ROMANICAK: Spařím rajčata, oloupu je, hodim do hrnce rozvařím, potom tam vrazím ty ostružiny, protože těm stačí daleko méně a rozvařím, do sítka dám připravený koření a nechávám vařit se směsí, připravím si papričky nakrajím či nasekám v mixeru podle množství, které mám připravené, vrazím do hrnce se směsí a krátce povařím(pozdní přidání papriček dosměsi zajistí uchování jejich chuti a vůně), pak dokořením dosolím atd, podle chuti, dooost to ochutnávám :), potom vemu pnorný mixér rozmixuju směs a tady začiná nebezpečí,kdy se směs začíná chovat jak sopka před výbuchem,tedy hodně míchám, používám ochrané prostředky, nestrkám moc hlavu nad hrnec neboť hrozí že hustá směs probublá a cákne do ksichtu(oka-stalo se brrr). Meiztím si vysterilzuji v troubě sklenice, horké nalévám a pokud chci uchovat déle,ještě 10min sterilizuji v troubě ..
Omáčku jsme kvůli semínkům nepasíroval ale příště to možná zkusím,semínka mi zas tolik nevadí a počítám,že pokud omáčka nějakou dobu vydrží,že i trochu změknou..
Teď po zhruba po týdnu musím říct,že se omáčka pěkne rozležela, chuť spojila, ve vůni vyniká Moruga doprovázená jemnou sladkostí ostružin a dojezdem rajčat..pálivost jako by se malinko zvětšila oproti začátku( anebo sem si tím ochutáváním při vaření popálil hubu a už mi to nepřišlo;)