• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Muj problem nejsou uprchlici - ostatne u nas v HK je nekolik rodin ze Syrie (rodin, ne namistrovanych frajeru), se kterymi se pravidelne stykame.

    Muj problem je, ze se tu opet realizuje socializace nakladu, ktera sanuje neci zisk. Nekdo neco zkurvil, resp. soustavne kurvi, a na zaklade jeho akci sem ted proudi zleva zprava chudaci, kterym nekdo nakukal, ze se tady budou mit lepe.

    Nemusim rikat, kdo nese vinu na tom vsem, ze ne?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: obavam se, ze s tim "to nechce nikdo" naprosto nemas pravdu. Staci se podivat na to, jaka je situace s ghetty u nas v CR. Rozhodne neplati, ze by dana situace nekomu nevyhovovala.

    ad " logiku házení viny na uprchlíky an bloc pro pár výtržníků" - muzes vrahum, nasilnikum a teroristum rikat klidne "vytrznici", pokud to uklidni tvoje svedomi, ale pravda je takova, ze mrtvym to zivot nevrati a znasilnenym traumata nevezme.

    Navic nejde o nic nekorektniho - kdyz zautocili zhari ve Vitkove, osocovani vetsinovy spolecnosti ("pro par vytrzniku?"), ktera s tou nackovskou verbezi nikdy nemela a nema nic spolecneho, bylo vsude az az. Taky jsi tehdy rikal, ze "odmitas logiku atd. atd."?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: On je problém, že většina tebou jmenovaných věcí je podmnožinou těch větších celků...
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Jasně, myslel to tak, že nechce vyloučené lokality jako ve Francii a Belgii, ale to nechce nikdo. On to ale řekl tak, aby nahrabal body u těch, kdo nerozliší mezi muslimem a islamistou. A to je prostě falešná hra a zahrávání si s ohněm. Politik by měl spíš usmiřovat a uklidňovat, hněv davu ho jinak může přijít pěkně draho.
    Odmítám taky logiku házení viny na uprchlíky an bloc pro pár výtržníků z jejich řad.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: O Ficovi jsem neco zaslechl, nemel jsem zatim to pochybny stesti si to poslechnout ze zaznamu.

    Pokud tim myslel, ze nedopusti vytvareni ghet, tak souhlasim - gheta k nicemu dobremu nevedou a azylantum je treba nabizet byty tak, aby k necemu takovemu dochazet nemohlo: nasi povinnosti je ghetta likvidovat, ne vytvaret dalsi.

    Pokud to myslel tak, ze "na slovensko uz zadni dalsi muslimove neprijdou", tak to se asi leckomu libit nemusi. V kontextu utoku v Parizi a Nemecku populista Fico jen tezi politicky body a dela to, k cemu dostal mandat. Potrebni mohou podekovat nasilnym hovadum z rad "uprchliku"*.

    *na reci o kolektivnim trestu nereflektuji - opatreni typu "vagony jen pro zeny" trestaji nas slusne muze jiz nejakou dobu, aniz by to bojovniky proti diskriminaci jakkoliv vzrusovalo. Tohle neni jine.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: To ty jsi tu zjevně ten pomalejší, odkazoval jsem na Fica a jeho výroky o tom, že nedopustí muslimskou komunitu. Muslimská komunita ≠ islamismus / islamofašismus.
    Už?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: tak jeste jedou pomaleji, abys pochopil, jak to myslim ja:

    křestanství ≠ KDU-CSL

    křestanství ≠ Semín a jeho boys

    islam ≠ islamofašismus

    Odpor vůči Semínovi ≠ xenofobie

    Odpor vůči islamofašišmu ≠ xenofobie

    Lepsi, nebo jeste furt moc slozity?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Nikoli, odpor proti islámu jako takovému iracionální strach obsahuje. Islám je druhé největší světové náboženství, všeobecně přijímané a praktikované v míru, jako takové má nezpochybnitelný nárok na ochranu v rámci svobody vyznání. Výrok typu, že Fico nedopustí islámskou komunitu, jsou na úrovní Donalda Trumpa a podobných géniů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: vyborne, takze ani odpor vuci islamismu (= islamofašismu) neni xenofobie. V poradku.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: V obecném smyslu není. Fobie zahrnuje iracionální strach. Antifašismus je odpor proti fašismu, ne nutně strach z fašismu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: tak znovu - je antifašišmus projevem xenofobie, nebo ne?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: V aktuálním diskurzu je řada osob nepohodlně xenofobních a zasloužili by klackem
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: ale no tak, zubata ples je pratelske (sic!) stouchnuti, xenofobie je v aktualnim diskurzu nadavka nebo klacek na nepohodlne nazory.

    Takovi antifasiste asi nejsou "fašofobove" nebo "xenofobove", nebo jo?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: To je běžné obecné užití, něco jako antisemitismus (a taky nemusímě věcně správně rozebírat, kdo všechno jsou semité). U reakce na "cool hlášku" o "zubaté pleši" bych čekal větší jazykovou toleranci ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: nejaky pseudodiagnozy (tj. hrani si s "fobiema", ktery s fobii nemaji nic spolecneho) bych do toho netahal, s realitou se to moc nepotkava.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Vždyť má pravdu. A za Sobotku a jeho okolí jsem hodně rád, zvlášť poté, co jsem včera slyšel islamofobní vývody slovenského protějšku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To je skutecne zabavne - "zubatá pleš" neco vymňoukne (resi pracovni veci v osobnim mailu), ale muze za to jeho tlustej práskač Chovanec :)

    Jaroslav Bican: Pokud by nějaký člen ČSSD měl mít problémy s uniklými emaily, je to Chovanec - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...d-by-nejaky-clen-cssd-mel-mit-problemy-s-uniklymi-emaily-je-to-chovanec
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Gratuluji KEIKINovi k ROhlíku a jedeme dál.
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: Na to se musíme připravit? Překročil jsi hranice humanity, dej si facku a mlč.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Co se týče nedostatku překladatelů a tlumočníků, tak tady je problém různých tlačenek a známostí. Kvalifikovaných lidí je tu habaděj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam