• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    IKARIE: tak nejak si to myslim, my cestujem radi a nase deti od par tejdnu cestujou taky (od narozei pod stan, na lod, na chlupu, vsude). respektive dcera nema problem s tou zmenou prostredi, zvykne si vsude hned nebo spis to vubec neresi, ale to presouvani nekdy - hlavne driv - brutal. to auto. no uz si tak nejak zvykla, kdyz jsme jeli do recka tak jsem ji normalne nekolik dnu predem polozila a proste ji to vysvetlovala - podivej pojedem autem k mori, bude to tam super uvidis. ale pojedeme fakt mooooc dlouho a potrebujem, abys to zvladla co nejlip. bla bla bla. kazdej den nekolikrat a ta 4-5ti mesicni holcicka na me cumela, neco zvejkala a cestu dala bravurne. dyl snad brecela i na ceste do Obi nez do Recka.
    plus teda to, ze letiste je pro ne atrakce, hlavne pro kluky.
    ta priprava je fakt dulezita. minimalne v tom, ze rodic vi, ze ma neco v rukavu, ze se klidne muze letadlo zpozdit, v tu chvili pak nevznika stres, jasne muze me to nastvat pokud letim sama, ale nemelo by, pokud letim s detma.
    super je ponakupovat detsky casopisy treba (pro ty starsi, 3+ treba). jsou rozmanity, zabavej deti na dost dlouho a opakovane...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALI_EN: ja s tebou plne souznim, nicmene asi mame obe deti, kterym takovyhle kratky zmeny prostredi nevadej. naseho naopak bavilo i to letiste, i ty cekacky, je to vsechno pro nej vzruso. a kdyz byl unavenej, usnul v nositku nebo celkem kdekoliv. ale pak jsou deti, ktery i kdyz daj tu cestu v pohode, tak mimo domov spatne spi, rozhodi jim to rezim, whatever. takze chapu, ze v tom pripade se to nekomu absolvovat nechce.

    na druhou stranu, prvni je to potreba vyzkouset, zejo.

    a jeste jedna vec, v mem okoli rodice, co hodne cestuji a jako problem to apriori nevidi, maji vetsinou deti, ktere to davaj uplne s prstem v nose. jestli tady fakt trosku neplati to, ze kdyz jsou s tim rodice predem v pohode a nevidi to jako problem, pak to lepe zvlada i to dite.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: ale tak jako jo jo, moc nechapu jak myslis to jet za rodinou/jet na dovolenou ale jinak jako at si kazdej zhodnoti sam no. nekdo cestuje nerad, tak oukej to je jasny
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: kdy jsi naposledy letěla s dětmi na dovolenou? Letadlo je skvělá věc, ale zvlášť v případě, kdy to má zpoždění, je to celý den v čudu. Dlouhé čekání, pak samotný let, pak transfer hodinu do hotelu... Kvůli čtyřem dnům, resp. dvěma dnům čistýho času, mi to přijde opravdu zbytečné to s ročním dítětem absolvovat. Pokud bych měla 4 dny volno, jedu na chalupu nebo někam po Čechách, ne za každou cenu k moři.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    btw mam necely 4,5 a rok a pul. proste se na cestu (autem, vlakem, busem, jakoukoliv) dukladne pripravime a jedem. nejakej opruz muze bejt, nekdy pul hodiny, nekdy zadnej a nekdy hodinu. staci se z toho neposrat, rict si ze to dame v klidu... to za tech nekolik dni pohody stoji, stejne jako zmena prostredi ktera je vzdycky vitana, zajimava a zabavna pro deti, a taky neni nad to, kdyz pak deti umej cestovat. kdyz to ma clovek dopredu hozeny tak, jak popisujes, tak to pak je jasny ze neda ani kratkej prelet. kdyz je pro nej opruz jenom si to predstavit...
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: letenka pro dospělé, naopak pro dítě do dvou je finanční motivace lítat, abych byla přesná ;-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    IKARIE: vždyť jo, každej to má nastavený jinak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: Tak jasně, ale řekněme že ta letenka fakt něco stojí, je tam ta nepříjemnost s ušima atp. to si každý musí už zhodnotit sám co mu za to stojí. plus tam jaksi jsou osobní faktory, přece jen je něco jiného jet za rodinou a něco jiného na dovču.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MIDORI: ja treba osobne to taky nepovazuju za zadny problem a rozhodne bych jela, my mame fakt nekomplikovany model v tomto, takze zadne proti me nenapada.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: tak jasně, ale jde o to zvážit pro a proti a podle toho ty vyhodnotit
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: tipů a možností je hafo, chce to mít aspoň trochu jasnější představu (kopce, zámky, jaký program, jídlo atp). a ideálně třeba aspoň směr, kterým se z té Prahy chcete pohybovat :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MIDORI: tak ridit se heslem, ze to muze bejt opruz, asi nejak neumim. to by clovek nedelal asi nic.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: nechci rejpat, ale to, že to máte takhle komplikovaně na Šumavu neznamená, že letadlem do Řecka je to brnknačka. My jsme letos letěli na Lefkadu, odlet v 6:00 ráno, takže ve 4 už jsme tam byli (vstávali jsme v 2:30), hodinu stojíš frontu na odbavení, pak se dozvíš, že to má 2 hodiny zpoždění... Cesta zpátky taky hodina zpoždění... jako letadlo je fajn, ale taky to může bát dost opruz. Naštěstí dceři je už 5 let a letěli jsme na 14 dní. Kvůli 4 dnům bych tohle fakt neabsolvovala, zvlášť ne s ročním prckem..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    EDERA: dve cesty letadlem do Recka jako problem fakt nevidim, k nam na Sumavu je to pet a pul hodiny vlakem se trema prestupama. pripadne tri a pul hodiny busem plus vlak.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: recenzim a doporucenim na nyxu duveruju o dost vic. podivat se tam muzu, to jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: aha, dobre vedet.

    je
    DYNK
    DYNK --- ---
    ANNAWA: Hodne středisek v Alpách má instruktory různých národnosti, takže pokud je jazyková bariéra jediná překážka, tak se to dá zařídit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A když chceme s dětmi 3 a 7 na jarnaky na hory, kde se diky lyzarske škole nauci lyžovat, meli byste tip? Alpy jsme zavrhli, jazyková bariéra by to komplikovala. Prazdniny maji az na přelomu unora a března, čili spis nekde vys, aby mrzlo a byl snih.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: hodinu vlakem tp mas do plzne, benešova, kutné hory, tech poděbrad, pardubic, na sever nic moc vlaky co do kvality a pohodlí... pokud chces hezkou prirodu, asi budes muset dal a/nebo s prestupem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: A co si projit nejaky web Kudy z nudy nebo tak? Tam bude urcite tipu na mista. Ja sleduju na facebooku neco jako Vylety s kocarem a tak, a tam jsou super tipy taky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Poděbrady?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam