• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: tak raw 'vajíčková' pomazánka vyzkoušena a je výborná! S černou himalájskou solí a místo mandlí kešu. A chutná i mně, která jinak papriky v syrovém stavu moc nemusím :)
    BNT
    BNT --- ---
    ha, tak to se těšim, až to vyzkoušim:

Deseed a Pomegranate in 10 Seconds Using a Wooden Spoon
    http://lifehacker.com/5895852/deseed-a-pomegranate-in-10-seconds-using-a-wooden-spoon

SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    úplně bych tu zapomněl sdílet:

http://on.fb.me/OEo2j9
    AGNESK
    AGNESK --- ---

GGG
    GGG --- ---
    This Raw Food Blogger will blow your Junk Food-Loving Mind | Messy Nessy Chic Messy Nessy Chic
    http://www.messynessychic.com/...4/02/13/this-raw-food-blogger-will-blow-your-junk-food-loving-mind/
    BNT
    BNT --- ---
    LENISTA: ty jsem ještě nezkoušela, tak nevím :) jen jsem si všimla, že ty africký jsou jakoby trochu nakyslý, ty jihoamerický jsou víc čoko-hořký :)
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    BNT: hm... ty co mám doma jsou z Indonésie, ty bys zařadila kam?
    KABIS
    KABIS --- ---
    RODWY: me prave samotny nechutnaj :)
    BNT
    BNT --- ---
    ....a btw jsem vypozorovala, že kakaové boby jihoamerické jsou výrazně lepčí než ty africké :)
    BNT
    BNT --- ---
    ROSADKO: já kupuju boby vcelku, melu je doma ve vitamixu. ale lze je určitě mlít i v jinejch strojkách, tipla bych, že třeba kafemlejnek by mohl fungovat...
    RODWY
    RODWY --- ---
    KABIS: nejlepsi jen tak.)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ROSADKO: víš ale takhle nemáš jistotu u ničeho.. co já vim jestli ty jabka co kupuju jsou fatk bio? co já vim jestli placky z lifefoodu jsou fakt raw? co já vim jestli agáve je tepelně neupravovoaný.. jako nevim, ale věřim jim to
    a co se aromatu týče, tak neznám nic se silnějším aroma než raw bio kakao
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    SKY_MAX: no, to si právě nejsem úplně jistá, když ho musí pro distribuci připravovat tak obrovské množství...pak je otázka, jestli to tam někdo hlídá a jestli by tedy opravdu nemělo smysl si ho namlít spíš nějak doma...nehledě na to, co tu někdo psal (ale ten příspěvek zmizel) - že namleté vyčichne a ztrácí tak aroma a kdoví co ještě...
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ROSADKO: právě proto se to kakao jmenuje raw, že se mele aniž by docházelo k oněm teplotám
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: jéé, moc děkuju! já ani nevěděla, že to bylo tady :)

Jinak mám pro vás ještě jeden tip - objevila jsem tuhle slečnu nedávno, vyrábí domácí 100% raw tyčinky - dneska mi přišel balíčej a jsou fakt vynikající, navíc je má na fleru celkem za dobrou cenu :)
    markol - živá strava | Fler.cz
    http://www.fler.cz/markol-ziva-strava
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ROSADKO: [ AGNESK @ RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT ] plus stroužek česneku a lahůdkové droždí a přidat černou sůl je vážně skvělý nápad! Pomazánka je opravdu moc chutná, poděl se později s tím, jak se ti povedla, a jak ti chutnala .)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    A ještě otázka: někde jsem kdysi četla návod na raw vajíčkovou pomazánku (samozřejmě bez vajec :-)) - aby to chutnalo jako vajíčka, přidávali tam himalájskou černou sůl, která je opravdu chutí i vůní vejcím hodně podobná. Ale už si nevzpomínám, jaké byly další ingredience a recept nemůžu nikde najít...nevíte někdo, prosím?
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    Kupujte si raději kakaové boby nepražené celé nebo už namleté? Četla jsem teď v nějaké diskuzi, že při mletí bobů dosahují teploty až 200°C, takže pak už fakt nejsou raw a je to jenom obyčejný kakao. Napadlo mě koupit si boby celé a namlít to v tom klasickém starém mlýnku na kafe...myslíte, že to půjde?
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    ROBICK: Ta čokoláda určitě funguje (viz.video) tenhle týpek vypadá, že rozhodně nemá deprese :)))) Jen se trochu bojím, když na něj koukám, jak to bude působit na mě..
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    nevíte zda jako kulturu do raw ořechovýho sýru můžu dát místo probiotik kus jinýho raw ořechovýho sýra? když jo, jak moc tam musim dat? děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam