• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Už klíčíte? To se jede už nějak od ledna ne?
    DIVER
    DIVER --- ---
    PETD: o Criolla Sella se klidně podělím :) a vlastně možná i tu druhou. doma už nejedu moc velký SHU bomby - nedá se to pak prakticky moc používat, tak jsem letos snížil výběrem druhů pálivost. 30 000 SHU je slabota, ale proč ne :)
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nebude objednávat nějaké semínka z Fataliiseeds.net? Přemýšlel jsem, že bych si objednal Criolla Sella a Lenom Drop/ Inca Hot, tak bych se s někým domluvil na společné objednávce nebo případně se podělil o půlku semínek, plánuju mít jen jednu nebo dvě rostliny od každé.
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    Letos jsem se pustil ještě do jedné papričkové akce. Zbytek úrody, který nebyl úplně vhodný na sušení, mi začal povážlivě odcházet. A tak jsem ještě něco ukuchtil. Rozhodl jsem se pro ostřejší karikečup. Při hledání receptů jsem se proklikal až na tento, kdy se kečup nevaří v hrnci, ale peče v troubě.
    DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ | Mimibazar.cz
    https://www.mimibazar.cz/recept/154344/domaci-kecup-peceny-v-troube

    ==================
    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas promíchneme. Pečeme nepřikryté - při přikrytém by bylo moc šťávy muselo by se to ještě redukovat v hrnci. Po hodince vyndáme z trouby, pokusíme se najít a vydělat všechno koření a rozmixujeme. Pak propasírovat, naplnit od skleniček a sterilovat asi 20-25 minut na 80-85stupňů. Z tohoto množství jsem měla 8 skleniček od výživy.
    ==================

    Dle referencí na tento recept jsem tolik nesladil, a i když jsem dal asi tak o půlku míň cukru, tak mi pak kečup přišel i tak docela sladký. Po rozmixování jsem nepasíroval (nechtělo se mi s tim patlat :), a dle chuti přidal Mida´s Tandoori Masala Curry. S celkovým výsledkem jsem byl spokojen a z uvedeného množství surovin vzniklo necelých 2,5l kečupu.





    SICKPOT
    SICKPOT --- ---
    Zdravím plechové huby. Něco málo z letošní úrody :)

    VOLANT
    VOLANT --- ---
    Trocha barev podzimu :)) btw. nevíte někdo, co jsou zač ty oranžový papriky??

    PROZAC
    PROZAC --- ---
    MERISCZ: to nahore by mohlo byt jamaican red
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    E_D: Tak jsou zrovna žlutý Fire Flame - alespoň podle semínek.
    E_D
    E_D --- ---
    MERISCZ: cayene yellow vpravo dole
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Pomůžete s určením?
    Poznám Fire Flame a Habanero


    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Letos koncim drive protoze vichrice vzala sklo ze skleniku. Takze zacinaji prace na skleniku pro poradny pristi rok. Celkova sklizen 2018 je 7.5Kg paprik

    APPU
    APPU --- ---
    co mám v záhoně tak bohužel nevydržely :( V květníku v pohodě držej
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    HREBICK: HREBICK: já je mám normálně v zemi na zahonu. když ocesu nezralé papriky, dozrajou za oknem nebo mam řešit nejakej foliovnik jako ochranu před mrazem?
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    HREBICK: No já je mám v pátym patře a zatim držej, ale asi je teda nastěhuju. Díky.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    AKTAJSA: na dnešek byl přízemní mrazík..kolega měl -2. Takže nejvyšší čas a nebo už je pozdě...
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Při tom poslednim vichru mi nějaký kytky ovadly a přemýšlim, jestli to bylo větrem nebo zimou. Jsou takovy omlaceny, povadly. Tak nevim, jestli už neni pomalu čas je dávat dovnitř, docela se ochladilo. Netušíte?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Trochu hipsterská manýra
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    Já jsem to taky zkoušel poprvé. Hledal inspiraci na recept a narazil na tohle https://www.chilli-forum.cz/ostatni-chilli-recepty/topic2305.html , dřžel jsem se receptu, jen jsem přidal ještě krapet skořice a do lízátek pak ještě kousek strouhanýho kokosu. Jak se píše v receptu, tak cukr je přirozený konzervant, takže neni problém se skladováním. Papričky se ale musí pořádně prokandovat cukrem a musí pak řádně vyschnout. Mám to jinak na stole v misce na takovéto domácí zobání a občas to vezmu klukům do hospody. Samotnej karamel má příjemnej pal a je to taky strašně dobrý :) Ve směsi byly papričky Jalapeno, Pequin a klasický český feferony.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    RAHZUL: hmm to prvykrat vidim :) jak si to robil a naco? co potom s tym?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam