• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    OLKA
    OLKA --- ---
    EDERA: Přímo na stránkách https://www.wbstudiotour.co.uk/
    EDERA
    EDERA --- ---
    OLKA: A vzomněla by sis na stránky, kde jsi to kupovala?
    OLKA
    OLKA --- ---
    EDERA: Byly jsme s tehdy šestnáctiletou dcerou před 4 lety, kupovaly jsme přes net vstupenku s dopravou od nádraží. Vlakem jsme se dopravily normálně z Londýna, po Londýně jsme jezdily na platební kartu (mělo to nějaký denní max limit, po překročení jsme jezdily zdarma).
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: COQUINE: tak to se moc omlouvám za mystifikaci, netušila jsem, že to hřiště není veřejné. Já jsem ho tam viděla před pár lety, kdy jsem tam byla něco zařizovat bez dětí a přišlo mi to jako fajn místo na hřiště v centru Prahy. Tehdy dokonce i bylo značené na mapy.cz, teď už tam není. Škoda...
    SITH
    SITH --- ---
    ok, já to v sobotu prubnu :) ty dvě hodiny si snad nebudu vyčítat
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SITH: kuličkovej budou děti milovat, ale ty nenávidět, moc dětí, moc křiku, házejí to po sobě, po tobě. Ale nově mají jeden, kde je taky menší bazének s kuličkami, ale krom toho jsou tam stolky na kreslení, bloky, pastelky,tabule, křídy, plus nějaké další věci včetně knížek a ten je asi nejhezčí - myslím, že je z venku modrý. A navíc zánovní. Ale jinak se rozhodně dá přecházet. Další má na jedné delší straně ty kuličky, třetí má hernu s vláčkodráhou a houpačkou a čtvrtý je na kola. Ten s deskovými hrami teď nějak nemají, vyměnili ho. Ale pro malé děti to stejně moc nebylo.


    SITH
    SITH --- ---
    PETATA: QUANTI: ok, super :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    SITH: behem jizdy lze i prechazet
    v jednom vagonu je i drevena vlackodraha
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SITH: myslím, že v tom kuličkovým budou happy nejvíc :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MIDORI: aha :-o smarja, jsem se dobyvala na soukrome hriste :-D
    SITH
    SITH --- ---
    QUANTI: děti mám 5 + 3, takže jaký vagon mi doporučíš?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (a není to, že má půlku vagónu předělanou na hernu, má vagónů několik - za mě to byly čtyři - a každý má nějaké téma a je mu přizpůsobený. Jeden byl na hry pro větší děti - deskovky atd, tam jsme nebyli - jeden pro kola, jeden herna pro menší a naposledy asi předloni přidali ty kuličky.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SITH: ale Mlho, ten už jezdí několik sezón :) letos jsem s ním ještě nejela, ale jinak je super, hlavně ten hrací vagón a balónkový.
    SITH
    SITH --- ---
    jel někdo už tím Cyklohráčkem, tj. tím vlakem co jezdí Praha - Slaný a má půlku vagonu předělanou na hernu pro děti?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    COQUINE: co vím, tak to hřiště ve Florentinu vedle kadeřnictví patří školce, která tam je. Myslím, že to není veřejné.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: ještě doplním, že na dálnici chcete zastavit v marche movenpick (SI, HR) nebo v rakousku oldtimer - někdy lepší někdy horší stav, ale vždy dětský koutek a hřiště
    KATIA
    KATIA --- ---
    nejlepší tip z letošní dovolené na baby-friendly město - Ljubljana (a potažmo vůbec Slovinsko). Zastavili jsme se jen krátce cestou z Chorvatska, což byla radikální chyba ;-)
    - bydleli jsme za rohem od rybníku Koseški bajer, okolo je stezka (a pak navazují další kilometry lesem) a super hřiště - prvky od mrňousků po velké děti a pro dospělé stroje na cvičení
    - centrum města je pohodové a stylové, samá kavárnička a obchody s designem, řeka, ve velké míře uzavřené dopravě (jezdí tam mini elektrobus), vylezli jsme na hrad, se starším jsme dali věž, jinak tam teda v okolí hradu trochu hřiště chybělo, ale je tam dost zeleně na vyběhání
    - u mostu na trhu jsme chytli zdarma prezentaci Hiša experimentov https://www.he.si/ (dělali zmrzku dusíkem nebo co :-)

    co už jsme absolutně nestíhali - výlet lodí po řece, zoologická zahrada, dětské hřiště v parku tivoli
    plus kamarádka doporučuje na výlety z Lublaně: http://www.arboretum-vp.si/en/, https://www.kranjska-gora.si/...eing/natural-sights/gorges-lakes-valleys-and-other-sights/jasna-lake

    naopak jsme teda stihli ještě jeden den v Krasu, kamarádka má vinařství (rozhodně doporučuju http://www.tavcar.si/) a byli jsme na nějakém lokální festivalu vína a pršutu (včetně malování pro děti a možnost svezení na lipicánech), bydleli jsme zde (http://www.hoteldobregaterana.si/Hotel/ID/11/Turisticna-kmetija-Miro-Stojan-Bencic), moc stylový apartmánek
    Kras sám o sobě moc krásný, po cestě z Lublaně možnost prozkoumat jeskyně a případně pokračovat i k moři.
    píšu to sem hlavně abych si to přečetla až budu plánovat příští dovolenou, jestli nejet rovnou jenom tam :-))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COQUINE: jj, Milíčov je super, nebo aspoň byl před pěti lety, jsem ráda, že to tam pořád je
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MONI: tak jsem chtela vyzkouset to hriste ve florentinu a myslela jsi to u kadernictvi? jiny jsem tam nenasla. predne bylo zamcene, ale zdalo se mi, ze ho opravuji, tak asi proto. ale prislo mi strasne male, jeden pisek, jedna skluzavka, jedna lavicka (pres zamcene dvere a zelen pres plot nebylo dovnitr videt). ale urcite nezavrhuji, clovek je nekdy rad i za 15 minut na pisku, zvlast v centru.

    abych jen nefrflala, v praze na jiznaku za metrem haje smer petrovice je farma zvirat (milicov), ovce a spol. vedle jizdni oddil mestske policie praha, takze kone na pastve. o krok dal les, rybniky, krmeni kachen. parkovala jsem v ulici exnarova, to je primo u te farmy. dal v lese je pak drevene hriste. 15 minut od nuselaku :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V sobotu jsme byli ve Žďáru nad Sázavou v ne dlouho otevřené kavárně Hopík, která je hned u Náměstí Republiky (parkování 10kč/hod, o víkendu se po 12:00 neplatí)

    hopik zdar
    http://www.hopik-zdar.cz/

    Dorazili jsme tam cca ve 13:00, byli jsme tam jediní hosté, kolem 14:00 dorazily další 2 rodiny.

    1) Je to v prvním patře, výtahem vyjedete přímo do kavárny i s kočárkem, můžete jít i po schodech



    2) Cca polovinu prostoru kavárny zabírá tato velká "herna" (vejde se tam tak 30 dětí) přístupná pro děti od dvou let, platí se za každé dítě zvlášť celodenní vstupné 99 - 139kč dle denní doby (mají i nějaké balíčky, jakože za 185kč je vstup pro 1 dítě a k tomu voda, kafe a limonáda atd., více na webu).



    3) Měli jsme s sebou i osmiměsíční dceru, ta neplatila nic a mohla být v menší herně



    4) Záchody jsou bezbariérové, mají tam i přebalovací pult, nočník, stoličku k umyvadlu a redukci na dětské prkénko na WC

    Paní kavárnice byly milé, děti mají evidentně rády. Nabízejí "domácí" limonády (plave v nich ovoce, jinak jsou tuším z Monin sirupů), točenou kofolu, tousty, wrapy, kafe atd. Strávili jsme tam asi 2.5 hodiny, obě dcery (2.5 roku, 8 měsíců) se tam dosyta vyblbnuly. Dobré také je, že tam můžou jít blbnout s dětmi i dospělí (kteří neplatí nic). Určitě se tam stavte, když budete mít aspoň 2 hodiny času, za míň se děti moc neutahají :)


    Jen musím upozornit na výňatek z provozního řádu (celý mají na webu), trvají na jeho 100% dodržování a bez ponožek nemáte šanci jít na "atrakce". Museli jsme je mít všichni 4 (já, manželka + 2 dcery), abychom si kolektivně zablbnuli, tak s tím pro případnou návštěvu počítejte.
    Vstup do herny (herního labyrintu a dětského koutku) je z hygienických důvodů povolen pouze v ponožkách! Nejsou akceptovány žádné typy přezůvek. Doporučujeme obléct děti do vhodného sportovního oblečení bez šňůrek či tkaniček a zipů.

    PETATA
    PETATA --- ---
    Možna jsem objevila Ameriku, ale v následujících tropických dnech by se tento tip mohl hodit
    Včera jsme se cestou stavovali v Mladé Boleslavi na Staroměstském náměsti a jsou tam úžasné vodni prvky.. resp fontánky (jako v Poděbradech) střikající ze země a obrovsky model řeky Jizery, se sochama chrlícíma vodu, "přehradama" apod
    Byli jsme tam bez dětí a hráli jsme si jak malý :)
    Plus jsou po celém náměstí kovové sochy. Některými lze mezi sebou telefonovat (nezkoušeli jsme) a jiná hraje písničky z večerníčku (tam jsem se totálně zasekla)
    Tak kdyby jsme někdo jel kolem a na dálnici byla kolona (jako se to stalo nám), je to příjemná zastávka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam