• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    Přispívejme do této diskuze fotkami vitariánských jídel, které jsme si sami "neuvařili" a nebo i jiných raw jídel, na které máme chuť, a které nás inspirují k tvoření.
    Jedná se o jídla připravená pouze ze syrových nebo živých ingrediencí, do nichž patří ovoce, zelenina, semínka, ořechy, oliboviny a bylinky (pro ty, co nejsou vegany také syrová vejce) zpracované do 42°C. Uvádějte, prosím, pod fotkami recept, kterým jste se řídili a nebo odkaz, kde jste recept objevili. V budoucnu bych chtěla zadat jeden recept i po domluvě s Vámi na několik dní/týdnů, který bychom zkusili společně neuvařit a pak by jsme se tu pochlubili jak se nám to povedlo, pokud bude mít někdo zájem.
    1 2 3 7 10 5 6 9 13 14 í 4
    Je velmi důležité, aby si vitarián připravoval své pokrmy, které jsou náhražkou vařených jídel, těch co měl rád, jako třeba pizzu, burger, hranolky, cheesecake, rizoto, fajitos, chleba se sýrem:) atd. Tyto pokrmy můžeme mít stále rádi, nezbavujme se jich a nejezme prvních pár let jen saláty a štávy, které mám velmi ráda, ale buďme kreativní ať nás závislost na vařeném jídle znovu nedostihne. Užívejme stejných pokrmů, ale v syrové, živé, o mnohem zdravější stravě, abychom se měli veseleji a na hodně dlouho. Více o vitariánství najdete v diskuzi Vitarianstvi aneb raw food (life food) a nebo zde Na nástěnce najdete webové stránky na toto téma, tento seznam můžeme samozřejmě dál rozvíjet. Tak užívejte, tvořte a sdílejte. Jste srdečně vítáni.
    rozbalit záhlaví
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KABIS: vicemene jo :) klicim ted v petkach i klicici misce, v lete fazolky v misce dost zahnivaly, v petkach je jim lip, tak v klicici misce je ted jen redkvicka tri patra :) kdyz je k mani tak pouziju nejaky dobry olej, obcas pridam par namocenych kesu (fakt par - 5-10ks)
    KABIS
    KABIS --- ---
    KALICOR: neklicim momentalne, ale nemam s tim problem. To jen nahazis klicky, k tomu treba neco strouhanyho a hotovo? To zni docela fajn :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KABIS: klicis? klicky jsou dost dobre na salaty, hlavne pro me teda dost druhu at to jde kombinovat - treba slunecnice, redkvicka, adzuki, mongo, cocka a k tomu pestovane rajcata, bazalka a rukola, staci pridat mrkev a popr okurku repu rapikac a je co jist cely den :)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    KUBIS_IN: Obdivuji muže, kteří se o sebe tak starají:) Mák zbožňuju, určitě vyzkouším, děkuju.
    KABIS
    KABIS --- ---
    KUBIS_IN: mm, se nedivim :) ja ted jedu vice-mene raw a mam problem s rozmanitosti stravy, jim jen do odpoledne a to jsem celou dobu v praci a nechci si tahat tunu krabicek s jidlem, takze vetsinou si rano dam nejakou zeleninu a pak odpoledne prezivam na ovoci co si koupim (vetsinou zaklad babany nebo jablka a pak co se zlibi), vikendy jedu ale co nejvic rozmanite... Tak potrebuju fakt nejaky jednoduchy recepty a zacnu si to jedno jidlo vydatny tahat s sebou, jinak t nevidim :)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    KABIS: jojo bylo to famozni, oblizuju se jeste ted .))
    KABIS
    KABIS --- ---
    KUBIS_IN: mmm, musim si poridit mlynek na mak :) to zni moc dobre, zkusim :)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    KABIS: Naklicena pohanka, rozmixovana ve Vitamixu s 5 datlemi a hrsti rozinek. Nakonec obaleno v maku .)
    KABIS
    KABIS --- ---
    KUBIS_IN: prihod prosim recept :) :p
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    dnesni obed - Raw pohankove sulanky s makem .)


    KABIS
    KABIS --- ---
    Nejake tipy na vydatne (a idealne jednoduche na pripravu) hlavni jidlo dne? Snazim se shodit par kg, tak omezuju orisky (plus jsou docela drahe), jinak bych asi delala kase ruzne.

    Jinak zkousela jsem tu avokadovou pomazanku s cernou soli a musim rict ze fakt vynikajici :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    AGNESK: susicka je momentalne nepojizdna, podarilo se mi ji uvarit (roztavil se plast nad vetrackem) :))
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    KABIS: Co je třeba namarinovat a dát sušit?
    KABIS
    KABIS --- ---
    Nejake napady, co udelat dobreho s fazolkama? :)
    LUSY
    LUSY --- ---
    AGNESK: To vypadá krásně :) Pozveš mne někdy na oběd? ;)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Dnes jsem si k obědu připravila zeleninové nudličky s mangovou zálivkou. Inspirovala jsem se Fully Raw Kristynou a zároveň přidala něco svého.
    Omáčka je z manga, avokáda, okurek a jarní cibulky. Přidala jsem si k melounu ještě pyré z manga pro zvýraznění, které mi zbylo po odšťavnění.
    Lepší verze. Kromě avokáda je vše odšťavněné. Překvapilo mě jak k sobě ladí chuť jarní cibulky a okurky. Nudličky jsou ochucené tandori kořením.
    Chutná svěže.








    AGNESK
    AGNESK --- ---
    PETRUSSH: To bohužel nevím, ale nedávno jsem si koupila tuto škrabku a nemůžu si jí vynachválit:) http://www1.tescoma.com/images/zbozi/421022.jpg
    LANNA
    LANNA --- ---
    PETRUSSH: V secret of raw, ale co si pamatuju, tak meli celkem prepalenou cenu
    KABIS
    KABIS --- ---
    KALICOR: to zkusim nejak s tema oriskama :) nastesti chytre knihy o ph nectu, takze muzu :D dik :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KABIS: slysel jsem akorat o tom raw parmezanu - namocene kesu pres noc rozmixnout s lahudkovym drozdim, k rychle spotrebe ;) ale podle chytre knizky o pH telnich tekutin se drozdi nedoporujcuje vubec (ale stejne tak se nedoporujcuje zadny cukr - ani glukozovy/fruktozovy, ani houby vsech druhu a ted se drz - ani zadne ovoce krome citronu, limet a grepfruitu ... ) protoze prispiva k vytvareni ruznych hub/plisni v tele - coz zase zene telo do kyselosti.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Mate nejaky pekny recepty s lahudkovym drozdim? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam