• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: aktualizace po 5 letech - rodinný hotel v Dachsteinu: porad to povazuji za skvely rodinny - detsky hotel, maji paradni vybaveni pro deti. i takovou blbost jako zabudovanou zidlicku ve zdi pro dite v kabince, aby si dospely mohl v klidu dojit na wc a nedaval dite na zem. holt to vymyslel nekdo, kdo zazil :-D oproti minule mi prislo, ze tam nebylo tolik deti do 2 let. trochu jsem vtipkovala, ze ta mimina dospela, vcetne nasich a najednou to tam byl samy sestilatak, i starsi jsem videla. pro starsi jsou tam herny typu kuzelky, hokej, ping pong, fotbalek, pool, dole je pak salove fotbal hriste, VR (nezkouseli jsme). jediny problem toho hotelu je ten, ze deti v tomhle veku moc nechteji jit ven, protoze tam je tolik zabavy, ze mate problem je dostat na prochazku ven. jinak pres den probihaly v ruznych hernach ruzne aktivity - typu tvoreni apod. byli jsme na halloween, hotel pripravil koledovani po celem hotelu (ne po pokojich, ale ukoly pro deti a za to si neco vykoledovaly), poplacavam se po ramenou, ze jsem jim vzala masky, protoze drtiva vetsina deti ty masky mela. naprosto skvelej hotel, ale drahej no, to nebudu zastirat.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    COQUINE: My jsme byli párkrát tady: https://www.hotelalpenrose.at/en/
    Je to velmi podobný koncept. Možná stejný.
    Za mě ideál pro urvané matky s malými dětmi, které se nechají pohlídat. Matky pak tím pádem můžou využít i všemožné hýčkání a oddych.
    My to zkusili jedinkrát, chtěli jsme vyjet na Zugspitze. Jenže po 20 minutách už nám volali, že jeden z našich tří mamánků u hlídačů protestuje.
    Jinak ale nádherné prostředí, o vše je postaráno, pro děti zábava na celý den...
    Děti na to doteď vzpomínají a loudí.
    Zábavy je tam dost i pro větší děti, ale už nejsem tak urvaná, abych byla ochotná za to ten ranec dát :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: pokud to z toho nevyplynulo, vse bylo v te cene, i to hlidani. jedine, co se platilo, byl ten alkohol a masaze, kosmetika atd., jinak wellness v cene.

zapomnela jsem na venkovni 20 metrovy skakaci hrad :) ten byl bozi.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    tip na rodinny hotel v rakousku
    https://www.dachsteinkoenig.at/en/

odlozim sem tip na rodinny hotel v rakousku. hotel je koncipovan pro rodiny s mladsimi detmi, je pripraven pro deti od 7 dni veku. vybaveni je prizpusobeno detem; tak napr. pro spani mate na vyber mezi postylkou, kolebkou, postylkou pricvaknutou k letisti, velka postel se zabranou. na pokoji ohrivac na lahve, sterilizator, kos na pleny.

pokud jde o hotel, nabizi 2 000 m2 vnitrnich hernich ploch. ty jsou rozdelene podle veku, takze dvoulete dite nevyuzije vsech 2 000 metru, ale i tak je toho tam vice nez dost. hotel nabizi hlidani od 8 do 21 hod. v necem, co by se dalo oznacit za skolicku. jde o prostory, kde se vycviceny personal stara o deti (videla jsem tak 4 dospele na cca 10 deti ve veku 0 az 2 roky). hlidani je podmineno tim, ze tam vydrzi samo (nase ne, takze smula :-) s ditetem odevzdate i kartu, kde je popis, co ma rad, co ho utesi, co ji atd., proste zakladni informace. kdy vas pripadne maji volat (varianta not at all pobavila).

v hotelu je velky bazen, ktery plynule pokracuje ven. uvnitr jsou pak 3 vetsi skluzavky, par hernich vodnich prvku, 100 metrovy tobogan; dale pak pro mensi brouzdaliste s nekolika hracimi prvky, zjednodusene receno takovy kouzelny kohoutek v nadzivotni velikosti.

restaurace je tez pripravena na deti: u stolu jsou pro deti zidlicky, pro ty nesedici baby set na stokke zidlich, takze i mensi nesedici deti mohou byt u stolu. jidlo chutne, ale pro ty mensi deti mi prislo, ze nemuseji mit kazdy den na vyber smazene jidlo. pro ne bylo na vyber mezi 3-4 jidly. pocita se s tim, ze do restaurace dojedete s kocarkem, prostory jsou pro to uzpusobene. v podstate kazdy druhy stul mel u sebe kocarek a nikdo nikomu neprekazel. po hotelu se bezne lide pohybovali s detmi v kocarku.

pro ty nejmensi je na nekolika mistech hotelu pripravena tzv. hipp stanice :) vse teda zn. hipp, takze kdo ma s touhle znackou problem, tak smula. sklenicky masozel, ovocne, mleka od narozeni, kase, keksy. vse 24 hodin denne k dispozici.

ad plenky - na nekolika mistech hotelu, resp. na kazdem wc, a pak na nekolika mistech, napr. u bazenu, u detske herny, jsou k dispozici plenky pampers velikost 1 az 6, prebalovaci ubrousky, cistici ubrousky.

u hotelu je detske hriste - prolejzacky, houpacky, minifarma - kozy jsou primo v hotelu u recepce :) ponici, kravy, oslik. a hlavne, nabizi detem asi 40 odrazedel ruznych druhu, ktere mohou pouzivat uplne vsude, vc. vnitrku hotelu.

pro rodice wellness a spa, 3 sauny + 1 rodinna sauna a para. vinoteka, nonstop automat na vino, ktere je dle naseho nazoru znacne predrazene (3x drazsi nez maloobchodni cena), ale zase velky vyber. bar s 25 druhy ginu je taky fajn.

deti dostanou par darku, nebudu vice prozrazovat, at je nekdo prekvapen.

bylo tam strasne moc deti do 6 let. starsi deti uz moc ne. mimina kolem 2 mesice veku naprosto bezne. my tam byli se 2 pod 2 roky a vekove zapadly. nicmene si myslim, ze hotel si vice uzijou starsi deti, ktere zvladnou plne vyuzit vsechny ty aktivity. na druhou stranu je treba pocitat s jazykovou barierou, pokud byste chteli dat deti na hlidani. personal tedy mluvi nemecky a anglicky, takze komu dite ve 2 letech rozumi anglicky, super pro nej :)

nektere aktivity si myslim, ze nevyuzijou, hotel nabizi napriklad kino, predpokladam s nemeckym audio, takze to asi neni pro vsechny.

celkove to bylo super a urcite se tam vratime. cena za tyden s plnou penzi (a odpo snackem od 13 do 18 hod.) 3 000 euro. meli jsme pokoj s tim bunkrem pro deti, ten je v drazsi variante.

tipy na vylety okolo muzu prihodit, ale vzali jsme nekolik z knihy s detmi z baglu + hallstatt (parkujte na jednicce, pak smerem primo k vode je detske hriste).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANDREJKA: Kreta, Sicilie, jih Spanelska
    DINEN
    DINEN --- ---
    Cestovní polštářky za krk: máte prosím nějaké zkušenosti? Co je super a co naopak nebrat? Tvar, materiál? A co velikost - potřebovala bych něco použitelné pro děti tak 3 - 8 let, znamená to řešit víc velikostí? Google nabízí asi milión variant a mně se nechce věnovat hodiny času průzkumu, ani si házet kostkou :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    my byli s gymplem na Šumavě, takže o teplotě moře nemůžu svědčit :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Taky v rámci akce "Žádáme místní obyvatele, aby pokud možno na dobu zasedání MMF opustili Prahu"? My letěli s Čedokem a po ostrově se pohybovali autem z půjčovny.:-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    EDERA: tak to jsme tam byli ve stejny termin :)
    jeli jsme tam na cyklozajezd s Adventurou (2-denni cesta busem a trajektem!) a doted si pamatuji, jak me v tech ctyriceti stupnovych vedrech nasi nutili jezdit na kole po mistnich kopcich
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: to bylo teplo asi všude, my byli na Rabu a taky teplo, hodně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Na Korfu jsme byli v září 2000. Prchli jsme tam z Prahy před zasedáním MMF, takže jsem snadno dohledala, že to muselo být v týdnu, kam spadá 26. a 27. září. Celou dobu bylo vedro, normálně jsme se denně koupali.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: jižní bude snad lepší, my byli pokud vím na severu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: na Korfu žije švagrová, občas se koupe i na Vánoce. z mojí zkušenosti i v létě jsou veliké rozdíly (někde voda jako kafe, jinde ledová), takže možná případně popojet. ale teď tam třeba dost lilo, tak počítat s alternativním programem.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI: jizni

RYNA: podle teplotnich tabulek to vypada tak, ze more je jeste trochu vyhraty, tak uvidime, co realita :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANDREJKA: Já jsem byla dvakrát na přelomu září a října na Balkáně (Černá Hora, Albánie, jižní Chorvatsko) a moře bylo sice určitě trochu studenější než uprostřed léta, ale koupacka to pokaždý byla stále ještě parádní
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: hmmm, zrovna Korfu... tam jsme byli na svatební cestě první týden v září a zima byla už tehdy :D ono tam docela fouká. Severní, nebo jižní pobřeží?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDREJKA: jedeme koncem zari do recka (korfu), a doufam, ze koupat se dat bude.
    Pokud jsou zdr na nyxu zkusenosti jine, dejte vedet, at si pripravime alternativni program :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANDREJKA: kanary, kypr..
    FIFI
    FIFI --- ---
    HANELA: tak pisi - mladi lide, to tady ale nebudu vypisovat:) - pro mne dite, no:)

Od začátku soutěže DiscoverEU získalo jízdenku téměř 50 000 mladých lidí (údaj z června 2019). Další kolo soutěže proběhne v listopadu 2019. Konkrétní datum bude oznámeno na podzim

DiscoverEU | European Youth Portal
    https://europa.eu/youth/discovereu_cs
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FIFI: Doplnění II.

Skupina byla vybavena na stanování/vaření venku a pohybovali se tedy nejen po městech, ale také po kempech ve volné přírodě. To bylo hlavně ve Slovinsku, Chorvatsku a pak částečně v Pobaltí...
    KATIA
    KATIA --- ---
    LEXIK: což je dost dobré...
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FIFI: Možná bych ještě doplnil ekonomickou stránku “výletu” naší T., protože v průběhu cesty bylo potřeba občas doplňovat její bankovní účet.
    Jasně, jízdenky jsou sice zdarma, ale ubytko, jídlo a vstupy na památky, muzea, festival, kino, jeskyně, malé suvenýry.. atd. ne.
    Spočítali jsme to za ten měsíc na +/- 12 000,- Kč
    HANELA
    HANELA --- ---
    FIFI: dítě :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam