• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Vizualizace, jak bude vypadat Sagrada Familia, až ji konečně dostavěj - velmi to připomíná össenský chrám: http://www.designvid.cz/...0226113803%5D&action_type_map=%5B%22og..likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: a navíc se stará o slony!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: To je síla. A ještě se tam dočítám, že k tomu, aby člověk zplesnivěl, je potřeba tornádo... To je fakt pitomá situace: tornádo se přežene, člověka sice zasáhnou třísky, ale nezabijou ho, tak si oddechne, že vyvázl - a pak tohle.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    (K barkonímu architektovi přidám současného profesora veteriny. Když je člověk jistým způsobem postižený, tak jej věta "Zoo Ostrava s týmem profesora Hildebrandta úspěšně spolupracuje již několik let" docela poděsí... ;))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Svět parazitů je nesmírně bohatý a zajímavý, ale hub v něm naštěstí moc není... ještě to tak.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A propos nitrožilní paraziti... ono to fakt existuje. Nedoporučuju po snídani. Ani před snídaní.

    Mucormycosis - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mucormycosis
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VLCACKA: za nas byly Lovci mamutů, Robinson Crusoe... a treba i Bradburyho Marťanska kronika a 451° F. v povinne cetbe na zakladce! prvni dve tusim ze 5-6 trida a dalsi pak 8-9 asi...
    Nastesti pro me vsechny tyhle a hafo dalsich skvelych knizek uz sme mel precteno davno, davno tomu, nez sem pak v prilisnem rocniku zjistil ze to je povinna cetba.. jinak bych to asi na truc nikdy necetl... :)) beznej system dodnes ne? :))

    ... mimochodem ten Bradbury je podle mne velice super autor pro pubescenty a adolescenty ... je poetickej ve sve povidkove tvorbe a je tam i spravna vzpoura proti spolecnosti jako u 451° a je to SF... takze maloco tak dobre plni oba atributy pro spravnou povinnou cetbu: perfektne ctive a pritom dost narocne a jazykove obohacujici a teda vzdelavaci titul pro mladez... a nezastarava... ta poetika je vecna a dokaze setrit ty anachronismy problematicke u jine SF
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALDARION: Já byla takový ten pomalý vytrvalý jedinec, co pomalu a vytrvale vymyslel, jak na tem strom vylézt (a účelem bylo najít si místo k poklidné četbě, jak jinak). Nenávist ke sportu ve mně vybudovala především škola - protože mně nějak existenciálně unikalo, proč bych proboha měla běhat dokola a závodit se stopkama atd.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    ALDARION: Nu, s tou strategií řešit až když mi setsakra teče do bot jsi mi celkem sympatický. Sport..., jelikož jsem stále neaktivní valibuk sem tam provětrávající špeky při procházkách se psy nebo na krátké distance na bicyklu, můžu dělat akorák tak trenéra stolního fotbálku. :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VLCACKA: Chceme! Jsem se svým dětstvím docela spokojen. (Docela mne tedy bavilo bloumat po lesích a lozit po stromech, tak jsem asi až tak bledý nebyl, ale asociální určitě.) ;)
    Učit jsem se musel horko těžko naučit až někdy před maturitou - a sport jsem za sprosté slovo přestal považovat až někdy ve chvíli, kdy jsem byl nucen připustit, že lidé věnující se sportovnímu šermu a sportovním verzím bojových umění jsou vlastně taky fajn. ;D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SARGO: Vysloveně předepsaného asi není nic, ale musela bych se podívat do plánů. Svého času byla nějaká doporučená.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    SARGO: Jo, to je taky celkem prima plýtvání časem. :-) Určitě nechceme být bledí asociální tvorečkové, kteří vydrží míň než paperback v dešti. :-)
    Na základce jsme četli boží knížky! Lovce mamutů, Vinnetoua, Robinsona Crusoe...
    SARGO
    SARGO --- ---
    VLCACKA: Ale asi se shodneme, že by měl mít člověk i nějaký společenský život, občas se věnovat sportu, alespoň někdy se učit do školy...? :-D

    GENTIANA: je vůbec nějaká plošně předepsaná? Na ZŠ jsem ještě povinnou četbu cíleně bojkotovala, protože byla povinná, ale fakt je, že dost jsem toho měla omylem přečteného už před tím. A na střední byl ten výbět - zpětně viděno - poměrně rozumný, ale hodně mi to přišlo od učitele, ale tam zase nelze vyloučit, že zapůsobily právě sympatie k učiteli :-D A co má mrňous na ZŠ, tak je to velmi pěkný výběr.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    GENTIANA: Jasně, jenže pak budou všichni plakat, jak si nevážíme svých klasiků a bla bla bla... Buď si k tomu dojdu svým tempem sama, nebo holt budu na poli klasiky diletant. Stává se, bohužel díky uměle pěstované nenávisti z povinnosti. Obraz Doriana Greye se mi líbil, Čapkovu Válku s Mloky zbožňuju a ano prvně jsem ji četla jako komiks, Hrozny hněvu pro mne byly v pubertě nečitelný a teprve teď bych si možná troufla na Dostojevského. Svět podle Garpa mi přišel v pubertě boží.
    Možná díky tomu jsem pro někoho nevzdělanec, ale aťsi.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VLCACKA: Povinná četba je hlavně sto let za opicema a učí se blbě. Si vem Čapkovy pohádky. Sujet pro druháka, jazyk pro gymnazistu. Máj - předhodit ho v prváku na gymplu lidem, kteří jsou způli děcka, kterým tohle pinožení připadá trapné a způli puboši, se kterýma lomcujou hormony, a kteří vyrostli na internetovém pornu, to jsou fakt perly sviním. Zatímco takový Křesadlo - není to vysoká literatura, ale je to kvalitní dosti, je v tom hodně slov, je to vtipné, je v tom dost sexu i úchyláren, ovšem podaných tak, že by si nemusel stěžovat ani učitel pohlavní hygieny. Občas jsou v tom i veršíčky nebo noty. Ale tohle by asi neprošlo :D
    SARGO: tak na osobní prohlídky nedocházelo, pouze na nepříliš vynucovaný zákaz tahání knih ven.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Vzpomínám si, že...

    Ještě chvíli budeme pokračovat a kolektivně tu vytvoříme fan fiction na můj oblíbený Rok čtyřiadvacet od mého oblíbeného p. Ouředníka:)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    SARGO: Tak zrovna čtení může, pokud to bereš jako prostředek prohloubení vědomostí a slovní zásoby a nejsi snílek, který čeká, že si pro něj přijede týpek na plazmatických lyžích (bílá kobyla je pasé) nebo sexy gleewarinka. :-) Samozřejmě povinnou četbu jsem systematicky ochcávala, protože mi dodnes přijde, že jsou ty knihy pro puboše dost náročný.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VLCACKA: Ono se nic nemá přehánět.
    A děti jsou rafinované: když se mi mamina naučila protřepávat oblečení (při povinném "běžte na chvíli ven"), házela jsem si předem čtivo oknem (a trnula, aby mi to nikdo nesebral, než oběhnu barák). :-D
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    SARGO: Fujtajxl, takhle se rouhat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam