Letos z toho mam velkou radost. Nabral jsem spoustu novych poznatku. Nejvic me asi prekvapila vynosnost na tech prezimovanych i pres maly kvetinac, takze budu urcite opakovat. Naopak me dost zklamalo, ze tu mam nekolik kytek, na kterych mam jen kvety a zadne plody, tak seminka vyhodim. Jinak se seminkama z Benesova jsem vicemene docela spokojeny, kdyz vezmu, kolik jsem za ne zaplatil. Ted kdyz uz vim, co mi vyhovuje, tak to pristi rok rozjedu v mensim mnozstvi vetsich kvetinacu a budu je ohybat. To mi prijde, ze by mohlo davat vetsi smysl, kdyz vidim, jak se dari tem lonskym. Zeminu vezmu zase z kompostarny, ale priste ji budu rovnou redit s domacim kompostem, ktery si postupne dodelavam nebo pak s tou pytlovanou, protoze ta z kompostarny evidentne nedrzi dobre vodu. Dale urcite zainvestuju do podtacku, ktery tomu dost pomuzou. Kamos rikal, ze se daji poridit levne v Sape. Kytky mam na jihu v cernych kvetinacich, tak dostavaj docela coud a potrebuji tak zalivku kazdy den. Pouziva tu nekdo ten zavlahovy system, co se da poridit v lidlu? Zacinam nad nim dost uvazovat kvuli spotrebe a samozrejme i casove narocnosti. Da se nejakym zpusobem napojit na jedno nebo dve IBC s destovkou?
Nejsem si jisty, jestli jsem se tu ptal, ale davate taky dve rostliny do jednoho kvetinace? Ja to tak delal u vetsiny a nejsem si uplne jisty vysledkem. Vicemene mi prijde, ze to vzdy nektera odnesla, takze uz to pravdepodobne nebudu opakovat nebo ne tak ve velkem mnozstvi. Cilem na pristi rok je rozhodne zvysit vynos s mensim mnozstvim rostlin a objevit nejaky super novy druh. Asi zacnu u tech druhu, ktery mi letos nevyjely, ale prubnu jineho dodavatele semen. Mate tu vylozene nejaky obchod, kde jste opravdu nekolik let za sebou spokojeni s klicivosti a kvalitou / cistotou odrud? Mam z toho docela hruzu, protoze se o ne clovek stara dlouhou dobu bez jistoty vylsedku.
MCKIDNEY: ja tvaruju akorat ty prezimovany, jinak likviduju jen listy, ktery vypadaj nacaty. Prijde mi, ze je lepsi je spis prosvetlit ohybanim.