• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ELHO_CID: Upřímnou soustrast. Já se s ní pokouším o vztah už skoro 26 let.
    Ale občas se to lepší :D
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Já sem za Pinky vděčnej, ta postava mi umožnila trochu víc pochopit některé lidi, co jsem potkal a nechápal. S jednou podobnou jsem se kdysi i pokoušel o nějaký vztah.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Pořád tady čtu, jak mají všichni chuť Pinkertinu profackovat, tak mi to nedalo a vtělila jsem to do bojovných hesel na placky. Můj favorit je číslo šest, to si na příští con připnu na klopu (samozřejmě v kombinaci s devítkou, ó jé!!! :D) Ale možná vyměknu a zvolím radši trojku, abych chudinku Pinky trochu podpořila. Naopak po sedmičce nesáhnu určitě, to by byla lež. (Sakra... musím jít zavolat zubaři a objednat tam děti, měla jsem to udělat už v pondělí... aha, už je pozdě, teď už tam stejně nebude, no tak dobrý, ufff...)

    Hlasování a názory vítány! Která placka je nejlepší? Chtěl by někdo nějakou? Nebo máte někdo nějaký další nápad na nápis?

















    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Nedá se nic dělat... nikoho nesmíme varovat, protože Hmyzí bůh si žádá lidskou krev... :(
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Vida, další larhdökavöar... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jupíííí! :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    BRAMBOREENA: Vím, díky. Už se mi dostalo i dalších pochvalných komentářů, takže si to koupím.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MAIMONIDES: Pak vám nezbude než napsat takovou recenzi vlastnoručně... :)

    Jinak já coby autorka knihu posuzovat nemůžu, ale aspoň se snažím nabídnout dostatečné množství vzorků. Tady - http://mycelium.argenite.org/page-ukazka - je jich celkem šestnáct (dohromady ze všech dílů).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MAIMONIDES: To na mě ani nemysli. :-) Ale s hledáním hodně zdaru.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GALE: Asimov je moje největší láska, ale Nadace mi přišla taková o dost sušší, sem v polovině Mycelia (teprve, dovolená je časově náročná a není kdy číst, jen po večerech) a těžko se mi to odkládá, prostě nutně potřebuju vědět, co se stane na další stránce. A Pinky bych občas pořádně profackovala, ono by jí to prospělo =)
    GALE
    GALE --- ---
    JULIANNE: Obsahově bych Micelium srovnala s Nadací.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    CORNHOLIO: Právě na to zkrátka ptal, když nejsou, tak nejsou.
    JULIANNE: S těmahle autorama jsem to nesrovnával já, ale Zandl, ale jinak díky, něco takového jsem chtěl vědět.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    MAIMONIDES: jiné recenze, než na které dával odkaz GROBENIUS, nenajdeš. Na stránkách autorky je celkem rozsáhlá ukázka k přečtení. Pokud tě nic z toho nenalákalo, tak to prostě jen nebude knížka pro tebe, Se s tim smiř:)
    ROMI
    ROMI --- ---
    MAIMONIDES: koukni na komenty na legii a jestli tomu neveris, tak to necti ;) jeste zandla treba zkus
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    MAIMONIDES: Eganovské Mycelium rozhodně není. Nejde o hard SF a nevyskytuje se v něm prakticky žádná technická pasáž, zápletka závisí prioritně na postavách a pravidlech daného univerza (psychotronika, což má k hard SF hodně daleko).
    Ale s Kotletou, JFK atd. bych to nesrovnávala už vůbec; Mycelium má skvěle propracované postavy i svět, a i když tam jsou akční scény, v žádném případě nejde primárně o akční fantastiku.

    Nejvíc bych Mycelium ze zahraničních prací přirovnala asi k Duně (důraz na postavy, hodně dobrá pozvolná gradace, budování napětí, intriky...), ale obsahově je to samozřejmě úplně jinde. Dost těžko se s čímkoli srovnává.
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    MAIMONIDES: No a četl jsi od VK Lunapark Luna, nebo povídky v reedici Na pomezí Eternnalu? Čili něco trochu recentnějšího? Jestli jo a líbilo se ti to, Mycelium se ti bude líbit taky.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    BORGDOG: To nemůžu sloužit, ale hledám recenzenta, co tohle všechno četl a umí to srovnat a zařadit:-)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MAIMONIDES: Spíš by mě zajímalo, jak by na to nahlédl někdo, kdo četl - ideálně nedávno - cyklus Atevi od Cherryhové.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    RICARDERON: Díky, tu jsem už četl a moc mě netěšila. Rozplývá se nad dějem, má pocit, že kniha je mírně nečitelná(viz konec) a srovnává jí s Žambochem a Kotletou a JFK... Srovnání s autorama zahraničníma podobnejma((Egan třebas?) nikde. Navíc PZ je jen nějakej tech redaktor/blogger. Lepší Čermáka, ale stejně..


    Kniha je dlouhá, předchozí arg. série jsem kdysi četl, ale ty současný oslavný recenze mě od knihy trochu odrazujou, tak jsem tu zkoušel najít nějakou vyrovnanější.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    MAIMONIDES: a Marigold?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Stamets je skvělý šílenec. ;) V první chvíli mne samozřejmě dětinsky napadlo odkázat na Psilocybin Mushrooms of the World: An Identification Guide, ale jeho návody na pěstování různých bizarních hub doma mi přijdou mnohem zajímavější...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam