• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenosti s řízkováním divošek? Snažím se udělat několik řízků z Aji Charapita a chtěl bych co nejvíc zvýšit šanci na úspěch. Zkoušel jsem ji jen dát do vody, ale ani po třech týdnech nepustila kořínky, tak přemýšlím co dál. Používám Stimulax I.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    AIJA:
    Jsou, jen to nema vyznam, protoze skoro nepali a chutove nejsou nic moc.
    QUIP
    QUIP --- ---
    AIJA: Bhut Jolokia
    V Indii se používá jako homeopatický lék na žaludeční onemocnění, jako koření a také jako ochrana ve vedrech (zvyšuje pocení, čímž se snižuje teplota organismu).[2] V severovýchodní Indii se rozmazává na ploty nebo se přidává do dýmovnic k ochraně proti divokým slonům. Jako zbraň se využívá v kouřových granátech (např. k vyhnání protivníka z úkrytu) a jako velice účinný pepřový sprej.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Třeba Fips, Bhut Jolokia, Zulu nebo Red boy...jsou jen pro okrasu.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PLAGUEDIL: Jedlý asi jsou všechny, ale když koupíš nějakou okrasku v supermarketu, tak nikdy nevíš, jak moc je to čim stříkaný, přehnojený a podobně, jedlý to bude i tak, ale nikdy nevíš, co jíš (no ale to u těch rajčat z vedlejšího regálu na druhou stranu taky ne :))
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    AIJA: proč by neměly být?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIJA: annum capsaicum není jedlá ?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    AIJA: první úroda byla snědena a nikomu nic nebylo :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    LAETATIO:
    Ale některý ty okrasný jedlý nejsou:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    SCIFI:
    Ty jsem otrhaal hned po vyfocení, na ty ostatní přijde řada teď o víkendu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MCKIDNEY: díky :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAETATIO: Jestli je to ta co si myslim tak ta ti vydrzi v kuchyni na stole
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    kupovala jsem letos nějakou okrasnou papričku v Lidlu. Přítelovi chutná. Zraje to přes fialovou, vzpřímené plody. Máme ji v květináči za oknem a má teď spoustu nezralých plodů (od úplně maličkých až po ty fialové). Myslíte, že může přežít zimu vevnitř, nebo to bude striktně jednoletka, kterou mám radši nechat dělat parádu za oknem dokud nechcípne?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    AIJA: Kdyz ty zraly otrhas, tak zbytek dojizdi rychleji ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRDELOID: Zakladni recept na brown sauce. Skvele sestrihane video, je videt ze chce aby se lidi naucili varit. Stejnym zpusobem jsem delal prvni ketchup.
    Ja tam teda pridavam dalsi veci pro zvyrazeni chuti hoveziho masa, protoze to pouzivame na grilovani:
    - Svestky, skorice
    - Bazalka
    - Zelirovaci cukr/zelatinu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AIJA: tento vikend si myslim, ze je posledni moznost bez vytapeni. Takze asi ne.
    ale nic si z toho nedelej - da se zpracovat vsecko
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tohle nadělení už asi venku nedozraje, že jo?

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Jamie taky dobrej, je videt, jak to má hrozně rád

    How to make Chilli Sauce! | Jamie Oliver
    https://www.youtube.com/watch?v=ewQqC0vursc&feature=youtu.be
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    RAM_VON_SEE: ježiš.. ty kecy tam, to musí bejt hrozná bydlena. Kdyby se toho někdo chtěl ušetřit, tak já to dělal podle tohohle receptu.

    Kublanka vaří doma - Domácí omáčka sriracha
    http://www.kublanka.cz/index/domaci_sriracha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam