• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: jj, cesta do lince je na prd, ale usek praha-CB jezdime pomerne casto, tak jsme zvykli. CB-Linec je nic moc, to jo.. Ale jedeme do Lignana, pres Nemecko by to byla obrovska zajizdka, ani google tuhle trasu nenabizi
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Mezi Linzem a Salzburgem dálnice je, jenže rakouská dálnice není totéž co německá. A Linz - Praha už dálnice není (aspoň ne v kuse) a tam to fakt ráda nemám. Ale asi je to subjektivní ;-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: pockat, mezi Lincem, Salzburgem a Villachem to neni po dalnici? zila jsem v domeni, ze jo...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: v pohodě. ČD se údajně nějak nedohodly s ostatními dráhami a autovlak do Chorvatska zrušily. Doufala jsem, že by aspoň rakouské dráhy mohly jezdit, ale taky ne - jezdí jen po Rakousku, do Německa a právě do té Itálie.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MONI: Aha :-( To jsem nevěděla. Omlouvám se.


    MIDORI: Protože to tam vždycky jede hrozně pomalu. Vždycky jsme chytli nějakou nehodu, takže zrdžení, cesty jsou klikaté a pokaždé se některému z dětí udělalo špatně. Přes Mnichov je to po dálnici, to snáší líp. A navíc nám to vychází rychleji, i když je to delší. Jinak ale samozřejmě cesta přes Salzburg kolem jezer a pak na Villach je rozhodně pěknější pro oko, to zas jo!
    MONI
    MONI --- ---
    LORAIN: Do Chorvatska letos jezdí jen lůžkový, auta už nenakládá...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: aha a z jakeho duvodu?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Autovlaky jezdí v létě i do CHorvatska. Už léta. https://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/vlakem-do-evropy/chorvatsko/-4082/


    MIDORI: My jezdíme spíš Vídeň-Graz..., tam bych tipy měla.
    A do Itálie přes Německo a Švýcarsko :-(
    Salzbulg - ČB je moje asi nejneoblíbenější trasa, takže i do Salzburgu jezdíme většinou přes Německo (Mnichov).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MIDORI: Není to odpověď na tvojí otázku, ale před dvěma dny jsem zjistila, že jezdí autovlaky, od nás bohužel jen na Slovensko, ale z Vídně frčí až do Itálie (Verona nebo Livorno). Večer naložíš auto i sebe na vlak, na lehátku se v rámci možností vyspíš a ráno i s autem vystoupíš v Itálii. Vědět to dřív, kašlu na Chorvatsko a jedem autovlakem do Itálie...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ciste nahodou.. nemate tip na dobra odpocivadla v Rakousku na trase Linz - Salzburg - Villach? Pripadne dal v Italii?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Kdyby nekdo chtel last minute v uzasnem baby-friendly pensionu:

    Milí naši hosté,


    z důvodu nemoci jiných hostů se mi uvolnil celý týden počínaje zítřkem. Ráda bych penzion v Dobré na Šumavě zaplnila a proto nabízím následující:


    Můžete přijet na libovolný počet nocí v termínu 27.6. - 4.7.


    Za 7 nocí zaplatíte jen 4 noci

    Za 5 nocí zaplatíte jen 3 noci

    Za 3 noci zaplatíte jen 2 noci


    ubytování za dospělého na noc 380,-

    Pro dítě 280,-

    MOŽNOST VÝBORNÉ A BOHATÉ POLOPENZE (snídaně formou švédského stolu, večeře - polévka a hlavní jídlo)

    Volný je čtyřlůžkový pokoj a apartmán (dvě ložnice, celkem 7 lůžek) - za neobsazená lůžka nic neúčtuji.

    Jsme plně vybaveni pro pobyt s malými dětmi.

    Spousta fotek penzionu, zvířátek, herny, dobrot k večeři a typů na výlety je zde:



    www.penziondobranasumave.cz
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ZABITULKA: Ještě mě napadl Nudný otec, to je kousek, je to vlastně bar s využitím pro děti. Pokud je to ještě aktuální. Naštěstí počasí se, zdá se, pomalu zlepšuje...
    HANELA
    HANELA --- ---
    MONI: mi tedy přijde, že si sice ušetříš dvě hodiny jízdy, ale to všechno okolo...vybalování, uložení se, že to snad ani za to nestojí.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    My teď jezdili s dětma 18 měsíců, 3,5 a 5,5. První cesta na noc nebyla nic moc, nebyli unavení, byli natěšení, takže noc nenoc skoro nespali, budili se a mladší v rozespalosti kňourali. Noční cesta zpět byla lepší, protože už byli ze všeho cestování uondaní a celkem spali. Ale cestování přes den nakonec snášeli nejlíp, stavěli jsme na protažení a proběhnutí, v autě si hráli, poslouchali pohádky, prohlíželi knížky, koukali z okna... a vydrželi tak poměrně dlouhé úseky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONI: my spíme u mého bráchy v pohraničí, když jedeme na sever a je to vždycky jednak fajn ho vidět, navíc to něco času ušetří.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MONI: jj, to je v planu. Dve hodiny k dobru :)
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: můžete si tu cestu ještě rozdělit a využít přenocování u rodiny v Budějovicích a odtamtud pak ráno vyrazit. Ušetříte si tím nějaké 2-3h z dlouhé cesty.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MIDORI: muži nevadí jezdit v noci, já jezdím zásadně přes den. Jsem skřivan, takže pro mě je snesitelnější vyrazit brzy ráno (šest už je pozdě, klidně ve 4, děti ještě usnou a spí třeba do 7 nebo 8). V zásadě si myslím, že byste se měli rozhodnout podle toho, co bezpečně zvládnete vy, a ne co je nejlepší pro dítě a dítěti pak vaši volbu co nejvíc ulehčit.

    Jestli tvoje dítě vydrží u pohádek, doporučuju na dlouhou cestu přes den tablet/DVD přehrávač na sedadlo před ním a pak dávkované zásoby mlsů/hraček, které běžně nemívá (měla jsem v zásobě např. různá pitíčka, ovocné tyčinky z DM, pak dle místních rad na večerní cestu svítící tyčinky a baterky a blikačky, ale to se neosvědčilo, protože svítící tyčinku se mladší pokoušel sežrat a z baterek a blikaček byl běsný muž při řízení). U nás byl u mladšího loni kritický dudlík - když jsme jeli do Chorvatska přes noc, dudlík mu při usínání pokaždé vypadl, pak se probudil a řval, že ho nemá. Všech asi deset dudlíků jsem mu takhle postupně nastrkala do pusy, poslední jsem přivázala na provázek (to ho rozvzteklilo nejvíc) a pak jsem se asi hodinu, dvě hodiny na střídačku plazila pod zadními sedadly a hledala poztrácené dudlíky, dokud konečně nezabral pořádně. Na cestu zpátky jsem nakoupila dudlíků 15, ale tím, jak jsme jeli přes den, byl kupodivu klid, hledal a ukládal si je sám...
    HANELA
    HANELA --- ---
    My jsme taky jezdili zásadně přes den, v noci jezdit neumíme :-)
    Jeli jsme poprvé k moři s ročním a něco synem, moc nadšený nebyl, ale tak jsme to nějk načasovali, že hodně po obědě spal, když byl vzhůru, naštěstí vůbec nezlobil :))
    A když byli kluci větší, poslouchali celou cestu pohádky z walkmena (DVD ani tablety ještě nebyly)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MEDVED007: napadlo me vyrazit brzy rano, treba v sest. Pres tu noc by to pro nas bylo hodne narocny, mala by sice spala, ale po prijezdu bysme s muzem padali unavou, ale dite by bylo cile, coz by znamenalo vydrzet cely den az do vecera. To mi prijde jako mensi zlo vydrzet protivne dite v aute.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam