• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to celé zní nějak drsně ;-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    teď jsem potřebovala vyřešit oběd pro šest za následujících podmínek:
    1) odjíždíme v sobotu v poledne, je potřeba zajistit jídlo do nedělní večeře (přičemž nedělní večeři si budou děti muset vyřešit po své ose, protože my už tam nebudeme, tak by to chtělo něco teplého a většího aspoň k obědu)
    2) na místě není pitná voda
    3) předpověd počasí 36C po celou dobu
    4) možná všechno vybavení (včetně hlavně vody na pití) potáhneme na zádech terénem

jako doma bych to nevařila, ale tyhle párky v konzervě: https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120586005 ohřáté ve dvou konzervách fazolí v rajčatové omáčce a všichni se olizovali :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: jeje, tos mi připomněla, že nedávno jsme takhle na studeno dojídali kapustové karbanátky v housce a bylo to skvělé!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: čočkový salát (nebo z jiné luštěniny), slaný závin, sekaná
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    PROMETHEA: sendviče s pečenym masem hořčice okurka.. ...........mňam ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: ještě mě napadá, že do hor na víc dní na oběd bereme tortilly - do toho hodně sýra nějaká trvanlivá klobása, paprika, případně okurka a omáčka z takový tý měkký piksly, podle chuti - vymysleli to kamarádi a většinou to 1-2x za trek máme.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNAWA: ja vim, ze vis :) vlastne jsem si trochu odpovidala sama-ze nema cenu tahat ani ty lehke
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: neco v tomhle duchu, ale máme to víc než stylu zaizolovana taška
    Turistický chladící box Compact 10 l QUECHUA - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/...AfHyh1AZaVBFlA8qQao0TXT7NxJF7fizZz0DPXadBA4kz17-znbAPQwMBsxoCUzMQAvD_BwE
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: třeba Tchibo mívá takové tašky jako na piknik, normálně to hodíš přes rameno...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: jj, to do auta máme taky, je ní ten rozdíl jasný.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNAWA: ještě je rozdíl: chladící taška (termotaška?)a chladící box. Box máme do auta na delší cesty. s těma chladícíma jednotkama to docela chlad udrží, ale na “procházku“ to samozřejmě netaháme. a pak jsou ty termotašky, které jsou v podstatě jako igelitka, jen drží déle chlad. ale na jednodenní to nemá smysl..
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: Jo, z té jsme se právě vrátili. Je to památník odposlechů, ty lomy jsou tři - u jednoho jsou oči, u druhého uši, u třetího ústa. Pak je tam ještě nějaká Hlava XXII, ale k té už jsme nedošli, se tříleťákem je pro nás 6 km až dost.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: Jednodenní výlety řešíme obloženými sendviči, třeba s tuňákem nebo plátky pečeného masa, když je, a předem připravenou teplou večeří v místě ubytování, kterou stačí buď jen ohřát nebo během max. 15 minut dodělat (omáčka, ke které se jen uvaří těstoviny a pod.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: chladící tašky netahame, řešíme to pečivem s něčím, ovocem a zeleninou. Na jednodenních výletech nikdy nevarime, max si něco opečeme na ohni. Když se hecnu, udělám řízky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    STARDAY: na cesty jsou prima se skořicovým cukrem
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: U nas jsou oblibene wrapy s cimkoliv, deti maj radi palacinky, normalne je jen namazu marmeladou (trochu, at nejsou cely hned od marmelady) a prekrojeny dam do krabicky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: jinak vařit na jednodenním výletě je super, ale ne z nouzem ale zážitkově :-) udělat ohýnek, mít na to čas, u ohýnku se ohřát... v tomhle počasí bych do toho nešla. Pokud to je u vody, tak hustá polívka třeba z červený čočky nebo nějaký těstoviny s plechovkou, chutná to uplně jinak :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: pro dospělý bavorský klobásky v housce. Pro prcka jen se sýrem. Ale dělala jsem i bulgurový salát s nějakým sýrem a zeleninou, co to vydrží (rajčata, okurka, sýr a nějaký ochucení... )
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: tyjo! to jsem úplně vytěsnila! gurmánské retro! super!!
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: řízek v chlebu a s kyselou okurkou :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam