DUDEL: Prepisu znovu, at to neni z mobilu.
Sacky:
https://www.alza.cz/EN/guzzanti-gz-302-d3852873.htmAno, jsou to profilove sacky na vakuovani v levne vakuovacce. Mam jich dost kvuli sous vide a skladovani porazeneho masa.
Ano, jsou zatavene, ne nejsou vakuovane. Metodika je water displacement jak u kvasiciho hrnce, tak tady. Ponorenim otevreneho sacku vytlacis velke bubliny nahoru a zustane pouze kapalina. U kvasiciho hrnce se pouziva keramicka vlozka (nebo kamen a listy od vina).
Ne, ono to nevybuchne. Plast vydrzi 4ATM obdobne jako plastova lahev. Protoze je to plne pouze z 1/2 tak se bavime o obrovske tvorbe CO2. Po tydnu je jak polstarek.
Ja pak mash oddelim na susinu (dablik) a jemny mash(nefiltrovane, nepasterizovane tabasco). Doplnim vodu a sul a muzu klidne dal kvasit vedo skla/plastu/keramiky se stepkama sudu (opravdove tabasco) Jinak muzes upustit CO2, zkontrolovat smrad a nasledne zatavit znovu.
tl;dr Funguje to na stejnem principu jako kvasici hrnec a ten ma svoje vyhody. Ja to potreboval prevezt v aute. Je to legitimni moznost jak zpracovat vetsi mnozstvi papricek. Idealni v kombinaci s robotem na maso, ktery protlacuje tkan dirou veci nez jsou seminka. (musi zustat neporusena)