• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    Kupodivu se tady zas tak moc neobjevuje, možná všichni znáte, ale kdyby ne tak mini-report z Vídně, kterou teda můžu maximálně doporučit :-) byli jsme s chlapečkama 5 a 6, které to maximálně bavilo, v těch muzeích jsme většinou strávili v podstatě celý den.

    https://www.haus-des-meeres.at/ - moc pěkné akvárium+prales, poměrně dost velké (ve srovnání třeba s Prahou je to jiná liga, naopak Barcelona třeba je zas někde jinde). budova se zajímavou historií, z části to znamená, že je to poněkud nepraktické (hodně pater s menšíma expozicema), ale zase úžasná vyhlídka z plošiny či kavárny. na místě se dá najíst, byli jsme v kavárně v horním patře, omezený výběr, ale moc dobré. venku v parčíku je poměrně pěkné dětské hřiště.

    http://www.nhm-wien.ac.at/en - hlavní hit místnost s dinosaury (kostry, jeden model, který se hýbá, interaktivní hra, nějaká videa), některé další expozice mají interaktivní prvky, něco je klasika ve vitrínách. kavárna opět moc fajn, spíš dospělácká nabídka (naše děti jedou na řízkách, tak ty jsme postrádali :-)

    https://www.zoovienna.at - na mě celkem dost roztahaná, horní část už jsme ani nedali, ale rozhodně je co vidět (a pak se dá utéct do klidu do parku vedle :-), jídlo jsme dali v kavárně u orangutanů, rozhodně doporučuju - je tam i malé dětské hřiště, nabídka jídla super pro děti i dospělé.

    https://www.technischesmuseum.at/ - pěkně udělané, průběžně jsou rozmístěné různé interaktivní věci, některá místa jsou jen při prohlídce s průvodcem. pro menší děti jsou dvě dětské sekce, oboje super, i když teda v té pro nejmenší děti bylo už vidět jisté opotřebení (a byla otevřená až po obědě). kavárna moc fajn, pár minut od budovy je park s dětským hřištěm.

    pak jsme ještě dali https://www.wienerriesenrad.com/en?_wb=en&lang=EN, výhled krásný, jinak já ty zábavné parky fakt nemusím, takže jsme zase utíkali rychle pryč ;-)

    - do těch veřejných muzeí (nhm, tm) platí vstup jen dospělí, děti jsou zdarma.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ROXXA: nedokazu poradit, jen par veci co me napadlo:

    - jestli do berlina pojedete busem student agency, bacha na to, ze ted od 1.5. povinne vyzaduji vlastni autosedacku pro deti do tri let, resilo se to vedle v materskem auditku, je to totalni nesmysl, ale mohli by vas nepustit k preprave, kdybyste sedacku pro mladsi nemeli. takze spis vlak nebo autem a parkovani.

    - pujceni auto - je to nutne? z letiste v malaze jede vlak na zapad, ale samozrejme nevim, kde budete ubytovani. podivala bych se i na nejake privatni trasnfery pripadne, pokud nechcete teda auto i kvuli cestovnai v miste -> vedro tam bude zcela urcite, takze ono to stejne na nejake velke cestovani neni a mistni doprava (vlaky a busy) tam imho funguje velmi dobre.
    update: uz ctu, ze potrebujete auto na dojizdeni k mori, no to je naprd, to asi nezbyde nic jinyho ...

    - co se pojisteni storna tyce - mate to bez spoluucasti? pac obvykle jsou pojisteni storna s 20 % spoluucasti, ale pokud tedy mate pojistene jen letenky, tak je nulova spoluucast asi mozna. nicmene resim pracovne storna dost casto a bacha na to, myslim, ze nemuzes 100 % spolehat na to, ze ti to dr bez realneho duvodu napise a pojistovna to bude plnit, furt je to ve sve podstate podvod...

    jako ja bych jela, kdyz uz bych letenky mela, ale beru to optikou toho, ze me dite je pomerne pohodove. ja do malagy letim se synem na prvni cervnovy tyden, ale volila jsem termin tak, aby tam nebylo vedro a ubytko tak, abychom byli na tom vlaku a nemusela resit auto. letime z prahy jen s pirucnim zavazadlem, tak jsem na to sama zvedava. ja mam jizni spanelsko i portugalsko procestovane, v jiznim spanelsku jsem sama v podobnym terminu byla a bylo fakt hic. nemate u toho ubytovani bazen, ze byste se mohli placat u nej?



    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ROXXA: když já myslím, že tohle ti nikdo neporadí. my třeba byli takhle s dětma v jižní francii, v srpnu a jeli jsme tam autem (1500km) a byla to parádní dovolená. ale ty musíš znát své děti a vědět co a jak dávají....
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ROXXA: Nejela. Mam velice aktivni dite ktere uz pres den nespi a nesnasim vedro, ktery me samo o sobe unavuje, takze pro me by to asi nebylo nic moc. Nemam zkusenost ve spanelsku s ditetem, ale v portugalsku v sezone a uz to mi dalo zabrat, ty presuny v autech, atd.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj jdu si pro radu doporučení. Narychlo jsme si koupili se známými letenky do Malagy v srpnu a z Berlína, takže se ještě budeme muset dopravit do a z Berlína. Ubytován v Malaze máme zdarma v bytě sestry známých. Máme ale dvě malé děti 4 a 2r a obávám se, že tam bude příšerné vedro a že to pro nás bude docela peklo. Navíc je to na 14 dní. Budeme si muset půjčit auto a s autosedačkami takže se to prodraží. Známý děti nemají takže ty si to užijí a klidně budou spát přes den a v noci žít. Naše děti vstávají brzo navíc jsou divočejší/uřvanější víc hyperaktivní než jsou děti průměrně, nevydrží posedět ani chvíli.
    Problém je, že letenky se nedají vrátit a i cena byla fajn, ale teď jsem viděla i levnější a z prahy. Leda by to šlo na pojištění a dr. mi napsala papir o nemoci děti, třeba by nám těch 12 tis vrátili na pojištovnu, ale jisté to není a mohla bych pak o 12 tis přijít ale zase 14 dni v úmorném vedru s náročnějšími dětmi, když to nebude hned u moře ale cca 5km autem... Rozumějte my jsme pak strašně unavení a děti stále hyper akční, starší navic absolutně neposlouchá a vzteká se (podezření na ADHD, už s nim chodíme do poradny na doporučení školky, ale jinak je to super kluk.)))
    No unáhlili jsme se.... já se toho bojím, že to nebude dovolená ale spíš trest a bič na nás na rodiče.
    Jeli byste či nikoliv? Neumím si představit, jaké je tam v srpnu vedro, byla jsme jen v Barcelone, ale to není tak na jihu.
    Mate někdo zkušenosti s cestováním s malými dětmi v jižním španělsku nebo jen s cestováním v srpnu tamtéž?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    YELI: Posledni. Byli jsme na Krete pred rokem na konci kvetna a bazeny byly jeste hodne studene, kluci se v nich skoro vubec nekoupali. More docela slo, ale stridali jsme to.
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    LENZIE: začnou určitě:) bavili jsme se o tom, akorát si teď bohužel nevzpomínám přesně od kdy...
    ADAM
    ADAM --- ---
    YELI: první týden by mohlo být krapet Chladněji, takže radši první
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    EWICZKAAA: Ajaj :( Tak snad v nebi začnou brzy vařit.
    YELI
    YELI --- ---
    Poradíte prosím někdo znalý, zda jet s dvouletou na Krétu radši první týden v červnu nebo poslední? Klasická valecka...
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    LENZIE: eee naproti to zas taková hitparáda není... samý smaženiny a s pizzama se dost zhoršili oproti loňskýmu roku...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: Koupání je super hlavně pro děti - i uprostřed rybníka je voda tak nějak max. po kolena :) Jinak hlásím, že v Nebi se zatím nevaří, ale najíst se dá naproti a prý vaří dobře ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    V Turnově kousek od Náměstí Českého ráje je v parku u muzea i fajn veřejné hřiště.
    A na výlety s kočárem - v Pelešanech je parkoviště, odtud vede cesta nahoru na Valdštejn, z Valdštejna se dá dojít do Arboreta, cestou byste šli kolem vyhlídek na skály, přímo na ně se s kočárem nedostanete, ale jsou asi 20 metrů od cesty, můžete kočár nechat u cesty a jít se podívat...S asi půlkilometrovým úsekem po silnici byste došli až na Hrubou Skálu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IKARIE: Pokud budete na výletě v okolí Turnova, je přímo v Turnově pěkné venkovní hřiště v https://www.bowlingturnov.cz/index.php/b-bejby. Pak je ještě oblíbená Zrcadlová koza v Dolánkách, ale tam je to spíš pro starší, navíc je tam za pěkného počasí miliarda lidí...

    Jinak pro naše kluky bylo v tomhle věku nejoblíbenější aktivitou házet kameny do vody...Stačilo vyvalit se u nejbližší vodní plochy s dostatkem kamenů a jen vizuálně kontrolovat pro případ pádu do vody...
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    IKARIE: Pro alternativnější rodiče je Branžež to nejlepší místo pod sluncem...:) vyřádí se tam děti i rodiče :) a s kočárkem jsme teď po okolí drandili celý víkend... chce to trochu teréňák do toho lesa tam, ale dá se v poho:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Díky, kolem Branžeže chodím. Ani hrad kost není marný, dáš si pivo a je tam malé hřiště.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SOLEI: myslis toto? u jablonce? tam jsem pred par lety vlastne byla, to je dobry tip, jsou tam i jina zviratka a prodavali tam syry, co se tam vyrabi:
    https://www.farmapencin.cz

    jinou teda tady v okoli neznam.

    a jeste mi ID Lenzie poradila v poste Bar Nebe na Branzezi, maj tam ted nove hriste, v lete asi i koupani, tak zminuju, treba to nekdo taky uvita: https://www.facebook.com/bar.nebe/
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    IKARIE: nic moc, co kozí farma?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zeptam se na tip po CR - jsem u nasich v ceskem raji (kousek od mnichova hradiste) - vyletu se tu da delat mraky, ale nemate nekdo tip na to, kde se tu zabavi i skoro dvoulete batole? tzn. kde je i nejake hriste, nebo prochazka kde se da vzit i kocarek (treba drabske svetnicky nebo bezdez jsou v tomto naprd). kdyz se sem mama prestehovala, byla jsem cerstve na VS, tak jsem se pri vyletovani nak na aktivity pro deti nezamerovala :)

    muzu zatim poskytnout tip, co tu znam nebo jsem objevila: na jidlo je skvela farma ptyrov - kone, venkovni posezeni, velka trampolina a hriste, dobre vari. bacha ted ve svatebni sezone, lepsi predem koknout na web neso si zavolat, v sobotu jsme tam jeli naslepo a byla tam uzavrena spolecnost http://www.farmaptyrov.cz

    a jeste jedno dobre jidlo, s velkym venkovnim hristem, detskym koutkem vevnitr, prebalovakem a tak - penzion na krasne vyhlidce na muzskem, kousek od drabskych svetnicek - tam je to teda pak na delsi prochazku rozhodne lepsi bez kocarku https://www.nakrasnevyhlidce.cz
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PIPLA: dítě si může vzít podsedák pod pazuchu do letadla jako svoje zavazadlo a hotovo. zpátky ho vezmete nebo ne, stojí 100-200 Kč, naprosto směšné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam