• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: U Obamy je podle mě třeba rozlišovat, co hlásá a co skutečně dělá. Jako archetyp politického systému USA vnímám třeba Reagana, nebo prvního Bushe.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    Tak a teď jsem se rozhodnul vás požádat, jestli mi můžete dát připomínky nebo zpětnou vazbu k tomuhle, prosím:

    BUDE LÍP když se ti, co pracují, budou mít dobře
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Děkuju Ti. Nevolit by bylo hrozné, ale naprosto Tě chápu, že Tě to napadá. Ale to by pro mě byl konec. Ještě je tu KDU-ČSL, kteří bohužel chyběli v parlamentu, doufám, že se tentokrát dostanou. Mám k tomu emocionální důvody - mám je rád, Josef Lux v 90kách se šesti procenty řídil celou politiku, já ho strašně obdivuju - doporučuju knihu Fenomén Klaus od doc. Kopečka. I když současné vedení neznám.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    SANTAL: Potáhne nás především k funkčnímu státu, pracovním místům, efektivnímu výběru daní a vzdělanosti (máme Zlatušku, což je třeba pro mě ikona).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZUZKAOU: Chybný výkon, Freude :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    co je tu kde za skrytý bug, že se mi tu pokaždé kousne chrome? Jiné nyxí kluby to nedělají.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: oboje se skřípajícímí zuby 2006 proti paroubkovi - ODS, 2010 proti ODS a Paroubkovi - TOP 09.

    Ve své podstatě to vlastně byla správná volba, neb Paroubek je politická mrtvola a ODS tam mílovými kroky míří.

    koho budu volit tentokrát netuším a poprvé zvažuju nevolit.
    CICO
    CICO --- ---
    MAREK_PRCHAL: ...já od roku 1992 volil dle aktuálního stupně ne/prozření prakticky všechno, kromě bolševiků, ČSSD, SPR - RSČ a Důchodců za životní jistoty...D

    ZUZKAOU: pardon, nepochopil jsem...)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MAREK_PRCHAL: já ti to přeložím.

    Líný (a neschopný) to nedotáhne nikdy nikam. (jedno období v parlamentu a la Kádner? Ne, je to pořád nikdo a netáhne nikam).

    Babiš je pracovitý a je schopný - OK - a proto se budeme oprávněně ptát - KAM nás potáhne?

    Pokud mu chceš dělat PR, musíš umět odpovědět na tohle. I kdyby stručně - nebo právě naopak, mediální svět ti dá jen malý prostor - kde musíš umět rámec natlačit.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU:
    CICO:
    FEMUR: Můžu se vás zeptat, prosím, pokud to není tajné, koho jste volili 2010 a koho 2006? Já 2006 naposledy ODS, 2010 TOP 09.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CICO: moment - já to myslím trošku jinak. Nerozumím tomu, proč Babiš ( z venčí nečitelná, ne moc řiditelná střela) vychází z ideové základy, narozdíl od Obamy (který je vcelku archetyp politického systému USA)

    To s tou prací a snahou, aby stát zajišťoval to, aby lidé měli práci a zaměstnavatelé možnost rozvoje, aby mohli vytvářet nová pracovní místa je naopak jedna z prvních věcí, co by mohli časem vést i ke konrétně formulovaným postojům. Ale jaksi no ... je to manažerská vize, ne politická idea.
    CICO
    CICO --- ---
    MAREK_PRCHAL: dobrá, budiž...teď ovšem společně s ID Zuzkaou nechápu tu oslavnou ódu na jednoho patnáctiletého dříče, který v následujících letech projde životní etapou, typickou pro potomky nomenklaturních kádrů, resp. pro potomky těch, jež byli fakticky "rovnějšími mezi rovnými"...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: co to má společného s politickým profilem/ideami/srozumitelností v systému politických stran atd.

    Stavět stranu na osobnosti vůdce, nikoliv na principech, ke kterým se pak přidají podobně orientovaní lidé je základní ingrediencí k populismu. (pomiňme jak by takové dělení dopadlo v ČR, zejména u velkých stran, systém - voni to taky nedělaj - neberu.)
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: To bych neviděl jako ideovou základnu, ale jako ukotvení. Tady je Babiš jasnej, možná jasnější, než Obama. Od patnácti maká, maká stylem, jakej jsem u nikoho jinýho neviděl, dře, staví fabriky, kupuje fabriky, zaměstnává lidi. Jeho ukotvení je práce. Práce pro lidi, zaměstnávání, taky aby stát měl smysl. Sype mu obrovské sumy, daní tady a to dvakrát. Peníze, které investuje do hnutí, jsou jeho, dvakrát zdaněné. Docela rozdíl oproti jiným stranám. Tohle jsou věci, které působí na mě, řada lidí by ho popsala jinak.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    CICO: Toho jsem dal do další věty, že.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: dyť je to demokrat a pevně zakotvený ve struktuře strany.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    ZUZKAOU: tak on už si tu testuje a dělá to moc dobře. Lidi mu tu poměrně inteligentně a výstižně vysvětlujou, co je na ANO sere a vykládaj na stůl argumenty, kterýma svůj nedůvěřivý postoj vůči této partaji podkládají. V téhle diskuzi se pod palbou místní úderky výborně blýskají nedostatky kampaně, na kterých je potřeba zapracovat a v meziřečí se tu postupně artikulují body, proč většina lidí podvědomě nahlíží na ANO skepticky. Když se posbírá posledních třista příspěvků a někdo se nad tim zamyslí, vytáhne z toho mnohem víc informací, než z jakýhokoli průzkumu co si ANO kdy zaplatilo.
    CICO
    CICO --- ---
    MAREK_PRCHAL: ...píšeš "v západní Evropě" a jako příklady uvádíš Obamu, Bloomberga a Clinton?...a doplníš to o Ivanišviliho?...DD
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Mimochodem, co to testování programu Ano?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tak twen pruzkum - relevantni bych rad videl, protoze to chce najit volice karla, a tech se zeptat zda nakonec volili nebo ne, pretridit lidi co karla volili na zaklade kampane a nebo na zaklade hlavne ne zeman, leckerej skoro volic karla bude i zapirat protoze bude cejtit vinu za zvoleni zemanem protoze mu to tam nehodil etc etc:)

    to ze je nekdo spatnej prezident neni vubec v kauzalnim vztahu s tim jestli je to republikan nebo demokrat:) ideova zakladna obamy je sledovatelna treba do jeho prednasek v chicagu kde prednasel ustavni pravo tusim 12 let:-) no to ze to pak neumi prosadit/ nechce nemuze, to je vec uplne jina bavime se o tom ze ma nejaky ideovy vychodiska a na tech stavel v kampani:) nebavime se o prezidentovani obamy / vladnuti babise tady se resi kampan no ni?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam