• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Jamie taky dobrej, je videt, jak to má hrozně rád

    How to make Chilli Sauce! | Jamie Oliver
    https://www.youtube.com/watch?v=ewQqC0vursc&feature=youtu.be
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    RAM_VON_SEE: ježiš.. ty kecy tam, to musí bejt hrozná bydlena. Kdyby se toho někdo chtěl ušetřit, tak já to dělal podle tohohle receptu.

    Kublanka vaří doma - Domácí omáčka sriracha
    http://www.kublanka.cz/index/domaci_sriracha
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    RAM_VON_SEE: tohle je naprosto nejlepsi co se da s paprickama udelat :) kdyz se to co zbyde po pasirovani dobre vysusi, tak je jeste koreni do omacek. Loni jsem delal mix 95% jalapeno + 5% naga a byla skvela :))
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/09/nekdo-to-rad-horke-projekt-sriracha.html ja delam tohle, jen k tomu jeste pridavam normalni papriky, kdybych pomlel jen habanera, tak by to bylo na me pres limit :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DUDEL: Mash dodavaji chili doctor v CR. Je v tom citit chut octa a pouzite sole. Chut papricek vynikne diky octu a kvaseni neni potreba ji vytahovat varenim.
    Testovaci varka byla pouze ze zelenych Serano papricek a ty chutnaji obdobne jak cerstve palive papriky. Ale treba carolina reaper chutna po jahodach, tak jsem na to fakt zvedavy. Samotna omacka se musi protrepat pred pouzitim, ale chutna jak tabasco - pokud jste nekdy meli tabasco jalapeno tak stejne, ale palivejsi.

    z vetsi varky budou i na odzkouseni - tak se muzeme nyxaci nekde potkat



    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MCKIDNEY: zaujimave... nikdy som nic take nevidel/nejedol :))
    jak to chuti?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    zatim jsem se neodvazil to nechat dele nez tyden. Pristi rok si o tom vice prectu a zkusim rozdelit podle delky kvaseni.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Rikam si ze to sepisu, trrba to znate - ja se toho roky bal.
    1) odstranil jsem stonky a seminka horkych paprik (jalapeno a serano jsem jenom kontroloval na hnilobu)
    2) namlel v mlenku a kazdych 500g pridal 2 vrchovite lzice soli
    3) promichanou smes jsem postupne vkladal do lahve a nakonec zalll stavou ze dna.
    4) po 24h pridal ocet a nechal dalsi tyden kvasit.
    5) Zahral smes na 95° a rozdelil sitkem. 1/2 takutiny slo zpet k mash a zbytek jako samotna omacka. Oboje do vyvarenych sklenic adekvatnich k obsahu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DUDEL: Kvasici zatka, demizon. Jinak jsou to nasolene mlete papriky kam jsem pak pridal ocet a dal nechal kvasit. Uz po tydnu dobry mash a tabasco. Podle mati je to stejny postup jak pro okurky rychlokvasky, ale to ja neznam.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MCKIDNEY: kvaseny? to jak? jak kvašáky?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak letos byla slusna uroda i pres snizeni poctu kvetin. Musim zminit mistnoho dodavatele vzrostlych sazenic. Carolina Reaper i "DPMan" plodili skvele.
    Nase Piri-piri uz plodi 7 generaci krasne.
    Celkove na 11 kytek 7kg paprik.
    Jalapeno a Serano nedozralo - coz nevadi.

    Letos rodina vyzkousela kvaseny mash a tabasco a vysledek je uzasny. kvasime dalsi 4kg paprik.

    Fotky jsou predevsim na twitteru, ale nahraju i sem.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Vysledek letosni sklizne...ale jeste ceka na nasup :-)

    https://www.facebook.com/growduino/
    AIJA
    AIJA --- ---
    EXCITE:
    O víkendu dotrhám zbytek...asi druhý kyblík:-) a uvařím něco podobného a do malých skleniček.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    TATONKA: SKAFF: nalevo kolekce Jalapenosek, kulatý vpravo dole budou klasický feferonky ala rodeo, malý kuličky budou černý perly a ty dlouhý jsou nějakej druh cayenu

    LINKOS: habanero dělá víc zmuchlaný / scvrklý plody, tohle je klasika známá ze směsi "Moravanka"
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    LINKOS: Podle mě to nejsou habanera ale Rodeo F3 ;) https://www.seminka-chilli.cz/rodeo-f3-50.html
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PALEONTOLOG: Já osobně nemám rád v omáčkách pach osmažené cibulky, jedině v kvašeným Ogentu orange (mrvkový základ) mi to zatím nevadilo, s ovocnýma chuťema a vůněma je ta smažená cibulka děs..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SKAFF: ty v pravo dole jsou tusim habanero,ty ted mam od mamky a pristi rok musim taky nejaky ty chili papricky zasadit
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    jsou to všichni stejný sabotéři, nám čuba rozbagrovala zahradu, když chtěla někam ukrejt kostku másla, co našla v zamčený lednici

    SKAFF
    SKAFF --- ---
    TATONKA: já nevim, která je která. Kočky třikrát shodily sazenice na jaře na zem a všechny popisky se pomíchaly. To vlevo bude jalapeno, ale dál vůbec nevim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam