BRAMBOREENA: Ale je to zajímavé a obecně to tak nějak svědčí o tom, že se nelze zavděčit. Když jsme začínali, nebyli jsme si jistí ničím. Tedy: já jsem věděl, že ten cyklus je výjimečný. Věděl to RiP, věděl to Grobenius, ale jaksi co se hodně líbí hrstce intelektuálů, nemusí se věru líbit masám. Těžko by se našel nakladatel, který by řekl: "OK, tak já do toho nasypu půl milionu a vydáme pět dílů během jednoho roku bez ohledu na prodejnost."
Takže jsme do světa vypustili balónek, a hle: houba se ujala, zapustila kořínky, mycelium se začalo šířit mezi recenzenty, a když je zdárně prorostlo a asimilovalo, tak i mezi čtenáři. Půl roku od vydání druhého dílu je v nakladatelském měřítku bleskovka; knihy se připravují klidně s dvouletým předstihem.
To, že nakladatel po druhém dílu kývl na půlroční periodicitu, je opět celkem výjimečné; během jednoho roku byly na světě tři díly.
A někomu je to málo? Byl by radši za rychlejší vydávání, bez mnohonásobných korektur, bez Cornholiových obálek, bez propagace?