• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRAMBOREENA: taková možná trochu logická přesmyčka (když člověk předělává text několikrát, je to hned...)
    Laëgühr zaostří mysl na vzdálený cíl. Ukáže směr, najde spojení, otevře cestu.
    Ale co když se z druhé strany zároveň někdo dívá sem?


    ten Lae-cosi otevře cestu na druhou stranu? Nebo kam?
    Resp. proč jinak by se zároveň sem měl někdo dívat z druhé strany?
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Vyházel bych nějaké středníky a možná i otazníky (hm, a "ságu"? neprobíralo se to tu?). A jak moc je nutné počítat se čtenáři, kteří nevědí, co berou do ruky? Pak by možná stálo za to se pochválit i na obálce, a spíš mi přijde nadbytečné explikovat, že se navazuje bezprostředně, a to na předchozí román a nikoli postmoderně na následující, poslední nebo čtvrtý.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Grrr... smolení anotací je vždycky práce pro vraha (tedy z člověka se pak ze zoufalství vrah stane). Hodím sem své výplodky/výpotky, kdyby k tomu třeba někdo měl nějaké připomínky či vylepšení. Připadá vám to aspoň nějak srozumitelné? (V ideálním případě by to mělo být ještě taky lákavé a čtenářenavnaďující, ale v to ani nedoufám :D)

    Anotace na zadní stranu obálky knihy:

    Laëgühr.
    Led pod kůží.
    Druhá z posvátných össenských drog.
    Laëgühr zaostří mysl na vzdálený cíl. Ukáže směr, najde spojení, otevře cestu.
    Ale co když se z druhé strany zároveň někdo dívá sem?


    Druhý díl ságy Mycelium bezprostředně navazuje na předchozí román Jantarové oči. Lucas Hildebrandt je zpátky na Zemi. Prozatím dosáhl všeho, co si předsevzal; jenže zároveň se nedopatřením a mimochodem dotkl nejtemnějšího össenského tajemství. Na jeho rukou jsou spóry Druhé z Pětice posvátných drog. A nad jeho hlavou číhají – Ony.

    O čem sní Ty, které bdí ve vesmíru? Po čem touží celé věky?

    Lodě dlouho čekaly; a teď konečně nalézají. Jejich Sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kam se Lucas uchýlil společně s Aš~šádem z Fomalhiwy, a vybírá si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jejich přítomnost a zoufale se snaží odvrátit neodvratné; ale všechny okolnosti jsou proti ní. Ve chvíli, kdy uvnitř össenské Církve naplno propukají mocenské boje, se ocitá v sítích cizích plánů. Dělá, co může, aby se vyhnula církevnímu Vykonavateli, záměrům velekněží i vlastní minulosti. Od Lucase Hildebrandta se nesmí nechat poznat, od ostatních se nesmí nechat zabít – a Fomalhiwanovi nesmí uvěřit. Za jeho mediálním obrazem slavného hrdiny tuší nepřiznaný záměr.

    Jaké plány má Aš~šád z Fomalhiwy? A nakolik to souvisí s Loděmi?

    Co je mezi ním – a Jimi?!


    Anotace do edičáku na webu Arga/Kosmasu:

    Druhý díl ságy Mycelium bezprostředně navazuje na předchozí úspěšný román Jantarové oči. Lucas Hildebrandt dosáhl svého cíle a přivezl telepata Aš~šáda z Fomalhiwy na Zemi; jenže zároveň se nedopatřením a mimochodem dotkl nejtemnějšího össenského tajemství. Na jeho rukou jsou spóry Pětice posvátných drog. A nad jeho hlavou číhají Lodě.
    Össeanka Kamëlë cítí Jejich přítomnost a zoufale se snaží odvrátit neodvratné; ale všechny okolnosti jsou proti ní. Ve chvíli, kdy uvnitř össenské Církve naplno propukají mocenské boje, se ocitá v sítích cizích plánů. Dělá, co může, aby se vyhnula církevnímu Vykonavateli, záměrům velekněží i vlastní minulosti. Od Lucase Hildebrandta se nesmí nechat poznat, od ostatních se nesmí nechat zabít – a Fomalhiwanovi nesmí uvěřit. Za jeho mediálním obrazem slavného hrdiny tuší nepřiznaný záměr. Jaké má Aš~šád z Fomalhiwy úmysly? A nakolik to souvisí s Loděmi? Dokáže Kamëlë odhalit pravdu včas?

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    JANADVORACKOVA: Brouky bych do mlýnku nestrkala.
    Na druhou stranu lidi možná jo :)
    GENTIANA: Já ani nepotřebuji aby to bylo pojmenované a nevraždím ani komáry.
    Na druhou stranu, komáři nemají dostatek příležitostí k tomu být blbí a otravní jako lidé :))
    BRAMBOREENA: Ale zdrhám taky, to ne že ne :) Úplně největší hrůzu mám ze škvorů.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    ZOIDBERG: Hmmm, měli vzít v úvahu víc "hnusných věcí." Asi víc by mi vadili slimáci, různé hemžení... brrr.
    IDLE: Náhodný sadista :).
    BRAMBOREENA: To bych spíš ublížila tomu, kdo by mě nutil zabít kočičku :).
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: Slovníček ne, nebo až za posledním dílem, pokud nebude mít 440 stran :-)
    Ať si lajdácký čtenář po jeho prostudování musí redefinovat co to četl :-)
    Vzpomínám si, že jsem jako kluk četl/hltal nějaký ruský škvár (tedy v překladu) o boji sovětských pohraničníku s basmači či kým. A velmi často se tam používala nějaká orientální kletba "dobrdle"
    Až na konci jsem náhodou zjistil, že jde o doprdele. Poprvé jsem to přečetl blbě a pak už jsem se tu skupinu písmen neobtěžoval kontrolovat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JANADVORACKOVA: teda... připadá mi, že nic z toho zde popsaného žádný pořádný sadismus není. Brouky snad nelze počítat! Včera jsem lítala po ložnici s plácačkou a s bojovným řevem vraždila komára, který mě předtím hryznul do prstu u nohy; a to by člověk čekal, že k bytosti, která požila mou krev, budu mít nějaký citový vztah (možná i větší, než kdybych ji měla v popsaném kelímku)... :D Svinek se ze všech hmyzů štítím snad vůbec nejvíc, vždycky, když na zahradě zvednu květináč a pod ním je jich padesát, mám co dělat, abych ho nepustila a nezdrhla :)
    Zkrátka, imho je to blbost; něco by se poznalo až ve chvíli, kdy by měl člověk do drtiče narvat kočku.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    JANADVORACKOVA: Ta poslední věta mne ovšem rozesmála. Ono těžko soudit, jak by se kdo zachoval v určité situaci, protože by to stejně na férovku zjistil až kdyby ta situace nastala, proto bývám s těmito soudy nadmíru opatrná.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: 327 (tam končí text; pak jsou ještě nečíslované ocintky jako v prvním díle, možná přibude i ten slovníček, jestli se rychle dokopu).
    Další díly jsou tlustší.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: A kolik má sazba Mycelia II stran? (Info pro čtečkaře: jednička má 324.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    No, já bych měla problém picnout cokoli, co má jméno, a zrovna svinky jsou mi jaksi sympatické, i když pokud možno na dálku. Čištění hajzlů mě nebaví, ale že by mi vadilo, to zrovna ne - předpokládám, že standardním uklizečským způsobem, tj. savo, kartáč, rukavice, nikoli nějakou šikanérskou metodou typu vylízat bordel po ucpaném odpadu. A ledová koupel, proč ne, prý je to dobré na pleť.

    Ale co to o mně říká, to vážně netuším.
    IDLE
    IDLE --- ---
    ZOIDBERG: Nevím, jak přesně zní definice sadismu, ale pokud jsi zlý jen na konkrétní vybrané cíle, tak do toho třeba nespadáš.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JANADVORACKOVA: Nevím, zda je metodika toho pokusu sestavena dobře. Osobně by mi masakrování jakéhokoliv hmyzu bylo naprosto lhostejné, narozdíl od čištění toalety, a co se týká lidí, zásadně sám si vybírám, na koho chci být OPRAVDU zlý.
    IDLE
    IDLE --- ---
    JANADVORACKOVA: Tak jsem se na to podívala a dokonce jsem zvážila i tu ledovou koupel. :)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG:
    BRAMBOREENA:
    IDLE:
    VLCACKA: Dočista neúmyslně jsem dneska našla tenhle článek a vzpomněla si na odkazovanou část diskuse o sadismu.
    :: OSEL.CZ :: - Sadismus všedního dne
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=7133
    A bylo skvělé, když jsem zjistila, že asi sadista nebudu, protože z nabízených možností bych si nejspíš vybrala mytí wc :).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JANADVORACKOVA: Mě se občas z lidí tu pravdu dostat podaří (nebo si ji zjistím jinak), ale jak říká kolega Wittgenstein, pokud to není nějaký trhák, tak je to do dvou tisíc. Ale spíše k tomu tisíci. A často i méně. Špatné časy, no.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    ZUZKAOU: Také mívám obavy z nedobrovolného opuštění přechodové komory, případně z pavouků :). Nějakého toho psychopatologa bych určitě potřebovala (já to myslím nevážně, známí sem nechodí), takže dobrý :).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANADVORACKOVA: ne, psychiatr fakt nejsem :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANADVORACKOVA: neboj, to se ještě schová pod osobnostní zvláštnoti :) I když ty obavy z psychiatra...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BALAENA: V tomhle směru by fungovala spolupráce a protože se žánry prolínají poměrně furt, existovala by "Komise pro rozpoznání procentuelního podílu toho kterého žánru," případně autor by byl sám nabádán k tomu, aby to ve své tvorbě nějak stanovil, (aby se to dalo spíše zařadit).
    A rázem by se vytvořilo i množství pracovních míst :).

    Nejsi náhodou psychiatr? Ještě jsem Tě tu nepotkala (chodím sem chvíli, ale co když...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam