• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIJA: annum capsaicum není jedlá ?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    AIJA: první úroda byla snědena a nikomu nic nebylo :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    LAETATIO:
    Ale některý ty okrasný jedlý nejsou:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    SCIFI:
    Ty jsem otrhaal hned po vyfocení, na ty ostatní přijde řada teď o víkendu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MCKIDNEY: díky :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAETATIO: Jestli je to ta co si myslim tak ta ti vydrzi v kuchyni na stole
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    kupovala jsem letos nějakou okrasnou papričku v Lidlu. Přítelovi chutná. Zraje to přes fialovou, vzpřímené plody. Máme ji v květináči za oknem a má teď spoustu nezralých plodů (od úplně maličkých až po ty fialové). Myslíte, že může přežít zimu vevnitř, nebo to bude striktně jednoletka, kterou mám radši nechat dělat parádu za oknem dokud nechcípne?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    AIJA: Kdyz ty zraly otrhas, tak zbytek dojizdi rychleji ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRDELOID: Zakladni recept na brown sauce. Skvele sestrihane video, je videt ze chce aby se lidi naucili varit. Stejnym zpusobem jsem delal prvni ketchup.
    Ja tam teda pridavam dalsi veci pro zvyrazeni chuti hoveziho masa, protoze to pouzivame na grilovani:
    - Svestky, skorice
    - Bazalka
    - Zelirovaci cukr/zelatinu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AIJA: tento vikend si myslim, ze je posledni moznost bez vytapeni. Takze asi ne.
    ale nic si z toho nedelej - da se zpracovat vsecko
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tohle nadělení už asi venku nedozraje, že jo?

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Jamie taky dobrej, je videt, jak to má hrozně rád

    How to make Chilli Sauce! | Jamie Oliver
    https://www.youtube.com/watch?v=ewQqC0vursc&feature=youtu.be
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    RAM_VON_SEE: ježiš.. ty kecy tam, to musí bejt hrozná bydlena. Kdyby se toho někdo chtěl ušetřit, tak já to dělal podle tohohle receptu.

    Kublanka vaří doma - Domácí omáčka sriracha
    http://www.kublanka.cz/index/domaci_sriracha
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    RAM_VON_SEE: tohle je naprosto nejlepsi co se da s paprickama udelat :) kdyz se to co zbyde po pasirovani dobre vysusi, tak je jeste koreni do omacek. Loni jsem delal mix 95% jalapeno + 5% naga a byla skvela :))
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/09/nekdo-to-rad-horke-projekt-sriracha.html ja delam tohle, jen k tomu jeste pridavam normalni papriky, kdybych pomlel jen habanera, tak by to bylo na me pres limit :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DUDEL: Mash dodavaji chili doctor v CR. Je v tom citit chut octa a pouzite sole. Chut papricek vynikne diky octu a kvaseni neni potreba ji vytahovat varenim.
    Testovaci varka byla pouze ze zelenych Serano papricek a ty chutnaji obdobne jak cerstve palive papriky. Ale treba carolina reaper chutna po jahodach, tak jsem na to fakt zvedavy. Samotna omacka se musi protrepat pred pouzitim, ale chutna jak tabasco - pokud jste nekdy meli tabasco jalapeno tak stejne, ale palivejsi.

    z vetsi varky budou i na odzkouseni - tak se muzeme nyxaci nekde potkat



    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MCKIDNEY: zaujimave... nikdy som nic take nevidel/nejedol :))
    jak to chuti?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    zatim jsem se neodvazil to nechat dele nez tyden. Pristi rok si o tom vice prectu a zkusim rozdelit podle delky kvaseni.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Rikam si ze to sepisu, trrba to znate - ja se toho roky bal.
    1) odstranil jsem stonky a seminka horkych paprik (jalapeno a serano jsem jenom kontroloval na hnilobu)
    2) namlel v mlenku a kazdych 500g pridal 2 vrchovite lzice soli
    3) promichanou smes jsem postupne vkladal do lahve a nakonec zalll stavou ze dna.
    4) po 24h pridal ocet a nechal dalsi tyden kvasit.
    5) Zahral smes na 95° a rozdelil sitkem. 1/2 takutiny slo zpet k mash a zbytek jako samotna omacka. Oboje do vyvarenych sklenic adekvatnich k obsahu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam