• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN: My jsme si treba na 5h letu se Smartwings nechali dokonce od stevardek ohrat vlastni vodu jestli si dobre vzpominam.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    KASUMI: Z mych zkusenosti te kazda spolecnost posle pres priority a baby food nebude nijak rozporovat.
    MARI
    MARI --- ---
    KLAIR: Do naší lokality lítají jen 2x týdně a my už máme zaplacený hotel na konkrétní dobu. :/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    cauky,
    pls, kdyz cestujete letadlem, musite mit kojenecke mliko hotove nebo je ok vzit jen kojeneckou vodu a vedle separatne prasek a michat podle potreby?
    zatim jsem se nedobrala k odpovedi, otravuju tady pres kontaktni formulare letecke spolecnosti, pac vsude se pise o baby food.. ale ja chci vzit extra vodu a extra prasek..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MARI: ryan air mi ted změnil let, volala jsem a přebookovali mi let na jiné místo.... jejich online chat byl překvapivě funkční....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    Jo a nase dcery milujou Milovice, což je ještě jižní Morava....oblíknout si oblečení jako pro princezny a pak se v tom fotit v parku.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ETKAR: Nevím, kudy jedete, ale moc hezké jsou Bojnice. Zámek , kde se natáčelo xy pohádek. Ale je to veeelmi turistické.
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    Plánuji road trip na Slovensko s holkama 2 a 6 le. Zatím mám na itineráři Demanovskou ladovou jaskyni, Spišský hrad a Levoča. Další hrady/jeskyně určitě rádi probereme po cestě společně s nějakým termalem (Bešeňová).
    Je něco co bych cestou až k Popradu neměl minout?
    Předem díky za tipy
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LITTLE_SISTER: Kolem Berlína je spousta koupacích jezer.o) Kolem nich se dá třeba i jezdit na půjčeném kole. Nám se strašně moc líbilo v Postupimi, která se dá spojit právě s tím Berlínem - stačí přejet "most špionů". V Postupimi je spousta zajímavých historických památek.

    A co dělat v Berlíně s dětmi poradí opravdu Annawa .o)

    Já bych se toho Berlína nebála.
    MARI
    MARI --- ---
    Máte někdo zkušenost s cestováním letecky s Ryanair s dětmi a kočárkem? Já to nějak nepochopila, může mít kočárek i tříleté dítě nebo je to jen pro dítě 0-2 roků? Posunuli nám let na pozdní večerní hodinu a hodilo by se mít možnost jednoho syna odložit do sporťáku a druhého do nosítka. A ten kočárek je místo příručního zavazadla nebo může mít to malé příruční zavazadlo + kočárek? Já to v těch FAQ nějak nechápu, věk tam u těch kočárků není vůbec napsaný a zaroveň tam píšou, že dítě 0-2 může mít kočárek i vajíčko...

    A pak další dotaz. Už 2x nám změnili čas odletu. První změna byla k lepšímu (z raně večerního letu jsme měli odpolední), druhá změna to posunula do úplně jiných dimenzí, se kterými jsem vůbec nechtěla počítat (přilet v 9 večer a ještě přesun do jiné destinace, takže budeme i bez večeře na hotelu). Jaké jsou naděje, že se to ještě změní? :D Už jsme se vsadili i s mužem o sushi, jestli ještě změna bude nebo ne. Já tomu moc nevěřím, ale tak ráda bych mu to sushi koupila...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: Pisa je krásná, koupání je ve Via Reggio a fakt nic moc a přitom celkem drahy.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERCA_ZABA: Jenže pokud je někdo skrt, tak Barcelona je drahá, zvláště s letenkama na poslední chvíli a v prvne daným termínu.
    Berlin vlakem bude levnější, i když ubytování je drahý i tam, tak to prostě je. Berlin mi prosím ty puberťáky přijde skoro lepší, i když není u moře, to je samozřejmě škoda.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LITTLE_SISTER: co Štúrovo a termály? Dá se tam dojet vlakem z Prahy za 6 hodin (Metropolitan, Hungaria) nebo nočním za 9 hodin (Metropol) a do Ostřihomi je pak pěkný výlet, viz

    [TOOMIX @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: K Baltu je lepší jet až v první polovině srpna, když se moře ohřeje. V půlce července ještě bude voda studená...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LITTLE_SISTER: ja jsem se tu nedavno ptala (bez podminky koupani) a seslo se mi dost zajimavych tipu, tak se mrkni na odpovedi k tomuto prispevku: [IKARIE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]


    ja se obavam, ze v lete bude vedro vsude, tak kdyz odhlednu od toho, tak z prahy na tebou zadana kriteria bych mrkla na
    ryanair: malaga, alicante (to teda operuji z pardubic), mozna i palma de mallorca - nebyla jsem
    easyjet: lisabon (vlackem z centra pul hodinka na prvni super plaze), porto
    eurowings: valencia (tam chci s detma ja)

    co se italie tyce, tak ryanair lita do pisy, rimini, ale me osobne se ty plaze tam moc nelibi, ani na jedne strane.

    kdyby vyslo pocasi, mohl by byt zajimavy i Gdansk? (ryanair)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LITTLE_SISTER: ono těch velkých měst s nějakým solidním koupáním v dochozí vzdálenosti zase tak moc není....ale kromě té Barcelony mě ještě napadá Nice, tam bývají občas fajn letenky. Je to hezké město a i ta městská pláž je na koupání OK.
    Pokud u koupání netrváš na moři, ale stačí ti termály, tak je fajn ta Budapešť. Pokud vadí vedro, táhla bych to na sever, já mám třeba hrozně ráda Stockholm, ale tam je to koupání problém....jako Švédové se koupou, ale pro mě je to moc studený :)
    Dá se i letět do Chorvatska, v podstatě pořád jsou letenky za dobrou cenu do Zadaru, občas i do Dubrovníku. Vloni jsme byli na ostrově Lopud a bylo to parádní...taxíkem z letiště k trajektu a pak po ostrově už jen pěšky, auta tam vůbec nesmí.
    Ale já bych na takovouhle dovolenou asi vzala nějakou cestovku a letěla bych na pár dní k moři. Pokud s tím nechceš mít starosti....letos takhle jedu s jednou dcerou na Kypr, zkouším TUI, které má od loňska i české zastoupení tj. lítají z Prahy. Mají fakt hodně kompetitivní ceny. Dá se vybrat nějaký místo, které není in the middle of nowhere a buď vzít místní MHD nebo fakultativní zájezd.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    řeším něco podobnýho jako severine, ale na půlku července, sama s dětma (7 a 11let) tak na 5-6dní.
    v barceloně sme byli v březnu a skvělý, určitě se tam chceme vrátit, ale říkám si, že v červenci tam bude vedro a pláže narvaný?
    moje představa je ideálně někde u moře, ale nechci si sama bez muže půjčovat auto. takže prostě někam doletět, jet se ubytovat a mít v dochozí vzdálenosti nějaký koupání. klidně velký město.
    easy a levný mi přijde sednout na vlak do Berlína, ale neláká mě představa plahočit se tam ve 40stupních... jsou v berlíně nějaký fajn koupací místa?
    no anebo nějaká itoška třeba...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SEVERINE: Berlin je super pro všechny věkový kategorie. Třeba by se klukům líbilo v Muzeu špionáže (je tam kus historie, kus filmu). Dají se půjčit kola a projet ten Berlín křížem krážem.
    Jinak zmiňovaná Barcelona je taky super, za mě stojí za to i udělat si výlet vlakem na Montserrat a tam si dát nějakou prochazku/trek v horách. Jen ta Barca vyjde asi na víc, pokud člověk chce obejít klasicky památky. Plus je dobrý si vstupy rezervovat dopředu (do Sagrady a Guellu určitě)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Barcelona je super, hlavně Akvárium, to je minimálně na celý odpoledne
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MEDVED007: jen pozor na to, ze Nou Camp je v rekonstrukci, ale misto toho se da vylet na Montjuic a prohlednout si olympijsky stadion, kde ted klub hraje, nez bude reko hotova.
    jinak s Barcelonou souhlasim, byli jsme v unoru sice s mensima detma, ale byla to parada. jen to je docela draha destinace mi prislo, jen za MHD za vikendovy listek jsme uvalili asi 70 euro.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam