• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KEIKIN: roční dítě je starší? Mně nepřijde:) Je to s ním jednodušší, dáš ho do nosítka, tolik do toho nekecá. Měli jsme tedy i golfky, to ne že ne. Díky za tip na Ryanair.
    ANNAWA: díky
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: problem s kočarkom?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: jo, je to jiný, ale taky byly před tím malé ;-)

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: letos Rujana, naprosté nadšení. Ale my k moři jako takovému zase tak nejezdíme, na příští rok plánujeme třeba Švédsko. V Chorvatsku jsme byli loni a považujeme to trochu za pomatení našich smyslů, protože nám to úplně nesedlo, i když pláže jsme si tam našli hezké, to zase jo.

    IBERIA: myslím, že to s cestovkou minimálně s malými dětmi skutečně vyjde levněji, nízkonákladovky se k cestám na dovolenou k moři prostě nechodí, třeba proto, že do těchto destinací nejdou dopravci nikdy s cenou skutečně dolů.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ANNAWA: nj tak to seš dobrá. ale přeci jen děti už máte starší to je pak jiná kávička. My s těma malinkýma batolátkama. Problém je s kočárkem
    IBERIA: mysme jezdili s ryanair do španělska, dá se jet i na sicílii. Ale to sme měli už starší dítě v té době (2,5 roku). Koupili sme s i včas letenky a ty nás vyšly fakt na pár šupů
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNAWA: k moři jezdíte takto na vlastní pěst kam, Chorvatsko?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KEIKIN: už jsme zpět, ale skutečně jsem to našla levněji s cestovkou. Budu ráda, když mi poradíš nízkonákladovku, třeba neumím hledat.
    Za 9000/dospělý, 5000/dítě a 1000/druhé dítě jsme pořídili cestu, ubytování a celodenní stravování (plus obědové balíčky, protože v hotelu jsme pobývali jen od večeře do snídaně). Zapůjčení auta zajistil muž z Prahy, bylo to už mimo sezónu, čili cena dobrá.

    A k následné diskuzi: souhlasím s Annawou, jen jsme zvolnili tempo, ale oba s mužem těžce neseme vyvalování se na pláži/u bazénu, takže "cestujeme" i s dětmi (1 a 4 roky). Samozřejmě už to není tak volné jako bez nich nebo jako s jedním batoletem, je to hodně orientované na alespoň půldenní odpočinek někde u moře, nevidíme všechny památky, které bychom chtěli, nechodíme tak moc na pěší výlety... Přesto si myslím, že si užíváme všichni. Kterému dítěti by se nelíbilo na pláži Balos, i když je třeba podat výkon, než se na ni pěšmo dostane:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: to by mě zabilo, chci si to vyřídit sama, víc si to užiju. A měnit to asi nebudu, máme pět dětí v rozmezí 3 až 17, takže i zkušenosti by byly. Letos jsme je vzali třeba na pět dní do Berlína, to je dost nadchlo, ačkoli nám to nejdřív nevěřily ;-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PETATA: no snad jsem tě neurazil, psala jsi, že používáš nohy. Já chodívám po městě s třema děckama (jedno v kočáru) a řeknu ti, že si při tom moc neodpočinu.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ANNAWA: to jsem si taky dřív myslel, ale dneska jsem za to rád. Dokonce bych byl ochoten někomu zaplatit, aby za mně všechno vyřídil a našel. Až děti trochu odrostou, tak se situace zase změní.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KEIKIN: no promin, ale jestli si myslis, ze pro me je vylet po plazi, tak uz fakt nemam co rict
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: jasně, každý to má jinak, ale pro mě jsou resorty a priori myslící na děti nepříjemné a určitě bych si tam neodpočinula.
    My beztak nikdy nejezdíme s CK, takže si všechno organizujeme i na místě sami, pro nás značka ideál.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMNIHASH: No j os jedním děckem to je eště prdel, ale jak jich máš víc, tak doma přes rok je celkem záhul a člověk můlže být rád, že na týden vypne a leží jen tak u moře. A věřte mi nebo ne, mně je úplně u zadlku jestli ležím v hotelu v řecku nebo v itálii nebo ve španělsku. Jak to bylo dřív neřeš, byla jiná doba, babičky hlídali, byli jinak důchody apod.
    ANNAWA: Já chci tam, kde je to ideální pro děti.Tím je zajištěno i to, že my rodiče si řádně odpočineme. Pokud bych si měl dovolenou vybrat já, jedu do amazonského pralesa. Já znám spíše opačný extrém, kdy rodiče myslí (i přes rok) hlavně na sebe a děcka se jim musí podřizovat.

    PETATA: Jinak jo, ta Menorcaje fajn. Ale já chápal výlety jako fakultativní výlety v rámci CK popř. toho hotelu. To že s du projít po pláži nebo si zajededu do obchodu neberu jako výlet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANNAWA: Hlavně potom, co se mi vrátil známej z dvouročního pobytu v Asii včetně půl roku na loďce, co si tam koupil, s prtětem co se spokojeně batolilo na pláži mi příjdou tyhle obavy docela komický. Tak nějak si říkám, jak to zvládla moje máti v době, kdy se k plážím ject nedalo, hřiště nebyly, nebo byly tak supernebezpečný, že se dneska musej bourat a na nějakej hotel nebyly peníze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: zaměstnanci naprostý souhlas s Ev, pokud dítě cestování zvládá, jezdí tam, kam chci ja.
    Pokud bych volila podle děti, nebude to pro ně žádná dovolena a to zase prr. Navíc si nemyslím, že dítě potřebuje hernu na každém rohu. Skoro to považuji za nevychovne, či jak to říci.
    Samozřejmě, nevezmu dítě do horoucich pekel není extrémní turistiku, ale jinak?
    Osvedcene mám, že mu toliko stačí přizpůsobit tempo.

    Osobně mám pocit, že to lidé s branim ohledu na děti při plánování dovolených přehánějí. Až budou v pubertě, budete porad jezdit tam, kam chtějí děti? Dobře vám tak ;-)

    Vrcholem hrůzy je pro me známá, která dva letní týdny obětuje na objíždění zábavních parku, protože děti to mají rády. A pak fnuka, že na její cestování nezbyva.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KEIKIN: všechno je o náhodě a v červnu můžou být tropy a naopak v srpnu polojasno, ale stále je to o tom najít vhodný termín a oblast...
    letos jsme byli na Menorce (přelom června a července) a tamější klimatické podmínky jsou velice příznivé na dovolenou s dětmi a s možností cestování po ostrově (používali jsme místní MHD nebo naše nohy)
    Byla to naše nejkrásnější dovolená, moře a pláž byli naprosto perfektní a přijeli jsme odpočatí jako nikdy
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN:no ano, to je iná, keby som chcela dovolenku podľa seba, tak idem sama s kamoškami, akurát som matka a mám dve tak malé deti, že sa mi to ešte pár rokov nepodarí hehe :) práve sa čudujem, lebo s malými deckami sa mne, ako matke, teda veľmi na pláži polehávať nepodarilo, vkuse za nimi behám atd atd, ale teda aby som nekrivdila, zapojí sa aj otec, ale určite to nie je o ležaní a relaxovaní pri morskom vánku :D možno keď obaja spia na 50 minut
    tento rok sme boli koncom srpna napr.......to je to isté :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    EVIANAIVE: já ti to říkám za sebe, nic neřeším. Já sem nikdy nebyl na vylehávání na pláži, ale od té doby co mám děti, tak se rád na týden vyvalím u vody. A třeba my si v septemberi nemůžeme vyjet, protože to je zrovna nejvíc práce.
    Jinými slovy, když si chci dovolenou podle sebe, tak jedu bez dětí :-)
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: a sám by si išiel/išla za takých podmienok na dovolenku? .o) asi nie. hrotíš hlúposti.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PETATA: to je fakt. Ale i tak, na dovču s děckama jedeš většinou když je teplo, kvůli koupání. A většinou přes den je horko, takže si ráda, když sou děti chvilku ve stínu. Pak máš možnost jet někam klimatizovaným busem, což děti ne úplně vždy snáší. Pak už zbývá si najmout si taxika s několika dětskýma sedačkama apod..Ale kam chceš jet ? Děti většinou nic nezajímá, chtějí si hrát a koupat se. Relativně jediná jakžtakž možnost je nastoupit do lodi a chvilku se projet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam