Rožmitál pod Třemšínem - Podbrdské muzeum
Podbrdské Muzeum - Podbrdské Muzeum
https://www.podbrdskemuzeum.cz/
Ačkoliv to nemají na webu přímo uvedené, je tam skvělá interaktivní retro výstava, v přízemí je udělaný celý byt ve stylu 70. a 80. let. Se vším si člověk může hrát, prolistovat, projet se na koloběžce, pouštět si Hložka s Kotvaldem v gramofonu atd., na ochozu je pak výstava sběratelství - retro etikety, angličáky, obaly od čokolád...
V další expozici (pánů z Rožmitála) jsou pak volně k dispozici kostýmy, takže se můžete s celou rodinou obléknout a udělat si pěkné fotky. Expozice o Jakubu Janu Rybovi interaktivní není, ale také pěkná.
Příbram - Hornické muzeum
Novinky | HORNICKÉ MUZEUM PŘÍBRAM - www.muzeum-pribram.cz
https://www.muzeum-pribram.cz/cz/novinky/
Byli jsme v Areálu A "Ševčinský důl". Prohlídka je jen s průvodcem a na cca 2 hodiny, takže pro děti fakt ne, ale je tam malý důlní vláček (jezdí v každou celou hodinu) a venku spousta "techniky" na okukování. Měli jsme s sebou dvě děti (3r, 1.5r) a ačkoliv píšou, že vláček je pro děti od 3 let, bez problému jsme mohli i s tou mladší (která neplatila), jen nás paní na pokladně upozornila, že je větší kus cesty ve tmě. Děti si vláček a okukování venkovní "techniky" moc užily, celkem jsme tam strávili něco málo přes hodinu a úplně to stačilo k všeobecné spokojenosti.
Dodatek na závěr ohledně ubytování
Objednával jsem ubytování přes Booking v penzionu Asoft v Příbrami, měli k dispozici velký pokoj, což byla velká chyba. Obloukem se tomuhle penzionu vyhněte. Níže přikládám moji stížnost a reakci ze supportu, dle hodnocení na bookingu z poslední doby jsme nebyli jediní s těmito problémy. Rezervaci mi booking na základě mé stížnosti bezplatně zrušil. Jiné ubytování jsme nakonec nehledali a jeli pak večer domů.
Vážená paní, Vážený pane,
ve 14:00 jsme dorazili do ubytování a zkoušeli se dovolat na kontaktní telefonní číslo +420 777 188 999. Zkoušel jsem to 10x mezi 14:00 a 15:45, telefon zvonil, ale nikdo to nezvedal (viz příloha). Zkoušel jsem i zvonek u dveří označen jako kontaktní, ale také žádná reakce. Na stejné adrese sídlí obchod se stejným názvem jako ubytování - "Asoft", kde nám muž (který má stejné příjmení jako žena označená jako kontakt) řekl, že může pouze zatelefonovat na číslo +420 777 188 999 jako já. Zkoušel jsem volat i jiné telefonní číslo +420 318 620 202, na dveřích označené jako další kontakt, ale dovolal jsem se pouze do obchodu, kde nám muž řekl, že nám nemůže nijak pomoct. V 15:00 jsem na kontaktní číslo +420 777 188 999 odeslal sms (viz příloha) , ale žádná reakce. Nyní je po 19:00 a doposud nás z ubytování nikdo nekontaktoval zpět. Jsem velmi, velmi nespokojený a doufám, že bude naše rezervace stornována bez jakéhokoliv storno poplatku.
Děkuji za reakci,
Alessandra P. from Customer Service
Dobrý den,
je nám líto, že vás ubytování Penzion Asoft nemohlo ubytovat. O této situaci jsme se dozvěděli až do vás.
Doufáme, že se vám povedlo bez dalších problémů najít náhradní ubytování. Pokud jste musel zaplatit něco navíc, pošlete nám doklad o zaplacení a my uděláme vše, abychom vám pomohli. Je možné, že doklady o zaplacení budeme muset sdílet s ubytováním, abychom si váš nárok na vrácení peněz mohli potvrdit.
Pokud máte nějaké otázky, jsme tu pro vás.