• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: iq park je podle mě ten dětský, IQ landia velký, my jsme s 6-ti letym byli v IQ landii (ačkoliv nás paní u pokladny odrazovala). bavilo ho to, ale museli jsme jen vybírat a číst mu o čem to je, dost času strávil u lega. iqpark mi přišel víc ala herna, že se tam děcko samo zabaví/vyblbne...podle fotek.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MIDORI: jj jak pise medved, ten v babylonu super, syn se tam zabavil pul dne. iq landia naproti v samostatne budouve je pry spis pro vetsi deti & dospele.

    jinak pak kousek dal je v Pencine super kozi farma a zviratka, ale nevim jaky to bude ted v zime.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: myslím, že pro menší děti je vhodnější ten, který je v budově aquaparku, ten naproti mi přišel víc pro větší....
    IDLE
    IDLE --- ---
    MIDORI: My jsme tam teda byli bez dětí, ale myslím že jo, minimálně něco z toho by fungovat mělo.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosim vas, je ten iq park v liberci vhodny pro dite 5,5? Jsme v jizerkach na horach, ale vypada to dnes a zitra na dest, tak zacinam vymyslet nejaky nahradni program..
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MEDVED007: Super, přidávám se seznam. Pri případ velmi bolavých nožiček budeme mít nosítko ;)
    RYNA
    RYNA --- ---
    GUDRUN: Oba naši kluci mají Boll Patrol, spali v něm poprvý vždy cca v roce a kus a máme je strašně rádi. V tom roce jim byly ještě trochu velké, ale nevadilo to, nějakým zázrakem v něm vždy spali jako dudci a vůbec se nepřetáčeli. Dělá se teplejší (těžší) i méně teplá (lehčí) varianta - tu máme my a na letní stanování v přírodě úplně v pohodě, je fakt teploučký.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LENZIE: a když už s ní pojedete, tak můžete dojet do Kamenice nad Lipou, mají tam v zámku moc hezky udělané muzeum hraček. Akorát teda varuju, že od vlaku to není úplně blízko.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETATA: Jo, tam jsme vloni byli, měli jsme ideální počasí :) Úzkokolejku si píšu, tu jsme vloni nedali, ale letos to bude zaručeně hit ;)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA: jo, tu rozhlednu jsme měli v plánu, ale nějak jsme ji nenašli :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LENZIE: rozhledna a lesopark
    Rozhledna a lesopark U Jakuba aneb baby-friendly rozhledna jak vyšitá (J. Hradec) – Už tam budem?
    https://uztambudem.net/2017/09/22/travel/
    meli jsme v planu min rok, ale bylo tak strasne vedro, ze to neslo, ale vsichni to doporucuji

    no a nase deti nejvice miluji vlaky, takze musim doporucit uzkokolejku :)
    http://jhmd.cz
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANNAWA: nasadilas mi brouka, ten sir Joseph sice bude jen na letošek, ale váží jen 330g, takže to asi vyhraje. každopádně dobrý vědět i o tomhle.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    LENZIE: V JH je v muzeu mj. pohyblivý betlém a v jedné pasáži fontána stříkající vodu barevně s obrazci do rytmu hudby :-) Byli jsme na výletě na Hradě Landštejn - mají tam přes léto vždy nějaký doprovodný program jako např. kejklíř, trubadúr, pod hradem je restaurace s hřištěm pro děti.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ANNAWA: tak jako, chápu.o))) Ja se na to mladěte v těch 7 měsicích (to jsme byli poprvé pod stanem v Alpách) neptala. A doteď neprotestoval. Ale teď už to taky budu muset řešit, byť v obytce má vlastní peřiny a s tou jezdíme většinou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUFLONEK: naše mláďata samozřejmě chtěla spacák jako každý normální zálesák ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: Deuter Little Star, ale stojí celkem čerta kus, mně se ho povedlo koupi v akci, takže cena ušla. Ale je skvělej, měl ho syn a po něm ho má dcera a ještě tak rok se do něj vejde, je zkracovací, spali v něm venku od cca 3/4 roku (vzala bych je i menší, ale v zimě přece jen nestanujem), až pro dítě dlouhé 135 cm, ale reálně a pohodlně ak do těch 4 až 5 let.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUFLONEK: chystáme se jezdit pravidelně přes léto s tím, že si spaní potáhneme na zádech nebo povezeme v lodi. je srpnovej, zimní fusak do sporťáku mi přijde objemnej a do toho malýho z hlubokace se bohužel sotva vejde teď :-/ navíc má zespodu díry na kšíry.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GUDRUN: Nyxí rada: Pokud se nechystáš do nějakých extrémních podmínek... Hele v tomhle věku jsem mladěti na spaní prostě vzala fusak. max ho přikryla dekou. a spal v tom fleesovem overalu z Lidlu, pod tim měl body...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    V červnu opět vyrážíme na jich Čech a už teď začínám dělat seznam výletů, kam bychom mohli. Jedeme na stejné místo jako vloni (Příbraz u Stráže nad Nežárkou, tj. přesně mezi Třeboní a J. Hradcem), nicméně dítě už zvládá ujít menší túry (tj. 3,5 - 4 km) + povezeme nosítko. Je něco, co bychom neměli minout? (ZOO v blízkém okolí známe, počítám, že si dáme znovu). Jsme schopní se v nějaké rozumné vzdálenosti přepravit autem, případně využít vlak/autobus. Předem díky za jakýkoliv tip :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    máte nějaké tipy na výbavu pro prcka 9-12m pro spaní pod širákem a pod stanem? narazila jsem zatím jen na spacák Sir Joseph, na vel 80 toho moc není... díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam