• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Tady prosím :D

    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Většinou čtu v noci, takže - Nechť ke mně přijde tma! Nechť přijde tma!
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    ALDARION: BRAMBOREENA: Skvěle, v sedm tam budu, těším se!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak to ani nechci vědět, kam příslušné zařízení spadne při čtení dílu "Pád do temnot" :D To budete holt muset být sakra opatrní a zásadně nečíst na záchodě.

    ALDARION:
    JULIANNE: Já taky doufám v nějaké delší posezení, i Sombra psala, že dorazí v sedm, ale program jako takový (řečnění, polévání, hudba) se plánuje zhruba na tu první hodinu...
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: ano nektere knihy maji neblahy vliv na ctecky ;) me napriklad po cteni kacirskeho dila Mraz a hry vlastni ctecka zamrzla a evidentne si se mnou hrala :-/
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WITTGENSTEIN: Obávám se, že k jeho přesunu by byl zapotřebí nejméně jeden gleewarin a z dosavadního průběhu "Ledu pod kůží" jsem získal zlověstný dojem, že o ně brzy zavládne nedostatek - Církev by měla urychleně zvážit nábor nebo alespoň odchyt.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BORGDOG: Tady někdo chce, aby se mu ztratilo i stolní PC :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Tak se na nás musí, připomínat! A ideálně ještě jednou den předem, tak nejspíš nezapomenem! ;)

    JULIANNE: Křest audioknihy Hobit ve stejném podniku trval do půl druhé v noci (poslední hodinu už pravda, pouze v několika lidech v dosti pochybném stavu na baru, ale trval). Mycelium si doufám zaslouží víc, než dvě hodiny pozornosti. ;)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Má cenu chodit před pátou nebo po sedmé? Mezi 17:10 a 18:45 musím být bezpodmínečně na přednášce...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BORGDOG: káď s okre? Pak tu čtečku zaručeně najdeš.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Pokorně prosím Církev Akkütlixovu, aby zajistila navrácení čtečky, která se mi ztratila před třemi dny. Jsem si vědom faktu, že jsem v ní právě četl druhou část hanebného kacířského díla Mycelium, ale bylo to čistě ze studijních důvodů a kromě toho mám kopii na PC, takže bude stejně dočten - otázku vhodného pokání zvážím později. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zde pro srovnání, jak je to zdejší mycelium vlastně hrozně levné: http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/vyhledavani.html?q=mycelium . :)
    RUFO
    RUFO --- ---
    BORGDOG: Mam vsechno :-D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: Jo? U nás v antíku se objevují pravidelně, tak není problém :-)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Kdepak, nikdo neunikne, a Giles Hildebrandt už se spokojeně usmívá, jaké dostaneš školení. Vím o víc lidech, co shánějí tvé starší věci, a právě v těch prvních vydání, prý aby to měli "autentické."
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    DELLAMORTE: Uaaá, spaste duši, kostlivci ze skříní vylézají... Malaz je príma, ale Eternaal tě asi nepotěší, psala jsem to v osmnácti a je to na tom vidět :( Do druhého vydání jsem to o polovinu zkrátila, což je přesně akorát. Jestli se vážně pokusíš zdolat původní vydání, asi to bude chtít číst jenom každou druhou větu, nebo pro jistotu jenom každou třetí - to výrazně zvýší šance na přežití... :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Dneska jsem obcházel antikvariáty a byl jsem náležitě odměněn: 3 a 4 díl malazu a první vydání Na pomezí Eternaalu z čehož mám ohromnou radost. Druhé Mycelium si nechám naložit pod stromeček spolu s posledním svazkem Lovecraftových spisů.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: Ještě k těm obrázkům: zrovna jsem tu vyhazovala štos dětských malůvek naší nejmladší příšery, a to mě utvrdilo v závěru, že kreslení 2D obrázků v naší civilizaci jen tak nezanikne. Úplně všechny malé děti si kreslí (a které náhodou nekreslí, po těch hned vyjede psycholog), protože to má i jiné funkce než "umění" - je to způsob, jakým se děti snaží uchopit a nějak si uspořádat okolní realitu, takový první pokus o abstraktní myšlení (z reálného předmětu se převezmou podstatné rysy a vznikne piktogram...). Skica je rychlý a názorný způsob záznamu informací i pro dospělé; i když máme 3D filmy, stejně se začne tím, že někdo vezme tužku a nakreslí scénosled jen tak na papír. Každý, kdo se chce věnovat výtvarnému umění v libovolné podobě, nejdřív vyfasuje baličák a uhel a trénuje zátiší. Je to natolik základní věc, že se imho nedá ničím nahradit, ani kdyby další nástavbové výtvarné techniky byly sebevíc sofistikované. A pak věřím, že i ty kreslené vtipy budou, stejně jako malůvky na záchodcích. :)
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    RIP: Lehký hindsight-metahumor je, že ta budoucnost, kde se nezměnilo lautr nic, je Chestertonem zasazená do roku 1984:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam