• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    POZITRON: Ja verim tomu, ze v tech aerolinkach jsou zvykli na ledascos a tak spis budou pracovat v prospech sveho vlastniho klidu, zejmena kdyz jako rodic projevis zajem. Muzi tuhle nabidli v normalnich aerolinkach upgrade do byznysu pro dve mista z duvodu prebookovaneho letadla (leteli jsme jeste 4- 2dospeli a dve deti 3 a 4 roky) a uplne desne se divili, ze se do toho byznysu presunul se triletym ditetem a ne se mnou, ze pry lidi bezne nechavaji deti jakehokoliv veku v economy samotny kdy dostanou upgrade :O.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VAMPY: ted snad uz 2x dali 2 deti manzelovi a jeste ty mladsi, starsi je klidnej (no, kamaradka tuhle na oznaceni klidnej vytrestila oci, ale proste proti tem 2 klidnej je), takze to jsem se v duchu smala, ale realne pak v letadle rotujou dle potreby. :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    POZITRON: Libi se mi ten dovetek “bohuzel”. Jednou se mi stalo, ze nas v nejake nizkonakladovce rozsadili. Zminovala jsem to pri check-inu (odhozu zavazadel) a ptala se, zda-li by nas radeji neposadili spolu. Odpovedi mi bylo, ze na to jsem mela myslet pri rezervaci letenky a ted uz bohuzel jsou vsechna mista rezervovana a nikam nas tam spolecne do trojky nenarve (letela jsem sama). Kdyz letusky videly mou neskryvanou radost nad tim, ze budu mit ctyri hodiny klid a babysitting zadarmo, tak nam tu volnou radu ze sve vlastní iniciativy zaridily a lidi presadili.
    DYNK
    DYNK --- ---
    TOMBRIDER: Žena letěla se dvěma dětma a při online check-inu jim to ukázalo, že budou sedět přes uličku (2+1), což nechtěli, takže jsme nakonec přikoupili konkrétní místa vedle sebe. Byl to Vueling.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOMBRIDER: tak poslednich treba 5 letu se nechavame usadit nahodne a bohuzel vzdycky daji deti k nam, mame 3, takze to rozdeli 2 a 1. :) wizzair, ryanair i easyjet.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TOMBRIDER: ještě se mi nestalo, že by nás dali jinak, ale jestli je to garantované, tak to netuším...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Ciao.
    Dotaz.
    Když někam letíte komplet rodina. Bookujete raději sedadla v letadle? Ryanair píše že vždy děti do 12let přiřazuje k jednomu z rodičů i bez bookingu.
    Dá se na to spolehnout?
    Dík, vždycky jsem lítal sám a tohle jsem neřešil...
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    ULO: Děti 8+5+5. Baví nás zoo, moře, vesmír, centra typu Nemo nebo Kinderboek museum. Ta Arnhem zoo i zbytek, co jsi posílala mi přišel jako super tip. Chystáme se taky na Texel, tam bych ale teda radši v létě až. Zatím jsme kromě jednoho víkendu v Zeelandu mimo Randstad nevyjeli, tak bych ráda něco zařídila. Jo a nemáme auto, takže ideálně na vlaku :)
    ULO
    ULO --- ---
    ANTIHERO: Bohuzel neporadim, my meli lastminute ubytovani v Euroarku, nas je dohromady sest, takze to dost limituje vyber ubytovani. O ubytovani se vzdy ky stara muz. Kolik je detem a co je tak bavi?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Pokud budete mit nekdo cestu do Neapole a okoli, chtela bych timto doporucit muzeum zeleznice National Railway Museum of Pietrarsa.
    Dve obrovske haly s lokomotovami a vagony, do nekterych muzete i dovnitr, treba vezensky vuz s celami. Pak jedna mensi hala s modely vlacku a dalsi. :) K videni i ceska stopa. :)
    The collection
    https://www.fondazionefs.it/en/explore-museum/visit-pietrarsa/the-collection.html

ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    ULO: Prosím o tip na ubytování, sháníš přes booking nebo jinak? Případně i jakékoliv podobné tipy po NL na prodloužený víkend, řeším co s děckama přes ty místní květnové svátky…
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    kdyby nekdo nemel jeste plany na pristi tyden na jarni prazdniny,byl 4, a rikal si, ze by hrozne rad do korutan, ale nechce se mu davat moc penez na last minute, tak mam jedno last (debil) minute

zde nabidka
    [Rakousko -Korutany - jarni prazdniny od 21. 2. - 28. 2.]

zde pribeh
    [FONTAN @ Mozkové errory renewed]
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HUGILA: Ty dlouhý přejezdy tam a zpět na jeden zátah, to je teda hustý, my holt jsme tým, který by to nedal. A vlastně chceme většinou něco vidět i po cestě. Takže nám to ale pak trvá ten den a trictvrte do Stockholmu.

Fotky každopádně super, místa jsou to nádherný. Úplně se mi zastesklo po Švédsku, Norsku a Lotyšsku, kde už jsme v minulosti byli.
    FINSON
    FINSON --- ---
    HUGILA: Bomba, děkuji za vyčerpávající info!
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    FINSON: ano, mají to stejně. Výhoda Finska je ta, že oproti Norsku tam prakticky nejsou zahraniční turisti a kvanta obytňáků. Takže místo na přespání, kde budeš sám, najdeš bez problémů. Rovnou ti přidám tip na Pobaltí, kdybys tudy projížděl. V Pobaltí už nemůžeš přespávat kde tě napadne, ale zase tam mají silnou tábornickou kulturu. Což znamená, že v lesích, u řek, jezer, je spousta veřejně přístupných míst pro táboření, které spravují lesní podniky. Někde je to jenom lavička, stůl a ohniště, jinde je to přístřešek, gril a suchý záchod. Na mapách se jich dá najít spousta, a jsou na pěkných místech. My jsme takhle přespávali cestou v Litvě a Estonsku a bylo to fajn.
    Jinak cestování v létě na severu má obrovskou výhodu v tom, že je prakticky nemožné přijet třeba do kempu úplně za tmy...takže člověka nic nežene, aby byl někde, než bude tma:)

PROMETHEA: no ted v zimě jsme tam byli na 9 dní, 26.12-3.12. Akorát jsme to teda jeli na jeden zátah, 26.12 v 10:00 odjezd, abychom stihli s rezervou následující den první ranní trajekt z Tallinu, 27.12 kolem 15:00 jsme byli na místě. Nazpět jsme jeli posledním večerním trajektem 2.1, a 3.1 kolem 18:00 jsme byli doma. Je to trošku neobvyklé, a nelze to úplně každému doporučit:)

PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HUGILA: na jak dlouho tam jste, když jedete autem? přes 2.000 km jedna cesta, pokud dobře hledám
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: Hele Hanka z Hravé cesty touhle dobou jela třeba Chorvatsko...
    FINSON
    FINSON --- ---
    HUGILA: Mají Finové takové to právo přístupu do volné přírody stejně jako Norové, prosím?
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    QUANTI: tak to hledej letenky Praha-Ivalo..si můžeš dát prodloužený víkend v Laponsku i s polární září:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HUGILA: O polární záři teda sním taky. Nádhera.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam