• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    Radíme všem, kteří chtějí vidět, ale nedokážou si vzpomenout na název filmu. O hledaném filmu uveďte co nejvíce detailů, které si dokážete vybavit. Pokud znáte jména herců, zkuste nejdříve vyhledávání na csfd.cz.

Pro dotazy na tištěné dílo použijte spřízněný klub Literární pátračka

- Při zadávání dotazu na film napište do postu buď hledám film nebo hledám seriál. Podle tohoto pak přímo v diskuzi půjdou vyfiltrovat čistě jen dotazy.
    - Do záhlaví se zároveň budou umisťovat odkazy na aktuální, ještě nezodpovězené dotazy. Po jejich vyřešení budou ze záhlaví přesunuty na nástěnku.
    - Dlouhodobě nezodpovězené dotazy se budou z nástěnky časem mazat. Nic vám ale nebrání vznést dotaz znovu.
    - Pokud někdo film pozná/najde, dejte jasně najevo, že je to to, co jste hledali, aby mohl být film odstraněn z aktivních dotazů a umístěn na nástěnku. Palec nahoru sice potěší, ale nestačí.

Pokuste si vzpomenout na co nejvíc detailů, k hledání poslouží i pokročilé vyhledávání na IMDb nebo hledání přes klíčová slova.

V případě dotazů nebo problémů se obracejte na admina -  ID SALVATOR

A KDO HLEDÁ FILM VO KLUKOVI, CO LEKNUTÍM VYPLEŠATÍ, TAK JE TO PEANUT BUTTER SOLUTION!
    A TEN ASIJKEJ FILM S MALEJMA ROBOTAMA, ROZPŮLENÝM AUTEM A PODOBNEJMA PÍČOVINKAMA JE JEDEN Z DÍLŮ BLÁZNIVÝ MISE!
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    LOJZEE: Řekl bych, že asi ne, ale nejsem si jistý. Je docela dobře možné, že ano. Zkusím to pohledat, jestli to bude ono. Dík.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    KEB: To se asi bude psát Ian (pokud ti to v googlení pomůže), ale jinak nevim.
    KEB
    KEB --- ---
    zkusím se připomenout, neříká to někomu něco?

Někdy kolem 2000 jsem viděl film na kabelovce. Předpokládám, že to bylo určeno pro mládež. S tím, že to byla asi něco jako detektivka s nějakýma mlaďochama. co měli pomáhat cajtům. Pamatuju si, že to končí tak, že borec stojí se smyčkou na krku na jevišti nějakýho školního divadla a obecenstvo ho ponouká at skočí, skočil, ale někdo přiběhl a zachránil ho. Mám pocit, že ten sebevrah se jmenoval "Ajen" (nevím jak se to píše).
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Já všem děkuji;) super tipy, ale bylo to barevný asi dvoudílný a hlavni chlapík byl blondak s knirkem
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    A1_UNPYTLED: koukam do galerie a ze by 7.fotka? ... a nebylo to olovo, ale smola nebo vosk?
    Andrej Rublev / Andrey Rublyov (1966) | Galerie | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/32345-andrej-rublev/galerie/?type=1
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    Myslim, ze nejake takove sceny s olovem do oci a babkou mastickarkou byly v Tarkovskeho Andreji Rublevovi, ale nejsem si jisty. "Tataři, kozáci, šavle, koně" to by sedelo. Neni to ale moc akcni, jen chvilkama..
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Tajemství Sahary / Segreto del Sahara, Il (TV seriál) (1988) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/75148-tajemstvi-sahary/prehled/
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    FRIZER: Ještě mě napadlo jestli se ti to nespojilo přes několik filmů - částečně by sedělo třeba na Tajemství Sahary..
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    FRIZER: jenom nastrelim, treba to povede k cili
    Prorokovo oko / Oko proroka (1983) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/123420-prorokovo-oko/komentare/
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MATEEJ: Ono co si pamatuju tak to tak brutální nebylo, a možná to bylo dokonce dvoudílné kde prví díl koncil tím " oslepnutim" nejspíš to byl nějaký šlechtic, pak se ho ta blondýna v chatrči ujala v druhem díle vyléčila a on se mohl pomstít.16-17 století tak, Tataři,kozáci nebo turci, šavle,koně, atd.Nejvíc mi i kostýmy připomínali ohněm a mečem ale ani potopa to neni
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    FRIZER: Ty bulharský historický velkofilmy tady v 80. letech běžely v televizi, byly docela výpravný a naturalistický, taková scéna v nich mohla být.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MATEEJ: Dík, ono to není ale zkusim trochu popatrat v rumunských a bulharských vodách, myslím ze se tocime okolo
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    FRIZER: tuhle konkrétní scénu si nevybavuju, ale mohli by to být Křižáci nebo něco bulharského, možná Chán Asparuch nebo Den vládců?
    SHAGRATH
    SHAGRATH --- ---
    AIJA: Mně právě ten její hlas hodně připomíná jeden z těch, kterými se kdysi namlouvaly jednohlasé dabingy západních filmů. Ale jestli ten hlas dosadili až dodatečně, tak se nedopátráme asi nikdy .
    SHAGRATH
    SHAGRATH --- ---
    FRDK: Mně právě ten její hlas hodně připomíná jeden z těch, kterými se kdysi namlouvaly jednohlasé dabingy západních filmů. Ale jestli ten hlas dosadili až dodatečně, tak se nedopátráme asi nikdy .
    AIJA
    AIJA --- ---
    FREELA:
    Aha, já jsem si jen tak tipla:-)
    Popátráme...
    FRDK
    FRDK --- ---
    SHAGRATH má zřejmě na mysli tuto tlumočnici ve scéně od 25. minuty (na obrázku obviously uprostřed), což Jitka Zelenohorská určitě není. Ten hlas je mi též povědomý, ale tvář neznám. Je taky možné, že hlas dabérky dosadili v rámci postsynchronů.

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/898640-letajici-cestmir/283350950800003-genialni-rodina

FREELA
    FREELA --- ---
    AIJA: Podle CSFD prave v tomhle jednom dile nehrala, jinak ve vsech ostatnich ano. Takze tlumocnice to asi nebuide.
    AIJA
    AIJA --- ---
    SHAGRATH:
    Jitka Zelenohorská?
    SHAGRATH
    SHAGRATH --- ---
    TOOMIX: Tam ji právě nemohu najít. :( . přijde mi povědomý hlas, z těch starých jednohlasých dabingů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam