• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko


    Vše o pěstování i konzumaci feferonek. Jak správně pěstovat, fotky, co se sklizní atd.
    rozbalit záhlaví
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MCKIDNEY: Super, dík moc.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SALVATOR: vyska je na tuto dobu dobra. presadit je do vetsiho bide chtit v pulce kvetna.
    jalapenos rostou obdobne jak rajcata, kolem cervna uz bude potreba privazat.
    potrebuji slunce na zpracovani vody a tak neprelevat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ahoj všem, du poprosit o radu, jakožto začátečník. Mám 6 sazenic jalapenos, daří se jim hezky, na vejšku maj teď tak 12 cm (dal sem je klíčit trochu pozdějc, než sem měl), v květináčích o průměru 9 cm. Otázka zní, co s nima dál a kdy. Je mi jasný, že přesadit, až jim budou stávající květináče malý, ale jak poznám, že nadešla ta správná chvíle? A mám je jen přesadit do většího, nebo můžou i ven na zahradu? Na jaký stanoviště v takovým případě?
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Takže začínáme další sezozna nakonec bude ;)
    Haba. Choco 400K,Bonda 300K,Red 325K,Orange 325K
    Manzano 100K
    Sparkler 160K
    Jala Early 6K
    a nějaký velký a malí z Bali ;)

    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PRDELOID: Haha, ta vlevo pak dobrej deepthroat face s tema rozteklyma stinama :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PRDELOID: lepší než koukat na porno,
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    GIO: jak presne se ta odruda jmenuje pls?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PETD: Najs, diky za odpoved.. Tesim se na ni :))
    PETD
    PETD --- ---
    MATEJICEKKK: Chuť je opravdu dobrá, zajímavá, spíš ovocnější. Pálí tak nějak běžně, srovnal bych to s Bolivijskou duhou. Zkoušel jsem jí spíš sušit, teda to co jsme nesnědl hned, na nakládání je opravdu malá a zas takový výnos jsem z ní neměl. Celkově mě zaujala a letos jí budu zkoušet znova s více keříky.
    Jediné s čím počítej, že opravdu ty plody jsou malé a mají minimum hmoty, jsou to hlavně obaly semínek.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PETD: Spis me zajima chut, aroma, palivost, jestli ste zkouseli nalozit? Koreni atd? Pisou o ni pekne, jsem na ni zvedavej
    PETD
    PETD --- ---
    MATEJICEKKK: Nějakou základní mám, zkoušel jsem ji loni. Copak by jsi potřeboval vědět?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Máte někdo zkušenost s Aji Charapita?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Tak si dáme nějaký mladý maso, strašně mě tyhle videa bavěj :)
    WORLDS HOTTEST PEPPER CHALLENGE (GONE WRONG) - CAROLINA REAPER PEPPER - 2.2 MILLION SCOVILLE UNITS
    https://www.youtube.com/watch?v=cozHUec4sPc
    AIJA
    AIJA --- ---
    EXCITE:
    Zvědavost a siláctví bývá úměrné vypitému alkoholu:-)
    GIO
    GIO --- ---
    EXCITE: yucatan super vynosy, keriky obsypane trsy papriček, odolne rostlinky. vřele doporučuji a chuťově jsou moc fain i za syrova. ty me loni zachranily, protoze 50 rostlin jalapenos mi zarvalo po presazeni z domova na zahon ihned a jen ty yucatany to prezily.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GIO: Já se právě taky už poučil a nákladám jen jalapenos a podobné.. :) extra pálivky jen suším a a dělám z nich omáčky..
    Yucatan neznám..


    AIJA: abych parafrázoval jednu hlášku z Červeného trpaslíka: Je překvapivé jak málo lidí je ochotno něco takového strčit do pusy :)
    GIO
    GIO --- ---
    kecam, jamaica red jsem susila, yucatan jsou ty dobre nakladatelne)
    GIO
    GIO --- ---
    EXCITE: smarja, takhle velke nenakladam, kdo to ma jist)) ja to potrebuju na to pho, ten nalev mi imituje klasicky wietnamsky nakladany cesnek a rovnou to i pali jak ma a nemusim ani moc krajet dalsi papricku dovnitr, cerstve mi v tom tak nechutnaji.)

    a vzit to nekam na mejdan je dobry trik)
    kazdopadne timhle pusobem ja obvykle nakladam jalapenos, pak loni saltilla a jamaica red, ty jsou super takhle.
    AIJA
    AIJA --- ---
    EXCITE:
    To vezmi někam na flám nebo grilování. Já se tak zbavuju takových výtvorů:-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GIO: Nákladané na kyselo mne tyhle více pálivé kousky nechytly, chuť téměř zmizí a zůstane jen nesnesitelný štiplavý pal :)
    Třílitrovka naložených rokot už tam stojí asi třetí rok, nikomu se do toho nechce..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam