetý a neúnosný, že se to profláklo a přišla na něj kontrola. Nic mu nedokázali, takže svoji praxi provozuje dál. Co konkrétně bylo na jeho jednání zodpovědnýho nevím, očividně to dělal kvůli výkonům a prachům a morální aspekt mu byl uplně u prdele...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    INK_FLO: No spis byste se meli mit na pozoru pred pany, pro ktery je to lukrativni kseft a kteri nemaji zodpovednost.. a octavio ma na triku uz jednu obet, ze.

    Jinak patent na organizovanou praci s psychedeliky si uz privlastnila skupina neosamanu / poradatelu ceremonii. Zjevne si konkuruji hlavne mezi sebou (viz ten clanek a comment).

    petra chobota bys obhajoval stejne? Btw koukam ze znovu uraduje.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    E2E4: rozumim ti a chapu tvoje obavy. pruserem to urcite skonci stejne jako cela nase slavna civilizace. na druhou stranu nezodpovendy Octavio tezko nadela vetsi paseku, nez tradicni medikace. davnemu kamaradovi ze sidlaku se po piku rozjela schizofrenie, kterou vydatne podporuje hulenim a oni ho proste cas od casu zavrou a medikaci z nej udelaj kvetak. sebrali mu svepravnost, dali duchod a tim ho pripravili o motivaci se o cokoli v zivote snazit. ted uz jenom preziva. pokud by ho nekdo vystrelil zabou na mars a protahnul ho brutalnim badtripem .. to by bylo asi tak jedine co by mu mozna mohlo pomoct, ale ja to riskovat nebudu :) nebo mam? nee ja nemam chut si hrat na boha. kazdej at vyzere svuj pohar hoven do dna, to uz je asi nas udel a nikomu se skrz medicinu nebudu montovat do zivota. to by me musel hodne presvedcovat, ze po tom touzi a chape duvod proc to chce udelat. pak bych se asi prekecat nechal :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    E2E4: to samozřejmě, akorát si myslím, že oba dva přístupy k věci (šamanskej i medicínskej) jsou legitimní, přestože na to jdou jinak, a z logiky věci se nikdy na určitých věcech asi uplně neshodnou. A v téhle oblasti vnímám trochu snahu zároveň s legitimizací těchto věcí šířit narativ, že tahle cesta je jediná správná a měli byste se mít na pozoru před těmi podezřelými pány, kteří nemají ten správný titul, psychoterapeutický výcvik a nepatří do našeho certifikovaného klanu. Jakože jedna skupina si přivlastní patent na práci s psychedeliky a může mít snahu potírat konkurenci. Protože on je v tom zahrnutej víceméně i tenhle konkurenční boj o pacienty.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    INK_FLO: No tim spis je treba zachovavat elementarni zasady bezpecnosti.. to je jako bys rikal ze neni nutne se v aute poutat, protoze ve 130 na dalnici se zabijes i pripoutanej. A krome toho se dost lidi i utopi, tak proc to resit..

    No nic.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    E2E4: nebo " všeci kradnů" :-)

    tohle pole nebude nikdy uplně bezpečný, protože to jsou silný a rychlý nástroje. Je naivni očekávat nějaký záruky, že se při zacházení s tak mocnými prostředky nikomu nic nestane. Na tom nic nezmění ani to, když se to časem oblékne do oficiálního medicínského establishment hávu. Pokud někomu má mrdnout, tak mu mrdne i pod dozorem 5ti doktorů zatímco je připojenej na ekg a eeg.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    INK_FLO: To je argument jak “no a co v americe zas biji cernochy”.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ono si stačí přečíst dlouhý seznam vedlejších účinků u většiny léků...
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    INK_FLO: vidim to uplne stejne
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    E2E4: na druhou stranu v oficiální medicíně je ta colateral damage kolikrát daleko větší, akorát je to zaštítěný titulama a výzkumama...a když si někdo stěžuje na postup, tak se doktoři chráni mezi sebou

    btw. lidi blázní i z meditačních praktik, takže vydávání knih s jejich popisem by mohlo být vnímáno podobně problematicky
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    E2E4: ano presne tak... ale bez EEG

    to ze někdo ma pulrocni tezkou integraci ještě neznamena, ze je to colateral damage. ti lidi se z toho nakonec dostanou a obvykle jsou za všechno vdecni a zije se jim pak lepe. zminuje se vse a každý do toho jde na vlastní riziko. z mého pohledu je to soucast kazde duchovni praxe /i bez psychedelik/ a klidne se ti to muze stat jen když cvicis kundalini jogu anebo spontanne jako "psychospiritualni krize". ja o tom mluvim na kazde diskuzi po filmu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JAXXE: Jak dela? Aspon hodinovej psychologickej pohovor, medicinálni anamneza / natoceni eeg?

    Ad ostatni facilitatori ani turisthuasceros 1000$ tridy to nedelaj - no prave!! To je prece hruba nezodpovednost a mit 1% colateral damage kvuli byznysu.. ble. A predokladam ze zadny mozny negativni dopady typu je mozny ze se na 1/2 roku zblaznite se taky nezminujou.. jednou z toho bude pruser.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    E2E4: screening se dela a integrace imho není v silach zadneho facilitatora, když mu rukama projdou tisice lidi. koneckoncu to obvykle nedela ani zadny ayahuascero. na to uz jsou jini odbornici a z mych zkusenosti to potřebuje tak 1 z 10 a 1 ze 100 opravdu vazne a akutne.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    INK_FLO: mam pocit, jako bych byl na jiné konferenci ;D zas takova katastrofa to z mého pohledu nebyla... ale ano, zaba není vsemocna a par lidi s ezoegem a spiritualnim bypassem by se tam urcite naslo ;D muj celkovy dojem byl ale velmi pozitivni a jsem moc rad, ze jsem u toho mohl byt
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JAXXE: To je ale neco co rika nekdo v komentarich (dik inkflo - jen se neloadovaly jsem ted na divnym pripojeni).

    Kazdopadne me by nevadilo ze behem ceremonie dava lidem mirne elektrosoky az tolik jako ze nevenuje vubec cas priprave, vyberu lidi (zadny screening psychologicky ani medicinsky jako ze zabi jed kardiotoxicky - uz mu jeden kardiak exnul zeano) a predevsim - zadna integrace..

    nemam nic proti tomu davat lidem silny halucinogeny v aspon nakym kontextu/settingu, jiste tim ze lidem rekne ze uvidi nebeskou lasku ji vetsina lidi taky dostane, ale dost lidi to muze dlouhodobe rozhodit, zvlast ezouse bez zkusenosti s narocnou integraci..

    Proste sup sup 200 euro a dalsi pan na holeni a na letiste na dalsi staci.. chapu ze na sebe bere riziko precijen pracuje s ilegalnima latkama a ze to je jeho zivnost, ale stejne mi ta byznys stranka veci smrdi.. tenhle problem mam teda se vsema “ceremoniema” - je to proste moc drahy, lidi na tom dost vydelavaj..
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    INK_FLO: radi bychom to stihli do vanoc, preklad i obal je hotovy. ted zbyva korektura, sazba a tisk. ale jsem strasne zasekany distribuci filmu po svete, tak to ber s rezervou
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    INK_FLO: Designa je super, doporučuju... "Buh v tele" tezko rict, nevim, co od takove knihy ocekavas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam