• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    ALONSY: A napriklad takova Mimi Kirk vypada ve svych sedmdesati na ctyricet. Zpomuje se starnuti organismu
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    S tím jídelníčkem orangutanů bych si moc jistý nebyl :)
    "Orangutani si svou potravu shánějí na stromech. Živí se listy, hmyzem, ptačími vejci, výhonky, kůrou a plody stromů, které tvoří skoro 60% jejich potravy. Mezi jejich nejoblíbenější pochoutky patří fíky a mango. Občas si rádi vylepší jídelníček menšími obratlovci - například outloněm"
    BNT
    BNT --- ---
    ALONSY: v první řadě živá strava obsahuje trávicí enzymy, který se ničej teplotama kolem 40stC (proto se třeba k vařenejm jídlum doporučuje jíst salátek).

mě osobně na tom baví:
    můžu ihned po jídle začít něco dělat, páč i plně najezená se necejtim unavená; mnohem víc energie, opravdu znatelně - ráno se mi mnohem líp vstává; mnohem čistší mozek, zklidnění na duši; člověka průběžně detoxifikuje; můžu se cpát vod rána do večera a nepřiberu ;) ...a v neposlední řadě - raw dezerty a sladkosti jsou prostě božskýý!! :))

a mimochodem, když se koukneš na nejbližší příbuzný (nemyslim tvý rodiče a tetičky, ale orangutany a gorily ;)) stravují se tak. takže to opravdu přirozený jest :)
    a dál - youtube je plnej zpovědí lidí, kteří popisují, jak je tenhle způsob stravy zbavil cukrovky a dalších nemocí...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Sleduji to tu, protože se mnoho Raw receptů potkává s mou stravovací teorií.
    Ale jestli se můžu zeptat abych nemusela hledat, jaká je za tím ta "filozofie"? V čem má být stravování se pouze syrovou stravou lepší, přirozenější a prospěšnější?
    BNT
    BNT --- ---
    TILOPA: v jedný knížce o syrový stravě dokonce učej jak si dělat domácí jogurty... "raw lajfstajlů" je hodně :)
    BNT
    BNT --- ---
    TILOPA: raw nerovná se vegan ale přece :)
    beru med od našeho milýho pana včelaře, kterej se stará o svý "holky" fakt úžasně.
    a já navíc nejsem zatvrzelej vitarián ani vegan. občas, když neni na výběr,
    neřešim situaci hladem a dám si, co je (teda kromě masa, to je pro mě absolutní tabu) :)
    ale snažím se takovejm situacím vyhýbat a spěju k čistě syrový stravě, ze kerý ale med
    nevyloučim, to sem si jistá. a co si tak všímám, vitariáni med používají v receptech docela
    hodně, považují ho někdy za superpotravinu, třeba takovej david wolfe...
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    BNT: Je med vhodný pro raw ? Jakože je to produkt od zvířátek jako třeba mlíko..
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    BNT: fakt? tak to zase zkusim až je příště budu mít, dík
    BNT
    BNT --- ---
    SKY_MAX: já mám vitamix, ten je rozdrtí bez problémů... nezaregistrovala jsme rozdíl mezi kakaem a bobama, zkoušela jsem obojí.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    BNT: čokoládový boby? je to s nima dobrý? já vždycky používám nepražený bio kakao na tu čokoládovost toho.. když jsem se pokoušel mlejt boby, tak to nedopadlo dobře.. v celku mi chutnaj víc, takový čokoládový bonbóny
    BNT
    BNT --- ---
    SKY_MAX: já dělám kešu + banán nebo avokádo, popř. obojí + kustovnice + med + chia semena + lněný semena + skořice + kokosovej olej + čokoboby, trochu vvody.
    dá se z toho i třeba něco vynechat a naopak tam třeba dodat navíc mák, rozinky, datle... v postatě stačí čokoboby + med + banán, když je nouze ;)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    BNT: taky ne, většinou dělám jenom avokádo, datle, kešu nebo para a nějaký semínka.. tohle vypadá právě zajímavě..
    BNT
    BNT --- ---
    SKY_MAX: tydle raw čokoládový pudinky sou moje smrt :)) tudle verzi neznám, zkusím :)
    BNT
    BNT --- ---
    TILOPA: když už to musíš míchat, tak to neutralizuj citronem :)
    višco, prdění není jenom ten legrační zvuk, to by bylo eště v klídku, ale ono poukazuje na špatný trávení (pokud je ho už pak víc než obvykle, třeba jakopo čočce nebo fazolích). a z trávicího traktu vyživuješ celý tělo... atd...
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SKY_MAX: Tem obrazek vypadá jako syrový játra :))

BNT: Tak to mi nevadí, já prdím rád, mám rád ten zdravý zvuk :-)) No právě jablko a mrkev, jako malý sem to u babičky jedl pořád, a přece babičky ví co se smí a co ne, od nich pochází ty moudré rčení a pranostiky..
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    Všimněte si celýho kanálu, každý úterý maj nějakej raw vegan recept. Ostatní dny jsou obyč nezajímavý recepty, ale tyhle úterní vypadaj velmi zajímavě. I like

Chocolate Avocado Pudding | Raw. Vegan. Not Gross. - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iSPN7mLJB78#aid=P96eCdQFNOw
    BNT
    BNT --- ---
    TILOPA: týká se to hlavně míchání plodů s kořeny (co jsem tak pochopila a i vyzkoušela - dost se po tom prdí). takže třeba listí (špenát, hlávkový a ostatní listový salát) + banán je ok, ale třeba mrkev + jablko ne. jsou to portichůdný energie a tělo se s tím dost pere. snad jsou k tomu zapotřebí úplně rozdílý enzymy, který ten kolaps působěj, mám ten pocit.
    takže si myslim, že banán s řapíkatym celerem by nemusel bejt problém. pokud budeš po tom ale prdět, tak to víc nedělej ;)))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TILOPA: To je asi zásada z makrobiotiky, ale ta je dost striktní. Já osobně se tím moc neřídím.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Jak je to s kombinováním ovoce a zeleniny, je to v pořádku třeba mixovat banán třeba s řapíkatým celerem ? Někde jsem kdysi četl, že ovoce a zelenina se nemá kombinovat..
    BNT
    BNT --- ---
    imho bomba - můj oblíbený koktejl v poslední době - banány s grepem, zkuste :) cca dva ban na jeden větší grep.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam