• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: mne by prišlo hrozne otravné riešiť na dovolenke, že do ktorého hotelu teraz pojdeme, kde to bude najlacnejšie atd.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ANNAWA: já nevím co vám na tom ženským vadí ? Hotely už by samozřejmě měl člověk občíhlé, jen by se řešilo, kde to bude finančně nejvýhodnější.
    Protože sposuta pobytlů je stornovaných a vhoteliér bude rád, když pokoje budou obsazeny, třeba pod cenou. To jen k tomu, že lze rodinou dovolenou se vším všudy naplánovat tak, že vyjde levnějc. Ale je to něco za něco :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: jak říkám, některé ;-) A bacha, fakt záleží na věku dítěte a taky na náladě personálu, to teda i v jiných věcech. Já jsem teď v Hamburku zapomněla v batohu láhev vody pro dítě, takže na kontrole u pásu si mě vytáhli, vodu našli a ptali se, proč ji tam mám - já, že je dítěte, pardon, zapomněla jsem, dítěti ji začalo chtít, oni, že není do dvou let, ale pak řekli, že to asi tak nevadí, otestovali ji a dali mu ji :-) Mohli ji taky dle pravidel vyhodit.

    KEIKIN: vidíš a tohle zase přijde hrozné mně. V klidu objíždět vytipované hotely = rodinná pohoda? V tom rovnítko nevidím, podobné situace mě dost stresují, zvláště s dětmi, takže já třeba ubytování pečlivě vybírám předem.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ANNAWA: u Ryan airu je golfák zadax.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    IBERIA: KDyž např. si včas zamluvíš let s Bratislavy na Sicíliii (Teď mi to letiště vypadlo), tak už pak stačí hledat ubytko. KDyby to bylo jen na mně, tak si koupím jen letenky a ubytování někde poblíž na tu první noc. A pak v klidu objel už předem vytipované hotely a našel to pravé ořechové.
    Ale z hlediska nejmenšího odporu si příští rok asi připlatím a nechám se hýčkat all inclusiv hotelovými službami.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: pokud jde o kočárek, některé nízkonákladovky si ho u dětí starších dva roky nechají zaplatit jako sportovní vybavení a dáš přes 1000 za let. To u letenek za pár stovek zamrzí ;-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KEIKIN: roční dítě je starší? Mně nepřijde:) Je to s ním jednodušší, dáš ho do nosítka, tolik do toho nekecá. Měli jsme tedy i golfky, to ne že ne. Díky za tip na Ryanair.
    ANNAWA: díky
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: problem s kočarkom?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: jo, je to jiný, ale taky byly před tím malé ;-)

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: letos Rujana, naprosté nadšení. Ale my k moři jako takovému zase tak nejezdíme, na příští rok plánujeme třeba Švédsko. V Chorvatsku jsme byli loni a považujeme to trochu za pomatení našich smyslů, protože nám to úplně nesedlo, i když pláže jsme si tam našli hezké, to zase jo.

    IBERIA: myslím, že to s cestovkou minimálně s malými dětmi skutečně vyjde levněji, nízkonákladovky se k cestám na dovolenou k moři prostě nechodí, třeba proto, že do těchto destinací nejdou dopravci nikdy s cenou skutečně dolů.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ANNAWA: nj tak to seš dobrá. ale přeci jen děti už máte starší to je pak jiná kávička. My s těma malinkýma batolátkama. Problém je s kočárkem
    IBERIA: mysme jezdili s ryanair do španělska, dá se jet i na sicílii. Ale to sme měli už starší dítě v té době (2,5 roku). Koupili sme s i včas letenky a ty nás vyšly fakt na pár šupů
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNAWA: k moři jezdíte takto na vlastní pěst kam, Chorvatsko?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KEIKIN: už jsme zpět, ale skutečně jsem to našla levněji s cestovkou. Budu ráda, když mi poradíš nízkonákladovku, třeba neumím hledat.
    Za 9000/dospělý, 5000/dítě a 1000/druhé dítě jsme pořídili cestu, ubytování a celodenní stravování (plus obědové balíčky, protože v hotelu jsme pobývali jen od večeře do snídaně). Zapůjčení auta zajistil muž z Prahy, bylo to už mimo sezónu, čili cena dobrá.

    A k následné diskuzi: souhlasím s Annawou, jen jsme zvolnili tempo, ale oba s mužem těžce neseme vyvalování se na pláži/u bazénu, takže "cestujeme" i s dětmi (1 a 4 roky). Samozřejmě už to není tak volné jako bez nich nebo jako s jedním batoletem, je to hodně orientované na alespoň půldenní odpočinek někde u moře, nevidíme všechny památky, které bychom chtěli, nechodíme tak moc na pěší výlety... Přesto si myslím, že si užíváme všichni. Kterému dítěti by se nelíbilo na pláži Balos, i když je třeba podat výkon, než se na ni pěšmo dostane:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: to by mě zabilo, chci si to vyřídit sama, víc si to užiju. A měnit to asi nebudu, máme pět dětí v rozmezí 3 až 17, takže i zkušenosti by byly. Letos jsme je vzali třeba na pět dní do Berlína, to je dost nadchlo, ačkoli nám to nejdřív nevěřily ;-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PETATA: no snad jsem tě neurazil, psala jsi, že používáš nohy. Já chodívám po městě s třema děckama (jedno v kočáru) a řeknu ti, že si při tom moc neodpočinu.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ANNAWA: to jsem si taky dřív myslel, ale dneska jsem za to rád. Dokonce bych byl ochoten někomu zaplatit, aby za mně všechno vyřídil a našel. Až děti trochu odrostou, tak se situace zase změní.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KEIKIN: no promin, ale jestli si myslis, ze pro me je vylet po plazi, tak uz fakt nemam co rict
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: jasně, každý to má jinak, ale pro mě jsou resorty a priori myslící na děti nepříjemné a určitě bych si tam neodpočinula.
    My beztak nikdy nejezdíme s CK, takže si všechno organizujeme i na místě sami, pro nás značka ideál.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMNIHASH: No j os jedním děckem to je eště prdel, ale jak jich máš víc, tak doma přes rok je celkem záhul a člověk můlže být rád, že na týden vypne a leží jen tak u moře. A věřte mi nebo ne, mně je úplně u zadlku jestli ležím v hotelu v řecku nebo v itálii nebo ve španělsku. Jak to bylo dřív neřeš, byla jiná doba, babičky hlídali, byli jinak důchody apod.
    ANNAWA: Já chci tam, kde je to ideální pro děti.Tím je zajištěno i to, že my rodiče si řádně odpočineme. Pokud bych si měl dovolenou vybrat já, jedu do amazonského pralesa. Já znám spíše opačný extrém, kdy rodiče myslí (i přes rok) hlavně na sebe a děcka se jim musí podřizovat.

    PETATA: Jinak jo, ta Menorcaje fajn. Ale já chápal výlety jako fakultativní výlety v rámci CK popř. toho hotelu. To že s du projít po pláži nebo si zajededu do obchodu neberu jako výlet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANNAWA: Hlavně potom, co se mi vrátil známej z dvouročního pobytu v Asii včetně půl roku na loďce, co si tam koupil, s prtětem co se spokojeně batolilo na pláži mi příjdou tyhle obavy docela komický. Tak nějak si říkám, jak to zvládla moje máti v době, kdy se k plážím ject nedalo, hřiště nebyly, nebo byly tak supernebezpečný, že se dneska musej bourat a na nějakej hotel nebyly peníze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam