• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    KEB
    KEB --- ---
    LOJZEE: Řekl bych, že asi ne, ale nejsem si jistý. Je docela dobře možné, že ano. Zkusím to pohledat, jestli to bude ono. Dík.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    NAGASAWA: Nee, si pravě pamatuju jak nazhavily olovo a to mu nalily do oči, mel obří strup přes oči a ujala se ho nějaká pěkná blondýna a v chatě mu to nazála nejakejma smesma...az ti nějak zvládli a pomstil se těm mohanedanum či co
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FRIZER: Hele a nemohla to být sůl? Vybavuju si televizní film, kde chlapa privazali ke kulu, anebo na kříž a nasypali mu do oci sůl a nechali ho na slunci a pak se ho ujala nejaka místní bába. Konec osmdesatek to mohl být
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Hledam film:
    Někdy na přelomu let 1990/91 v TV běžel asijský (pravděpodobně japonský nebo čínský, ale mohl být i vietnamský či korejský) česky dabovaný film, žánrem rodinné drama, dějiště na venkově nebo maloměstě. Bylo to o asi desetiletém klukovi, který se jmenoval Sung Sung (možná že se to píše jinak, ale takhle to jméno znělo foneticky). Už si z toho pamatuji jen matné útržky z konce filmu. Ten kluk měl nějaké problémy ve škole, možná byl i útěkář, jednou večer za tmy se připlížil k domu třídní učitelky, tajně vyslechl rozhovor té učitelky s jeho rodiči (nebo opatrovníky) a kamenem jí rozbil okno, pak utekl do lesa a uhnal si z toho zápal plic. V další scéně těsně před koncem filmu ležel v nemocnici, ale jestli se z toho dostal nevím. Ještě se mi matně vybavuje, že některé scény se odehrávaly na poli a ta učitelka jezdila na kole. Víc si bohužel nepamatuji. Ten film tenkrát běžel v TV minimálně dvakrát. Jenže když neznám ani český, ani originální název, ani zemi původu, tak je nemožné ho sehnat.

Neni to pro mne, ale taky by mne to zajimalo. Ani pan z archivu CT to prej nedohledal, tak zkousim tu kdyby nahodou....
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    KEB: To se asi bude psát Ian (pokud ti to v googlení pomůže), ale jinak nevim.
    KEB
    KEB --- ---
    zkusím se připomenout, neříká to někomu něco?

Někdy kolem 2000 jsem viděl film na kabelovce. Předpokládám, že to bylo určeno pro mládež. S tím, že to byla asi něco jako detektivka s nějakýma mlaďochama. co měli pomáhat cajtům. Pamatuju si, že to končí tak, že borec stojí se smyčkou na krku na jevišti nějakýho školního divadla a obecenstvo ho ponouká at skočí, skočil, ale někdo přiběhl a zachránil ho. Mám pocit, že ten sebevrah se jmenoval "Ajen" (nevím jak se to píše).
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Já všem děkuji;) super tipy, ale bylo to barevný asi dvoudílný a hlavni chlapík byl blondak s knirkem
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    A1_UNPYTLED: koukam do galerie a ze by 7.fotka? ... a nebylo to olovo, ale smola nebo vosk?
    Andrej Rublev / Andrey Rublyov (1966) | Galerie | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/32345-andrej-rublev/galerie/?type=1
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    Myslim, ze nejake takove sceny s olovem do oci a babkou mastickarkou byly v Tarkovskeho Andreji Rublevovi, ale nejsem si jisty. "Tataři, kozáci, šavle, koně" to by sedelo. Neni to ale moc akcni, jen chvilkama..
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Tajemství Sahary / Segreto del Sahara, Il (TV seriál) (1988) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/75148-tajemstvi-sahary/prehled/
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    FRIZER: Ještě mě napadlo jestli se ti to nespojilo přes několik filmů - částečně by sedělo třeba na Tajemství Sahary..
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    FRIZER: jenom nastrelim, treba to povede k cili
    Prorokovo oko / Oko proroka (1983) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/123420-prorokovo-oko/komentare/
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MATEEJ: Ono co si pamatuju tak to tak brutální nebylo, a možná to bylo dokonce dvoudílné kde prví díl koncil tím " oslepnutim" nejspíš to byl nějaký šlechtic, pak se ho ta blondýna v chatrči ujala v druhem díle vyléčila a on se mohl pomstít.16-17 století tak, Tataři,kozáci nebo turci, šavle,koně, atd.Nejvíc mi i kostýmy připomínali ohněm a mečem ale ani potopa to neni
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    FRIZER: Ty bulharský historický velkofilmy tady v 80. letech běžely v televizi, byly docela výpravný a naturalistický, taková scéna v nich mohla být.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MATEEJ: Dík, ono to není ale zkusim trochu popatrat v rumunských a bulharských vodách, myslím ze se tocime okolo
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    FRIZER: tuhle konkrétní scénu si nevybavuju, ale mohli by to být Křižáci nebo něco bulharského, možná Chán Asparuch nebo Den vládců?
    SHAGRATH
    SHAGRATH --- ---
    AIJA: Mně právě ten její hlas hodně připomíná jeden z těch, kterými se kdysi namlouvaly jednohlasé dabingy západních filmů. Ale jestli ten hlas dosadili až dodatečně, tak se nedopátráme asi nikdy .
    SHAGRATH
    SHAGRATH --- ---
    FRDK: Mně právě ten její hlas hodně připomíná jeden z těch, kterými se kdysi namlouvaly jednohlasé dabingy západních filmů. Ale jestli ten hlas dosadili až dodatečně, tak se nedopátráme asi nikdy .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam