• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    WITTGENSTEIN: vychazim z toho, ze i Argo muselo po prvnim dilu videt uspech (prodeje) proto natahovani teto zvykacky nechapu - u prvnich dilu (a tady mam na mysli hlavne prekladove tituly) s tim nemam problem, ale zde se bavime o dilech 3-4-5 :). Komiksy nectu, predpokladam ze tam bude ctenarska zakladna jeste mensi nez jinde.

    Pokud budou dily serie ukonceny tak, aby to nesvadelo, pak si budu dily kupovat klidne po jednom (napr. Harry Dresden:), ale rozjety serie uz nikoliv. Nechci aby to vypadalo ze je vse na strane vydavatele, to vubec ne, ale vydavatel se musi snazit tu rovnovahu najit a urcit co ctenar snese a to se v tomto pripade (imho) nepovedlo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARXIE: Kdybys začal dotazem na datum vydání posledního dílu v okamžiku, kdy jsme připravovali první, nedostal bys od Arga žádnou konkrétnější odpověď. Věděli jsme, že je to zatraceně dobré, NEVĚDĚLI jsme, jestli si to budou myslet i lidé. Podívej se, kolik vyšlo recenzí na komiksového Candida. Dost, tuším přes deset. Prodeje něco kolem dvou stovek kusů. Na Mycelium vyšlo recenzí patnáct, do prodejů se to chválabohu promítlo. Rozhodně tak, aby dostal zelenou další díl. Ale představa, že existuje nakladatelský magnát, který bude financovat jeden prodělečný díl za druhým, je utopická.
    Zkráceno do jedné věty: pokud chceš, aby vyšlo všech pět dílů, kup si je v okamžiku, kdy vyjdou.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    FERRYH: tohle jsem zaregistroval, ale nechtel jsem srovnavat ceskej model pro par lidi s modelem pro masy.. cimz nerikam ze s tebou nesouhlasim, naopak :); z myho pohledu je to jak pises, cas otupi vse a po case je pro atraktivita titulu sakra nizko a kdyz k tomu pridam ze zasadne nic nectu dvakrat, pak jsem odsouzenej k tomu nektery serie budto nedocist nebo ani nezacit (napr. Demonska trilogie ze ktery se stala pentalogie, skoncil jsem druhym dilem)

    a do Mycelia jsem sel s tim ze je to napsane a pujde to jak na bezicim pasu a ejhle, nakonec budeme mit dva dily na rok, coz bych cekal u prekladovek.. opravdu v tom vidim umysl :(, po teto zkusenosti zacnu nakup dotazem na datum vydani posledniho dilu serie, jinak to nelze (radsi ani nezacit nezli nedocist)

    pochopim to u nedopsanych serii (napr. Mraz a Hry, tam se nenachytam, vim ze se pisou.. takze pockam az to bude komplet) nebo prekladu, ale u tuzemsky, dopsany serie se (imho) slusnyma prodejema ne.

    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: Když on to chce Kosmas na knižní veletrh, a další díl na vánoční sezonu. Neptej se mě proč, protože to letos mohlo klidně být dovydávané. Já zase čekám na další (napsané a připravené) díly na Kladiva na čaroděje - ale tam je to tím, že Epocha nemá peníze :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    dneska jsem sla s kamaradkou/asistentkou ven, kamaradka chtela lezt na strom. Bohuzel strom byl porostly houbami a prorostly myceliem. (Ne ze by se ji mycelium hnusilo, chran Akkutlik, ale prej by pod ni mohl strom rupnout.)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: tohle to by snad mohl v kniznim prumyslu opravdu menit jedine neco jako Netflix ve TV a filmu ...
    standardni distribuce knih - a ted i ebooku - v tohle vydavani dilu v urcitem casovem sledu s pauzama (i kdyz uz jsou napasane a pripravene) nebude chtit zmenit... je to pravdepodobne ta nedrsnejsi-nekamenejsi tradice knizniho vydavani jako takoveho...
    Pritom si nemyslim, ze to je ku prospechu autoru a prodeje dila. Je to takova nejaka podivna, zkostnatela tradice na ktere nakladatele asi budou trvat, i kdyby nakrasne uz zacali vychazet prevazne JEN ebooky a teda naklady na tisk a distribuci uz nebudou tak vyznamne ve hre...

    Ze se to da zmenit dokazuje az ta digitalni vydavatel-distribuce filmu a serialu jako je ten Netflix ...
    vydava a produkuje treba opravdu velice slusnej serial "House of Card" a premiera nove sezony znamena vzdy vydani vsech 13. epizod jedne sezony najednou! a svete div se - serial je hodne uspesny a popularni! :)) vydavat to beznej vydavatel, tak to absolutne nepripada v uvahu, to je nam asi jasne vsem...
    Zde se ledy pohnou az tehdy, kdy se zmeni vydavatelske prostredi a posune se jinam nez je ted ... coz u knih bude asi trvat hodne desitek let! :O(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    az kveten? tak to si pockam na dalsi dily a vemu to pote komplet, tyhle prostoje nici linku a v kvetnu uz vetsinu osseanskych znaku po nekolikamesicni absenci ani neprectu :)

    diky.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI
    FIFI --- ---
    ARXIE: duben? Neměl to být až květen = veletrh?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ARXIE: den knihy, takze duben, diky;)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ma smysl ptat se na datum vydani dalsiho dilu? ...a kdyz je tam takova dira, nebudou dva naraz? :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Nezmínila se ALONSY že někam mizí, pod lavinu nebo tak?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    RIP
    RIP --- ---
    Speciálně pro nákup hnusného zboží by se možná mohl zavést i dobytcoin.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    No a kdo je hravý nebo trpělivý, může zkoušet třeba http://freebitco.in/?r=199932 nebo https://primedice.com/index.php :-) Anebo tak tisíc dalších klikaček.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: U bitcoinu už ano. Ale existuje celá řada dalších kryptoměn, mnohem novějších, kde ještě není diff (obtížnost) tak vysoko a hlavně jsou navržené tak, že jde těžit hlavně na grafických kartách nebo i procesorech. A výtěžek pak jde snadno za bitcoin vyměnit nebo si ho podržet číhat nejvýhodnější kurz. Já si s tím hraju od ledna...

    FERRYH: To je častečně odpověď i pro tebe. Samotný bitcoin už dnes opravdu nejde těžit jinak než na specializovaných ASIC Minerech za obrovské sumy a ještě ve velkých poolech. Ale pokud máš jen trochu výkonnější počítač nebo přístup k nějaké síti nebo grafickým kartám, stále jde docela vydělat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: tak já mám informace dost povrchní, akorát jsem jaksi získala pocit, že ten výpočet je dost hardwarově náročný.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Nejspíš máš a ani o tom nevíš. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FERRYH: Určitě to je složitější, takže by to pro mě bylo dobrý, že bych konečně nějakou získala - a pak bych mohla chodit s myceliální kartičkou a virtuálně cinkat virtuální měnou v kapse! :)
    Jinak ono se to jistě i koupit dá prostě za peníze dle směnného kurzu; akorát různí dobráci - vlády, centrální banky - kteří chtějí mít na peníze (jakožto na celou tu myšlenku, že peníze existují a někdo je vydává) monopol, to nelibě nesou... Ale co jsem si všimla, nedávno tu vzniklo auditko [ Těžení kryptoměn ] , tam se jistě lze informovat lépěji (ne že bych to moc zkoumala, stejně nemám hardware na to, abych něco těžila, že ano. :D).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    FERRYH: Do pošty... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam