• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    bludny balvan rozdavaju scientisti
    scientizmus je brzdou a hanbou vedy
    http://www.stanislavgrof.com/resources/Sagan.Excerpt_WTIH.pdf
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AMBIENTIUM: on ma ty balvany dva, za hyperventilaci alias holotropni dychani balvan nedostal.

    Dvojí ocenění Stanislava Grofa | Sisyfos - Český klub skeptiků
    https://www.sisyfos.cz/clanek/261-dvoji-oceneni-stanislava-grofa
    Bludný balvan byl udělen za pseudovědeckou aktivitu, která bohužel v díle Stanislava Grofa převažuje. Grof opouští racionalitu tam, kde výpovědím o fantastických zážitcích přiznává status skutečnosti a odvozuje z nich představu „Kosmického vědomí“. Na něm mají participovat svým vědomím lidé, zvířata, rostliny i neživá příroda. Lidské vědomí tedy není podle Grofa vázáno na neurofyziologické procesy, může se odpoutat od těla, může se „transpersonálně“ ztotožnit s jiným vědomím nebo „odcestovat“ do některého z minulých životů nebo do doby porodu. Neexistují tu časové ani prostorové bariéry.
    ...
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak on dostal bludný balvan pokud mě paměť neklame, za Holotropní dýchání. Zřejmě proto, že je to nesmysl, nefunguje to a není to přínosné. Proto je to také samozřejmě a logicky celosvětově fenomenálně úspěšná metoda a prof. Grof je naprosto bezvýznamný pozapomenutý vědec, viď....
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    VYHULENY_UFO: ty idiot, ja mam phd. z jadrovej fyziky na najprestiznejsej vedeckej institucii na Slovensku
    a ty, ktory mas mentalne blizsie k vedcom, co si vystudoval??
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    chemtrails su realita, ktoru nevidi len libtard
    akurat sa im obdorne vravi nanopalivo
    Nanofuels: Combustion, engine performance and emissions - ScienceDirect
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0016236113011459
    takymito dristasmi "tam je fakt pruser, ze podle nize uvedene logiky lze uvazovat i o existenci chemtrails"
    tu len zasierate priestor a ukazujete, ze nicomu nerozumiete a neviete nic o svete
    ale ved sme na nyxe, tu je to bezne
    nedostudovane deti su odbornici na vsetko
    ziiv
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AMBIENTIUM: a v tom je prave ten problem, protoze me jsou mentalne blizsi vedci a skeptici, nez rozjuchani uzivatele drog.

    duvod je prave v tom skeptickem pristupu k realite, jelikoz je potreba byt trojnasobne opatrny k tomu, co si z drogovych vyletu odneses. pravda to kolikrat neni a to zpochybnovani je soucasti zivota vsech alternativcu. to je ostatne videt i na soucasny politice, kdy se kolikrat ocividny nesmysl vydava za nejakou pravdu.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    VYHULENY_UFO: A na to právě sere pes :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AMBIENTIUM: je dobre, ze sem davas grofa, protoze ten dostal od skeptiku bludny balvan.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    VYHULENY_UFO: Když se nafetuješ, tak vůbec nevíš, co se děje. Netušíme jaká je povaha vědomí a tudíž ani netušíme, kde jsme, kdo jsme a jestli vůbec reálně jsme a co je to "reálně". A když jdeme na dřeň (kvantová mechanika) toho, co jsme jako lidstvo dosud zjistili tzv. "objektivního" (tzn. opakovatelného, na čem se dokážeme shodnout -- vědecká metoda) tak zjišťujeme vědomí hraje klíčovou roli. Pokud je vědomí pozorovatele v jevu nějak přítomno, věci se zhmotňují. Pokud přítomno není, nic se nezhmotní. Tedy, abys vůbec mohl mít nervy a mozek, musí být nějakým způsobem tato hmota nejprve zhmotněna (kolaps vlnové funkce). Ale bez pozorovatele ke zhmotnění nedochází. Takže to, co se děje v mozku je až odrazem a následkem něčeho jiného, o čem nevíme zhola nic.

    Velice málo lidí, včetně vědců, si uvědomuje, že nemáme vlastně žádný důkaz pro to, že vědomí má původ v mozku. To, co máme, je nesmírné množství pozorování, která dokládají systematické korelace mezi anatomií, fyziologií a biochemií mozku a stavy vědomí. Nic z toho však ve skutečnosti nedokazuje, že vědomí pochází z mozku. V této souvislosti obvykle dávám jako příklad televizi, kde se jedná o podobný typ spojení. Kvalita příslušného vysílání, jeho zvuku a obrazu, kriticky závisí na fungování komponent, z nichž se televize skládá. Je tu tedy tato korelace, ale tím jistě není prokázáno, že program vzniká v té krabici. Ve skutečnosti bychom se smáli někomu, kdo by se snažil studovat její tranzistory až na molekulární úroveň a věřil, že tak najde důvod, proč se každý den v sedm hodin na obrazovce objeví Mickey Mouse. Všechno, co máme, jsou doklady korelací, vzájemných vztahů, ale nemáme žádný důkaz, že vědomí vzniká v mozku. Přesto byl proveden tento logický skok, který lze označit jako neformální logickou chybu. Jedno skutečně nevyplývá z druhého. Ze skutečnosti, že je tu tato korelace, nevyplývá skutečnost, že vědomí pochází z mozku. Existuje možnost, že mozek tu hraje důležitou roli, ale může se jednat o roli přenosovou, může vědomí spíše zprostředkovávat než vytvářet.
    (Stanislav Grof)

    Závěrem bych dodal, že je třeba být velmi opatrný ve vyslovování jakýchkoliv pravd. Víme hovno a "Vím, že nic nevím" je opravdu dobrá hláška.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: tam je fakt pruser, ze podle nize uvedene logiky lze uvazovat i o existenci chemtrails.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AMBIENTIUM: rozumim, kdyz se nafetuju, funguje kvantova teleportace myslenky.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    VYHULENY_UFO: Je mnoho lidí, kteří reportovali na psychedelických drogách společné zážitky takové intenzity, že to popisovali jako telepatii. Nevykazuje to charakter opakovatelnosti ani kontrolovatelnosti, je problematické to zaznamenávat atd., tudíž to nelze zkoumat (současnou) vědeckou metodou. Ale ti, kteří to prožili, nepotřebují o svých prožitých zkušenostech někoho přesvědčovat a snažit se to kontrolovaně a metodicky dokazovat, že se stalo. Ano platí, že současnou vědeckou metodou se telepatii nepodařilo prokázat. Nicméně pokud je telepatií myšlen přenos informace bez pomocí přenosového média, napadá mě například kvantové provázání (quantum entaglement) jakožto jev, který této definici odpovídá a je plně vědecký. Takže je potřeba připustit, že věda neříká, že telepatie neexistuje. To totiž nelze vědecky prokázat, stejně jako nelze prokázat že neexistuje bůh.

    Tyhle diskuze, co jste tady rozvedli, jsou dobré tak akorát pro rozbouření zbytečných vášní a posilování vzájemné nevraživosti.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a over mi existenci boha ci telepatie.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: jo, ale ani filozofii, sociologii a dalsi humanitni vedy se nedelaji tak, ze se nadopujes drogama. veda ma svy pravidla, tak aby mohl kdokoliv nezavisle overit dane tvrzeni ci dukaz.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: mezi ty vedy patri i filozofie, sociologie, teologie, ekonomie, swarm simulace ... veda nejsou jen urychlovace castic. jestli chces pomoci urychlovace castic zjistovat, proc na lidi kolem sebe pusobis jako zamindrakovanej picus, tak preju hodne stesti, ale mozna by ti vic pomohly spravne pouzity drogy a nebo nejak popularne psychologicka knizka typu "jak si vytahnout hlavu z prdele" ;)
    NEZBIS85
    NEZBIS85 --- ---
    když jsme u té hudby...velmi mi lahodí tento set od ROX...krásně zpracované pasáže a přechody...je to mix a remix různých šamaských zpěvů a rytmů ze všech koutů planety...tak snad to bude mít přínos nejen pro mne ;)

    ROX - Plant Chants ( Psychill And World Music Mix )
    https://www.youtube.com/watch?v=DN74wcmuOfc
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    VYHULENY_UFO: no prave
    ty si zjavne ten druhy pripad
    NEZBIS85
    NEZBIS85 --- ---
    VYHULENY_UFO: to mi připomíná: "všichni na drogách skončili, jen my jsme na nich začali"
    NEZBIS85
    NEZBIS85 --- ---
    někomu to holt nedělá dobře...je fetování a fetování..."out of control" styl spíš bere než dává

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam