Lněné krekry se sušenou cibulí a dýňovými semínky
Namočíme na dvě hodiny 300g lněných semínek, dále na cca čtyři hodiny dýňová semínka a pohanku. Dýňová semínka spolu s pohankou dáme do mixéru, přidáme himalájskou sůl, drcený kmín a sušenou cibuli (já použila doma na nudličky usušenou mým šikovným přítelem:) Rozmixujeme na kaši a promícháme s lněnými semínky a na závěr přidáme nasekaná dýňová semínka.
Lněné krekry s rajčaty a rukolou
Tak jsem si ten recept, kterým jsem se nechala inspirovat trochu pozměnila:) Místo medvědího česneku jsem použila rukolu, protože jsem ten zbytek co jsem měla v lednici už musela spotřebovat. A rukola chutná skoro jako česnek. A rajčata jsem nakrájela na kostičky, dvě malá rajčátka, ale příště jěště nějaká rozmixuju a přimíchám ke směsi. A dále jsem už jen posypala himalájskou solí. Množství zlatého lnu je stejné jako toho hnědého výše. Tyto krekry jsou takové svěžejší a lehčí než ty dýňové s cibulí, obojí moc dobré.
Nestačila jsem si vyrobit žádnou pomazánku, tak jsem si je dala k večeři jako topinku, potřela jsem je trochu česnekem a nakrájela na ně kolečka rajčat a misku salátu k tomu.