• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GREVE
    GREVE --- ---
    IKARIE: Napadá mě na Kokořínsku trasa z Pavliček do Dřevčic, kde je Hospůdka u kamen. Cestou je Čap, borový les a skály.


    MONI: Ta restaurace v hotelu vedle areálu je dlouhodobě tragická, na tu pozor.
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: nebo údolí Peklo u Zahrádek u České Lípy
    Kudy z nudy - Národní přírodní památka Peklo u České Lípy - místo, kde kvetou koberce bledulí jarních
    https://www.kudyznudy.cz/aktivity/do-pekla-za-koberci-bleduli-jarnich
    Z obce Zahrádky po červené značce údolím s mostíky přes potok, mezi skalami. Je tam i krátká skalní chodba, kde se děti vyblbnou s baterkou. Celé údolí je docela dlouhé, na zpáteční cestě doporučuji odbočit na kozí farmu (Nový dvůr, šipka po neznačené cestě), nakoupit sýry a pokračovat podél trati cestou na Karbu a zpět do Zahrádek.
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: a co Vrchbělá u Bělé pod Bezdězem? https://www.kudyznudy.cz/aktivity/sportovne-rekreacni-areal-vrchbela-v-ralsku
    Je tam krásné velké dřevěné hřiště s wc, zookoutek, rozhledna, stezky na brusle/odrážedlo, travnaté plochy na sezení, lavičky a stoly na jídlo.... vstup zdarma. Na kraji areálu je restaurace Krmelec, tu tedy vyzkoušenou nemáme.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    potrebuju radu - cesky raj nebo kokorinsko, na celodenni vylet s mensima detma 5,5 a 3, ujdou do 10 km. idealne nejaky okruh, pripadne muzem se posunout kousek i vlakem, rada bych se slusne naobedvala, hriste po ceste nebo naucna stezka ideal.

    mam pocit ze jsem uz uplne vyhorela a nic me nenapada. mala skala (bouckuv statek) - dolanky (abeluv mlyn) delame pravidelne, dal do jizerek se mi popojizdet nechce, nejsme vybaveni na snih ale na jaro:), drabske svetnicky s obedem na muzskym jsme absolvovali nedavno. zakladnu mame u mnichova hradiste, tak proste nekde do 50 km do prirody ci do kopce. nenapada vas neco?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VENIKA: jsme tu a první den hlásím jako úspěšný, včetně koupání v moři (a mám spálený čumák. já se toho zatraceného jarního sluníčka bála oprváněně)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nebyl jste někdo v nedávné době v Portugalsku? Potřebovala bych znát orientační cenu taxiků...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VENIKA: máme odletět zítra... jsem zvědavá
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    jinak navazu jeste na IKARIE:, byli jsme v Malaze minulej tyden na ctyri dny a byli jsme nadseni. Letenky pro tri byly kolem 4.5k, let z Phy je vecerni, ale v 11 vecer jsme mhd byli na hotelu i se zastavkou pro jidlo. Zpatecni je tada jeste pozdejsi, jak to otaci zpatky, v Pze asi ve dve rano, to bych snesla driv. Zas ma clovek i ten posledni den fakt celej.

    Dva dny jsme byli primo v Malaze, kterou jsme prochodili, je to krasny mesto. Dali jsme pevnost, hrad, plaz, prochazky centrem, nekolikrat jidlo v trznici (nejlepsi seafood) a i Picassovo muzeum. Dali bychom i Centre Pompidou, ale vychytali jsme mezeru, kdy po dvou letech menili expozice, takze tam byla jenom nejaka fotografie, a to se mi zas syna nechtelo moc trapit. Na dva dny jsme meli auto, jeden jeli na Gibraltar, lanovkou nahoru, dolu po svych se vsema atrakcema - skywalk, jeskyne i tunely. Na druhy strane je krasna plaz - aspon zeshora byla, klidne bych se stavila na dyl. Kdybyste chteli z hranice k lanovce busem, tak pozor, ze se neda platit kartou. Je to asi 2.5km, my sli nakonec pesky, vcelku prijemna prochazka mestem, ale v high season to bude dost narvany, bych si myslela. Dalsi den jsme dali skalni mesto Ronda, to bylo taky moc pekny. Po ceste je i Caminito del Rey, tam jsem chtela moc, ale deti maji vstup az od 8 a stranky rikaji, ze na tom opravdu trvaji. Ty dva vyletni dny jsme bydleli v Benalmadena, spis to tak vyslo, protoze jsem slibila vnitrni bazen, a tech moc v nabidce nebylo. Bylo to pak trochu bliz, ale furt jsou oba ty body 1.5hod autem, to chapu, ze neni pro kazdyho, slo by to naplanovat lip. Tivoli bylo jeste zavreny (mozna na dyl, stranky jim nefungujou), to bychom teda asi stejne nestihali, a jeli jsme tam kolem fakt velkyho aquaparku.

    Sestiletakovi to nejak extra sedlo, asi poprve jsme toho stihli takhle moc, denne jsme meli 15-18km. Maj tam vsude hodne patniku, velkych obrubniku a ruznych kamennych utvaru, takze si jel svuj "parkour" a ani nepotreboval vyhledavat hristata, tech jsem ale zahlidla vcelku dost. Vic dni by se urcite uzilo. Malaga teda spis neni pro kocarky, resp. dve hlavni pametihodonsti jsou do kopce a maji dost schodu. Ubytko jsme bookovali na posledni chvili, takze bylo drazsi, nez muselo, ale jinak jsem koukala, ze je tam toho tuna. Vlaky easy.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Dik za report, syn miluje bazeny a jeste jsme tam nebyli, porad to odkladam. On je teda hodne zmrzlik, takze ta zima tam je celkem velkej show stopper.
    Jinak pro nas je roky nejoblibenejsi Barrandov. Maji plaveckej 25m bazen, ten je studenejsi, ale da se tam skakat (uz dva roky jsme ve fazi salt :)), dospelej si zaplave, pokud muze. Pak takovej relaxacni mensi bazen, kde je par trysek a vedle divoka reka, ten je teplejsi. A pak uplne nejteplejsi virivka. K tomu dva ok tobogany. Bazenek pro prtata, min dve trosku oldschool pary. Velky je to tam akorat, jakoze spis mensi, vsecko po kupe, nebyva tam extra natresk. Plavcici neprudej. A je tam teplo. Nam to vetsinou staci na dve hodky, maji nejaky rodinny vstupny do 500, syn by tam byl klidne petkrat tydne.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: Byli jsme tam vloni na začátku letních prázdnin. Už ráno se nedalo skoro nikde zaparkovat. Nakonec jsme stáli u chodníku na té hlavní, kousek od vchodu (parkovali tam takhle všichni).
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: parkoviště u horního vstupu je sice větší než dolní, ale také docela malé a příjezdová cesta k němu je úzká a příkrá, bez mapy bysme to těžko našli...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: tak to jste meli stesti s plavciky, ja dostala strasnej pojeb, ale pravda, byla jsem tam s viditelne mladsimi. zima mi tam je pokazdy, v tomhle zlaty tropical islands (a teplice super tip, ty jsou bliz:-D). a taky mi to prijde drahy.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zoo usti nad labem - poprve od te doby, co jsme se prestehovali do usteckeho kraje. s detma jsem chodila vzdy jen do prazske zoo a je to teda naprosto neporovnatelne, ustecka zoo je mnohem mensi, zdaleka tam neni takove zazemi treba v podobe restauraci, wc a tak. ted v zime funguje jen vchod z ulice drazdanska, tedy "dole" - vedela jsem, kam jedu, ale uz jsem se nikde nedocetla, ze parkoviste u tohoto vchodu cita asi 25 parkovacich mist, ktere byly samozrejme uplne plne. v sezone jeste funguje vstup z vrchu zoo "horni pokladna", kde udajne je i vetsi parkoviste.

    zoo je cela do pomerne prikreho kopce, s kocarkem to asi bude dost kardio, moje deti to uz vyslapaly, ale jsou zvykle hodne chodit. v sezone jezdi min. o vikendech turisticky vlacek. nakonec jsme objevili i par hezkych hrist, zvirata uz byla nektera venku, byli jsme v par pavilonech vevitr, overall spokojenost, ac treba slon tam byl chudak jeden sam samotinky.

    cetla jsem pred navstevou dost negativni recenze na googlu a tak spatne, jak vyznivaly, mi to rozhodne neprislo, vydame se v sezone zas :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    aquapalace praha - tak kdyby to nekdo taky resil, byli jsme v tydnu, nakonec jsem vzala jen tri hodiny, byla jsem tam sama na 5,5 leteho (uz vicemene umi plavat) a 3letou a bylo to uplne akorat.

    jidlo s sebou oficialne zakazano, ale vybavena informaci odsud jsem s sebou mela svacu a tedy jsme tam nejedli ani nic nekupovali. lidi bylo na vsedni den dopoledne asi celkem malo, i tak jsme cekali fronty na tobogany. na ty teda oficialne taky moje deti nemuzou, myslim ze nejlehci byl od 6+, ale absolvovali jsme jich vetsinu, ja s triletou na kline, plavcici nijak neresili. v tomto ohledu je asi lepsi navsteva ve dvou dospelych, nekterych toboganu bych ji asi normalne usetrila, ale jako ona to ma rada :)

    jinak deti bavila i ta piratska lod pro nejmensi, vlnobiti, bazenek s rybama.

    velke negativum - byla nam tam zima, jak ve vode tak venku. asi setri jako vsichni na energiich, ale mala klepala kosu vetsinu casu a samozrejme to odstonala, od te doby ma desnou rymu a kasel. v tomto teda zlaty zde v auditku mnou doporucovany aquacentrum teplice, kde je voda v bazenech z termalu fakt prijemne tepla, dtto teplota vzduchu. https://www.aquacentrum-teplice.cz

    no a nejvetsi negativum je teda cena, podle me museli brutalne podrazit. my vyuzili akci pres cele obdobi jarnich prazdnin, kdy bylo dite do 150 cm za 1 kc, dite do 100 cm neplati, ty tri hodiny me tedy vysly na 850. nicmene kdyz si spocitam, ze priste by uz starsi syn normalne platil (650 na tri hodiny) a dceri chybi do limitu 100 cm asi centak a tedy by brzy platila taky (650 na tri hodiny), asi si tento zazitek necham zas na dlouho ujit a budu jezdit do tech (teplych) teplic :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: přijde na to, jak často chodíte....my to máme u baráku, takže dycky kupuju 3 hodiny, protože je to pro nás "běžné". jídlo si nosíme vlastní, nikdy to nikdo neřešil. místní jídlo bývalo dycky otřesné v poměru cena výkon, ale je pravda, že jsme tam už roky roky nejedli.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Podle mě jsme něco měli s sebou a pak jsme si dali nějaký palačinky (se skřípěním zubů ;-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: nevis jestli je svacina s sebou mozna, nebo je zakaz konzumace vlastniho jidla a piti? s tim predrazenym jidĺem totiz nejsi prvni, kdo mi to rika :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Moje zkušenost - děti tam vydrží fakt dlouho, jídlo bylo brutálně předražené. Před covidem ale, třeba má někdo novější info.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    aquapalace s detma (vodnima zivlama) 3 a 5,5 - zabavime se na cely den, nebo mam koupit jen trihodinovou vstupenku? chapu ze to je indi jako vsechno, ale treba ma nekdo cerstvou zkusenost. najime se nejak slusne vevnitr? ja tam byla kdysi jako tehotna s dvouletym a pamatuju si, ze mi tam bylo dost chladno, to sme tam moc dlouho nevydrzeli.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    SITH: Lun http://www.makarun-lun.com/en/1/welcome.html
    nebo víc mimo civilizaci, ale koupání pro malé děti super, zátoka bez ježků, písčité dno, žádné davy
    Proboj https://www.booking.com/hotel/hr/apartments-ivan-pag1.cs.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam