LITTLE_SISTER: ono těch velkých měst s nějakým solidním koupáním v dochozí vzdálenosti zase tak moc není....ale kromě té Barcelony mě ještě napadá Nice, tam bývají občas fajn letenky. Je to hezké město a i ta městská pláž je na koupání OK.
Pokud u koupání netrváš na moři, ale stačí ti termály, tak je fajn ta Budapešť. Pokud vadí vedro, táhla bych to na sever, já mám třeba hrozně ráda Stockholm, ale tam je to koupání problém....jako Švédové se koupou, ale pro mě je to moc studený :)
Dá se i letět do Chorvatska, v podstatě pořád jsou letenky za dobrou cenu do Zadaru, občas i do Dubrovníku. Vloni jsme byli na ostrově Lopud a bylo to parádní...taxíkem z letiště k trajektu a pak po ostrově už jen pěšky, auta tam vůbec nesmí.
Ale já bych na takovouhle dovolenou asi vzala nějakou cestovku a letěla bych na pár dní k moři. Pokud s tím nechceš mít starosti....letos takhle jedu s jednou dcerou na Kypr, zkouším TUI, které má od loňska i české zastoupení tj. lítají z Prahy. Mají fakt hodně kompetitivní ceny. Dá se vybrat nějaký místo, které není in the middle of nowhere a buď vzít místní MHD nebo fakultativní zájezd.