Zasilam odkaz na clanek na cestovani pro rocnik 2001:
https://zpravy.aktualne.cz/...iletych-na-cestu-po-evrope-jizdenk/r~cf9be0307ed411e8b94e0cc47ab5f122/
Maji mesicni jizdenku na vlak zcela zdarma, plati to pro vsechny staty, pro Velkou Britanii uz ne.
Moje dite bylo napr. Slovinsku, Chorvatsku, Polsku, Litve, Lotyssku, tusim i Estonsku... temer cely mesic jsme dite nevideli. Tyhle deti si vytvareji sve FB skupiny, tam se domlouvaji, kdo s kym pojede. Moje dite jelo jeste s dalsimi 4-5 lidmi, ktere vubec neznala,v te skupine byli i Slovaci, ti do vlaku pristoupili ve Vidni.
Moc jsem se o dite bala, nikdy nikam na blint s batohem nejelo (s lidma, ktere neznalo, nakonec to domlouvali uplne na posledni chvili - az kdyz ostatni odmaturovali - me dite je v maturitnim rocniku teprve ted - domluvali kempy atd..., pak si vzdy zaplatili i neco pres booking apod.) ale vsechno dobre dopadlo.
Spoluzaci meho ditete jeli treba jen na jeden den tam a zpet...me dite to vyuzilo uplne do mrte, nakonec bylo i v Kaliningradu, zazadali si na ceste elektronicky o vyzum a dostali ho asi za 4 dny.
Ze tridy meho ditete to dostalo 10 deti, o tu jizdenku se musi zazadat, nedostali to vsichni.