SCHRAMM: Jo! Na tohle si přesně pamatuju! Cesta do knihovny, šílený let k písmenu M, prohlídnout, jaké mayovky tam mají, pobrat VŠECHNY (i ty, které už jsem třikrát čtyřikrát četla, to je jedno), pak letět k písmenu V a pobrat Verneovky, a ve třetím kroku vyplenit poličku s edicí Karavana. Měla jsem tam vyšlapanou cestičku. Doufám, že jsme nechodili do stejné pobočky (a že tudíž mezi úspěšnějšími lovci, které jsem pokaždé proklínala a sesílala na ně hromy a blesky, jsi nebyl taky :D).
Ale mayovky se daly číst napřeskáčku. Co mě ničilo, byly Paměti lékařovy - nevím, jestli to tu ještě někdo zná, tuhle jsem to držela v ruce v antikvariátu a zas to tam vrátila coby zoufale zastaralé; ale kdysi mě to hrozně bralo - ten temný hypnotizér s uhrančivýma očima, který tam provozoval mesmerismus a byl pro mě ústřední postavou, přestože ho myslím Dumas mínil jako záporáka :D A tajemná Lenora z Orientu, mňam. Dvorské intriky a lásky se mohly jít zahrabat, mě zajímali jen tihle dva. :) A to se ovšem muselo číst postupně a čekání na další díly bylo fakt strašné. Proti tomu Mycélko fakt padá jak cihličky z pece :D