• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    DINEN
    DINEN --- ---
    VALENTINA: Co Vídeň? Zoo je fakt moc pěkná!
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    ANNAWA: Pravda. Dá se to kdyztak obejít ubytováním na Mezne, ráno sebehnout na "konec" Soutesek, a projet to odzadu, než nabehnou turisti. Pak vyjet busem zas na Meznou a další den zase ráno jít z Mezne na Pravcickou. Tak se dá davům vyhnout.
    Případně pokud Děčín, tak ta ferrata, to je podle mě super adrenalin a je to unikátní v ČR, pokud se nepletu.
    Jinak pokud jsou lidi v Děčíně autem, tak doporucuju skalní stěny Tisa, nebo min proflakly místa v Ceskosaskym Švýcarsku, jako Mariina vyhlidka, Šaunštejn, Dolsky Mlýn, nebo obecně Chřibská.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Super tema akorat pro me, planuju pro sebe a dceru pristi rok k 15 nejaky zensky vikend a potrebuju inspiraci, aby to bavilo nas obe, muze byt i zahranici, ale nic draheho. Spolecne mame to, ze mame rady zvirata a ani jedna nejsme moc na pamatky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: v Plzni je několik bazénů i přírodní koupaliště, tam se dá v pohodě vybrat.
    v případě návštěvy doporučuji kavárnu Frenchie
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANNAWA: jen doplnim, ze v brne moc pekne zrekonstruovali koupaliste Riviera.
    a v brne rozhodne nuda nebude, v noci to tam dost zije, ale na to mozna pubertacka bude jeste mlada :)
    kazdopadne gastro zazitku tam bude nepocitane.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: v Hřensku jsme byli min víkend a přišlo nám, že je tak fakt dost lidí, ale paní v pokladnách nám říkali, jak jsme to časově vychytali, že za chvíli tam bude peklo...
    takže v létě to musí být masakr...
    MONI
    MONI --- ---
    EDERA: Co Olomouc? Z Prahy něco přes 2h, je tam velký aquapark https://www.aqua-olomouc.cz a zajímavostí je tam také dost, např. historické památky, zoo, lanové centrum, strašidelný dům, ...
    MONI
    MONI --- ---
    LIA09: ANNAWA: v Děčíně je ještě ZOO a zámek s růžovou zahradou
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HOZYM: hrensko a soutesky jspu krásný, ale v lete je tam proste MOC lidi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: koupaliště je relativně blizko u vlakoveho nádraží kh město, ne u hlavního, ale z něj je to daleko vsude. Jinak mi KH přijde fajn a GASK mam vyloženě rada, ale pres den jsou tam turisti a navečer ve meste chcipl pes ;-) Prijde mi to pro pubertacku trochu nuda.

    Co Brno? To je jeste porad pohodlne a rychle vlakem, ale typicka koupaci lokalita to nebude. Stejně tak mam rada Plzeň, ale zase ta potíž d koupáním - vim, ze u Bolevaku neco je, ale ty chceš aquapark?

    Zmíněný Děčín mam rada, ale město je spis vychozim bodem, coz neni ideální, jsi-li autem.





    HOZYM
    HOZYM --- ---
    LIA09:

    EDERA:
    Doplnim Děčín, koupání v Aqua parku, vnitřní a 4 venkovní bazény, jídlo třeba skvelej burger v Karl, 's, a vedle Karla začíná ferrata, vybavení se půjčuje na místě, je tam několik tras dle obtížnosti, a od Karla je možný se taky nalodit na lodní dopravu po Labi směr Hřensko ( Pravcicka brana, Soutěsky). EC z Prahy za 1,20.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    lipno :)

    dekuji za tipy [ HOJ_TY_STEDRY @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ], [ DYNK @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ], [ VENIKA @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ], radu z nich jsme vyuzili.

    aktualni info. ubytovani lipno lake resort, takovy apartmanovy komplex, kde jsou na velmi male deti zvykle. od cervna pres sezonu k dispozici venkovni vyhrivany vetsi bazen a pak mensi pro deti (voda po kolena), bar u bazenu. hned vedle detske hriste a o kousek dal vnitrni detsky koutek, to vse (jen) pro ubytovane.

    nad komplexem hotel slunecni louka, restaurace pizzerie - uvnitr detsky koutek, da se sedet primo vedle nej. dost baby friendly. smerem k vode od toho komplexu, jak psala venika, je hopsarium - na zabaveni mladsich deti na hodku az tri urcite dostacujici. naopak jsme nevyzkouseli zdejsi aquapark ve stejne budove.

    kralovstvi lesa super i pro 1,5 lete dite. krmeni koz, pak nejaky skluzavky, piskoviste atd. samozrejme nevyuzilo veskere "atrakce", ale dost ano a libilo se nam tam. sjizdne dobre i pro kocarek. obcerstveni tam maji, pres letni prazdniny i v dalsich stancich dal, ale v cervnu pouze na zacatku. stezka korunami stromu taky dobry.

    bobovku dite dalo :) kolo taky zvladlo. slo by i pro mladsi, ale to jsem nechtela, se bojim :)

    a moc diky za ten tip v hotelu frymburk - ten hotel mam zafixovany jako dobry wellness, ale vubec jsem nevedela, ze tam je podmorsky svet a deti tam ryby muzou i krmit.

    jinak samozrejme prochazky kolem lipna, ono taky co s dalsim 6m ditetem, ze jo :) obcas nejake hriste, trampolina. vsude hodne cizincu a hodne hodne deti. to mi vlastne prislo fajn, ze tam clovek nejak nevycniva.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    EDERA: Co Děčín? Českosaské Švýcarsko na dosah, ferrata ve městě, plavba po Labi… S koupáním zkušenost nemám, ale Google prozrazuje akvapark.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MYSKAZBRISKA: V Poděbradech je blondýna právě teď a já tam jedu za hodinu.:-) Ono je tam každý rok mažoretkové mistrovství republiky a i když se nám tam noc líbi, tak přece jen by to chtělo něco nového.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    EDERA: Poděbrady, vlakem za hodinu, lázeňská kolonáda, pískové jezero na koupání, výletní lodě na řece a na ubytování http://www.restauraceobora.cz/penzionobora.aspx
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EDERA: co kutna hora - zabavite se (gask, pamatky), najite se (barbora, dacicky, ctyri sestry, na pašince v kanku!), koupaiste tam je docela pekne zrekonstuovane hned u vlakoveho nadrazi. spoj z prahy uplne v pohode. loni jsem byla s kamaradkou ubytovana i v pekne a vkusne rekonstruovane vile v centru - libusina vila http://www.booking.com/Share-HA0FA5E
    EDERA
    EDERA --- ---
    Chtěla bych v srpnu někam vyrazit s puberťačkou na víkend. Zadání - mělo by tam jít pohodlně dojet z Prahy vlakem a mělo by tam být někde nějaké pěkné koupání.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONI: Jen doplním, že na cesty vozím spíš kapsičky, lépe se to skladuje i přenáší, dají se zahřát teplou vodou, ale c v létě to myslím ani není potřeba.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nějaké doporučení co neminout v Bruselu s klukama (9 a 7 let)?
    MONI
    MONI --- ---
    MARI: My jsme byli v Krkonoších loni v létě s podobně starým synem a většinou teda jezdil v kočárku, v Krkonoších je hodně asfaltek a zpevněných cest (na mapě značené jako cyklostezky). Kolik km ujdete záleží hlavně na vaší kondici, já se přiznám, že bych 12 km v horském terénu nedala :-( Nám děti na cestách hlavně první noci obecně špatně spí a pak ve dne moc síly není... Chodili jsme na výlet dopoledne a pak třeba kolem 14.h byli zpátky na hotelu, dali miminko do postýlky a vyrazili se starší do wellnessu (Erlebachova bouda :-)
    MARI: Na cesty rozhodně skleničky, na první den dva do nich můžeš navařit domácí, výhoda je když je na pokoji lednička na uschování jídla a varná konvice (mlíko, kaše). Vozíme s sebou ohřívačku, ohřátá sklenička vydrží v tašce i 2h a dítě nemusí venku jíst studené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam