• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    RIP
    RIP --- ---
    BORGDOG: Tu, jak píšeš, nikdy, a aurigiánskou nevim :-)
    Auriga (constellation) - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Auriga_%28constellation%29
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Tak kdy Církev v rámci otevírání se světu legalizuje Auregiánskou herezi a vyšla výzkumnou výpravu na Tlix? :-)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WITTGENSTEIN: Zrovna čtu jejich Facebook - nulová. Už hrozí trestními oznámením... neuvěřitelná drzost.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Už jsem poslal dotaz Ricarderonovi, ale stejně - je nějaká šance, že by provozovatelé téhle online knihovny tohle NEBYLI vykuci & vyčuránkové?

    Online Knihovna
    http://www.onlineknihovna.cz/book/2509
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Taky něco pro FP na zejtra vyblinkám. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ricarderonovy fotky ze křtu zde: https://plus.google.com/photos/103845440845542556019/albums/5954027337561432833?cfem=1 .

    "Tisková zpráva", kterou posílám do XBéčka (však on si to Vlado pokrátí):
    Křest knihy Led pod kůží, druhého dílu ságy Mycelium autorky Vilmy Kadlečkové, se uskutečnil 4. 12. v Café baru Elysium za přítomnosti vzácných hostů z řad autorů fantastiky, poslanců, novinářů a tajných agentů Církve Akkütlixovy. Knihu pokřtil nestor české sci–fi Ondřej Neff, a to tím způsobem, že ji posypal ledem (kůži si museli přihlížející domyslet sami). Na Hang Drum, mimozemský hudební nástroj ve tvaru houby, zahrál Jiří Šámal. Organizátoři očekávali velké problémy ze strany össenské Církve Akkütlixovy, protože její kněží před půl rokem na Festivalu Fantazie narušili průběh křtu prvního dílu a donutili organizátory, aby akci zrušili a účastníky rozprášili. Proto nařídilo nakladatelství Argo přísná bezpečnostní opatření a v záloze mělo tmavé brýle (sluneční i lyžařské), aby měli vzácní hosté ochranu před případným treighrü. K žádným incidentům však nedošlo. Přímo naopak: agent Církve oznámil, že Hmyzí bůh je velmi spokojený, protože četba Mycelia přivedla na Jeho oltář spoustu nových lidských obětí a mohutně rozšířila jinak přirozeně řídnoucí řady Jeho vyznavačů. Církev jmenovala autorku svým oficiálním mediálním partnerem a účastníkům na důkaz vděčnosti věnovala tři bedny mimozemských sušenek ve tvaru myceliálních hyf. Rozdávaly se i placky s nápisem „Mycelium mám v krvi“. Šíření záludných hub může zdárně pokračovat!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Kdo hlídá hlídače?
    A kdo fotí fotografa?

    (V tomto případě to víme: Edith :)
    https://www.facebook.com/...h.hola/media_set?set=a.543286502415475.1073741830.100002023913382&type=1

    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Díky za přečtení i komentář! :-) Co se srovnávání týče - já Algor s Myceliem nikdy nesrovnával, a srovnávat nebudu. Nemám rád podobné "konfrontační reklamy" a hodlám se držet přístupu Eriksona k Martinovi. Mycelium je skvělé. Algor (doufám) taky, ale prostě jinak. Nejsme konkurenti, ale bratři a sestry ve víře. :-)
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    FIN: Netwave, jasně, to je ono!
    AMBERAN: To je super, že jste do toho šli, přeju vám ať se Elysiu daří (hm, že bych ty kartičky zase někde našel a oprášil..?).
    LIA09
    LIA09 --- ---
    FIN: Fine, a dnes se chystáš?
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    Zdravim, Finovi diky za vyborne shrnuti a upozorneni, ze se tady Elysium debatuje :-)
    Je to opravdu tak, ze kdyz jsme videli, ze podnik, ktery nam kdysi slouzil jako prostor pro hry, pak se odmlcel a po case se v jine verzi vratil, tak zase bude koncit, nevydrzeli jsme a s Reinitou a mym brachou jsme se do toho pustili sami.
    Fantazaci, scifisti, larpisti, RPGckari a podobne existence jsou tam vice nez vitany :-)
    Predni cast baru je kuracka, vzadu je nekuracky salonek - a ve vetsi spolecnosti neni problem udelat nekuracky podnik cely, coz je pripad krestu Ledu pod kuzi.
    Richard delal rezervaci tusim do osmi, nicmene neni problem ji protahnout, a nekuracke to tam drzet dal, pokud bude dost nekuraku. Do deseti uplne bez problemu, po desate do te doby, dokud pritomni kuraci zustanou ukazneni a cigarko si nedavaji prede dvermi, ale dal od podniku a potichu (a tudiz najemnici nevolaji policii :-))
    FIN
    FIN --- ---
    BRAMBOREENA: na larpy nikdy není dost pozdě :-) a kromě toho, i když jsme dospělí a ne vždy máme čas se "plnohodnotně" účastnit celých běhů (proto ostatně postupně existují LARPy vyznačující se krátkými běhy na pokračování), takzvaná N(on)P(layer)C(haracter)s se orgům hodí vždycky - takže kdybys někdy měla cukání, stačí se dotyčným ozvat a jako "epizodní ksichtík", myslím, bude každá neznámá tvář vítána. ono to pak "stálé hráče" vždycky vyvede z míry a nečekanost a nepředvídatelnost obohatí hru jako takovou :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Zajímavé to může být obzvlášť pro fanoušky Johanna Cabala :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIN: Tak to je krásné shrnutí, díky! :) Budeme na správném místě!

    Prague by Night u nás doma známe a oblibujeme, já už jsem holt stará a LARP jsem už dost dlouho nehrála, ale naše dvě teenagerské příšery s nimi už několik let jezdí na letní larpové kempy. Poprvé jsem potkala Amberana na Půlnočním cirkusu (někdy před šesti sedmi lety), ale tam jsem byla jen jako rodičovský doprovod, zprostředkovávající výše zmiňovaným příšerám první kontakt s LARPem. Půlnoční cirkus mimochodem za týden zrovna bude, je to pro malé i starší, doporučuju.

    FIN
    FIN --- ---
    ad Elysium:
    ano, pověsti jsou pravdivé. Elysium (Na Bojišti u Pavláku) je skutečně na témže místě, kdy kdysi dávno býval tzv. Netwave, snad jedna z prvních i-netových kaváren v Praze, kde se tenkrát hodně hrávaly všelijaké kartišky (TCGs) a pravidelně tam po večerech různí RPGčkáři rachotili kostkami a pokrývali stoly rulebooky a vším dalším příslušenstvím. a kromě toho tam spousta lidí pařívala celé noci Diablo a o víkendech se konaly celé směny prvních "klastrových akcí" typu "sjedeme se, 20 - 40 lidí naveze do podniku compy a celý víkend paříme společně Diablo anebo AoE a spol."
    během let pak prošel podnik všelijakými roztodivnými změnami, proměnami a podobami, až nedávno se jej ujali Amberan a Reinita (letití členové Prague by Night, kde Amberan je jeden ze tří "otců zakladatelů" tohoto dnes nikoliv neznámého sdružení), poté následovala celkové rekonstrukce, takže podnik je v současnosti krásně nově natřený na bílo - a po letech je tam i světlo, nikoliv bludné příšeří, a v současnosti (díky té rekonstrukci) výborně fungující vzduchotechnika. hlavní prostora je kuřácká (ale konávají se tam četné akce a la "do deseti se nekouří a/nebo vůbec ne") a vzadu je permanentně nekuřácký salón.
    k dispozici (kromě toho, že gamesníci a larpáci/fantazáci jsou opět nejen trpěni, ale i vítáni, pročež se tam konají četné afteparty i bar slouží v některých hrách, například v sérii Maškarád organizovaných Amberanem a Reinitou, coby místo pravidelného zjevování se roztodivných existencí našeho tuzemského herního světa) je nápojový lístek, včetně řady koktejlů, a velice dobře jedlá studená kuchyně místní výroby (saláty, zákusky atd. vyrábí minimálně z části bratr majitele, provozní a hlavně dovedný kuchař:).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: ... ale musíš si je obarvit nazeleno, aby to bylo stylový.
    RIP
    RIP --- ---
    RICARDERON: Jasně, to nejsou nějaké vulgární fousy, ale faciální myceliální protuberance!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    RIP: můžeš říct, že jsou to myceliální zbytky po včerejším fetu...
    RIP
    RIP --- ---
    Ten awkvardní fílynk, když jedete na křest, protože máte ve městě jiné vyřizování, vyrážíte už v poledne, a v půl desáté, kdy se chcete jít oholit, nastane v celé obci havárie vody :-)
    (Update v deset: prý to mají do jedenácti opravit; a i kdyby ne, je tu zahradní pumpa /vyzkoušeno, nezamrzla/ a rychlovarná konvice :-))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    JULIANNE: Je to skvělé preventivní opatření. Když nás budou někteří hosti srát, prostě to zkuřáčtíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam