• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    WYMA
    WYMA --- ---
    JAZ: a právě proto, že těžký feraty často rveš přes lano, uvažuju o plnejch...
    JAZ
    JAZ --- ---
    PUPU: Tyhle rukavice vůbec nedoporučuju, mně vydržely necelou jednu sezonu, materiál je strašně nekvalitní, už po 5-6 ferratách byly ty namáhaný místa sedřený. Reklamace v Hudy samozřejmě došla k závěru, že to je klasické opotřebení, což je sice pravda, ale podle mě se mělo dostavit za 2 roky a ne 2 měsíce :)
    MESHUGGAH: V Hervisu v Rakousku jsem si nedávno koupil tyhle a jsem spokojený, kvalita je úplně někde jinde - http://www.hervis.at/products/product?code=BASE:1690472&referer=at-klettern
    WYMA: Do celoprstových bych nešel, v nich ztratíš cit a přilnavost ke stěně. Takže jedině v případě, že je to na lehký klettersteigy nebo je na nich plno železa.

    Jinak potvrzuju, že rukavice jsou na ferraty nezbytné, hlavně od obtížnosti D výš, kdy člověk kolikrát nemá jinou možnost než to rvát silou přes drát a bez rukavic se sedře kůže tak do 5 minut :) A taky v zemích, kde kašlou na údržbu (hlavně Itálie, Slovinsko) a mají kolikrát hodně roztřepené lano, můžou zachránit od dost nepříjemnýho zranění, jak psal Pupu.

    Do výbavy se fakt vyplatí investovat, zrovna před 2 měsíci jsem dostal na Attersee Klettersteig do přilby velkým utrženým šutrem a ještě týden potom mě z tý šlupky bolel krk.... mít nějakou obyč cyklo helmu nebo, jak je oblíbený český sport - žádnou, pač se za ni musí platit - tak tu asi nejsem :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    MESHUGGAH: nosím už dlouho nejlevnější bezprstový cyklo rukavice, stačí to.
    pokud bych ovšem kupoval nový, tak bych zvážil celoprstový. s těma uřízlejma mám otlačený poslední dva články prstů.
    PUPU
    PUPU --- ---
    MESHUGGAH: urcite, je to ohromny rozdil. obzvlast kdyz je to dlouha a tezka cesta. pripadne to ocenis v okamziku, kdy sahnes na opotrebovane lano. bez rukavice mas v ruce zapichnuty kus kovu ani nevis jak. mel jsem dvoje - ty celokozene trochu omezovaly hybnost a pak jsem stejne jednu ztratil, takze zbylou pouzivam pri jisteni na stene a nemuzu si ji vynachvalit ;-) ty druhe jsou podobne tem, co jsem na ne odkazoval, a funguji skvele
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    PUPU: Já se možná zeptal trochu hloupě. Zatím jsem vždycky lezl bez rukavic, ale na těžších ferratách, kde se prakticky šplhalo po kromosvodu, se mi dělaly puchýře. No a tak sháním něco, čím bych tomu předešel. Vím, že rukavice na ferraty existují, ale ptám se spíš na osobní zkušenost, jestli má smysl do toho vrážet peníze.
    PUPU
    PUPU --- ---
    MESHUGGAH: existuji rukavice na ferraty, ale kdyz je ted hledam treba v hudy, najdu jen jedny - http://www.hudy.cz/...lack-diamond-crag-rock-half-finger-glove-2013,33672-cerna.html?&fi[20]=374-373 . nevypadaji spatne, ale osobne je vyzkousene nemam. jinak 'neklouzou' je trochu zvlastni pozadavek - shanis neco na klasickou ferratu, nebo na nejakou do extremni vysky? bezne se pouzivaji tenke bezprste rukavice, hlavne jako ochrana pri chytani za lano
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    Nemáte prosím tip na nějaké slušné rukavice co nekloužou? Na ferraty v létě...
    PUPU
    PUPU --- ---
    vazne uvazuji o tom, ze bych v sobotu projel prvnich sest polozek na seznamu http://www.hudy.cz/data/file/PREHLED_ZAJISTENYCH_CEST_2014.pdf . kdyby se chtel nekdo pridat, dejte vedet - krome cesty tam v sobotu rano ze zapadu Prahy nemam naplanovano nic.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    Byl někdo z vás letos v Dolomitech kolem Cortiny? Jak je to tam se sněhem? Jsou ty klaiscké ferraty jako Tofany, Civeta atd. OK? Díky.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    TLACHAC: tak nakonec jsem sel KFJ a dal jsem i Rosslochhohlen, tam uz jsem mel ale trochu problemy. A Kaiserchild jsem dal jen turisticky mimo ferratu, na tu uz nezbyly sily :D
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    PAJAOVA: dobře děláš - KFJ není opravdu na začátek vhodný .... o Rosslochhöhlen nemluvě :-)
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    TLACHAC: Diky, cast chce jit prave na Kaiser - Franz - Joseph, Rosslochhöhlen a pak Kaiserchild, ale to jeste neni nic pro me :D
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    PAJAOVA: trošku těžší, ale lezitelná i pro začátečníky je Eisenerzer Steig - Klettersteig. Jinak v okolí je ještě pár lehkých kousků viz http://www.bergsteigen.com/klettersteig.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    Ahoj, doporucte, prosim, nejake jednodussi (A-C) ferraty v okoli Leopoldsteiner See. Diky
    ITAL
    ITAL --- ---
    U mne na mobilu dobrý. A video taky dobrý.
    WYMA
    WYMA --- ---
    PUPU: nevím, 5 minut to stahovalo, pak to neběželo, tak sem to zavřel. zvuk nemám. může bejt problém u mě, at napíše někdo další...
    PUPU
    PUPU --- ---
    WYMA: a co to rika? doporucuji stahnout k sobe a pustit z disku (slaba linka); pod VLC funguje (videolan.org)
    WYMA
    WYMA --- ---
    PUPU: mně to neběží.
    PUPU
    PUPU --- ---
    kdyby nekoho zajimala Decinska ferrata, tak jedno 'dojmove' video. prosim dale nesirit a nedivit se, proc se to stahuje tak pomalu ;-)

    http://pupu.cz/Ticha_tolerance_2014.mp4
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Při výstupu na rakouskou horu zemřela česká turistka  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/339877-pri-vystupu-na-rakouskou-horu-zemrela-ceska-turistka.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam