• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Dell’s packaging is made from mushrooms, wheatgrass, and cow farts | Science! | Geek.com
    http://www.geek.com/...ence/dells-packaging-is-made-from-mushrooms-wheatgrass-and-cow-farts-1606452/
    There’s a good chance if you buy a new Dell product today that the only man-made thing you receive is whatever product was ordered. The polystyrene we are all so used to seeing has been replaced by one of two natural products depending on the type of protection needed.

The first is mycelium, which is the root system part of mushroom growth. The roots are not wanted by the mushroom farms so they are happy to pass them on for use elsewhere.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na Sardenu je teď možnost vyhrát audioknihu: http://www.sarden.cz/2014-10-07-1202/soutez-audio-mycelium
    ROMI
    ROMI --- ---
    ja jsem pro tu prvni obalku, me se ta zelena libi :)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    XB-1 » Mycelium v uších a össenský vpád do vinárny
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/audiomycelium-krest/
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Posluž si. Jinak, cererit šňupají ploštěnky, což je označení pro osoby s IQ 3 - reaguje na světlo, a centrální nervovou soustavou, kterou využívají za stejných výsledků jako ony potoční placaté věci: přidrží se na šutru a obvykle poznají, co je žrádlo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: na tom něco bude, pokud na to nemáš copyright, budu to šířít dál.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: cererit jako drogu jsem vymyslela kdysi já na ženě-in. Kde je mnoho stejných krasavic inteligentních jako na mimáči a podobných místech. Zhruba ve smyslu Vona vidí bílé granule, tak myslí, že jsou to drogy a šňupe to a pak plodí takové výplody. V mém referenčním okruhu se to docela rozšířilo, zřejmě podle pravidla, že to je blbý, to se bude líbit.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    VANEK: Inu, nepsal to biolog; biologové se dopouštějí překlepu v opačném směru :).
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARKASMUS: "jejich české popisy a názvosloví vytvořil J. S. Plesl" -- tomu říkám podprahová reklama na audioknihu!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: cererit? kombinované bezchloridové granulované hnojivo se stopovými prvky určené k výživě ovoce, zeleniny, chmele a okrasných rostlin? :)
    SARKASMUS
    SARKASMUS --- ---
    Ještě se musím podělit o (bohužel jen mobilní) fotografie z mého dnešního home office, které jsem primárně pořídila pro OneHotBook FB. "Pětici" sice všichni ochutnali na křtu, po němž jsem ale hnedle onemocněla, takže se při práci v domácím prostředí samozřejmě nalévám čajem. A jak jsem se tak nalévala, nechala jsem se výjimečně inspirovat bloggery, kteří na Twitter neustále sypou obrázky, u kterých jídel a pití zrovna konzumují ty které knihy. Jantarové oči léčí!

BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARKASMUS: Boží! Napsat takhle vtipnou a poetickou recenzi na atlas hub, to je fakt umění; prostě Šlajchrt :) "Její mikroskopické struktury se pod zemí rozrůstají v podhoubí někdy zvíci několika arů, odkud se jen občas za příznivých okolností vynoří viditelná plodnice – pouhý rozmnožovací orgán skrytého organismu. Hle, vědecké zjištění, jež by se skvěle uplatnilo v surrealistické poezii." - To má ovšem pravdu :D

Musím si tu knihu opatřit. Vtipné je, že se tím Honzou Holcem známe, chodil s manželem na gympl a v našem myceliálním brlohu obhlížel trámy, jestli v nich nebydlí dřevomorka (a nebydlela - zřejmě by si do sousedství össenských hub netroufla).
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: To je fakt celá Fiona.
    Tajemné organismy proti fatálním chorobám: Užívejme čtyři tisíce let starý „novátorský“ lék! Čínská houba v Čechách. Houbařením proti rakovině? | PROTIPROUD
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/...ky-lek-cinska-houba-v-cechach-houbarenim-proti-rakovine.htm
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: někdo geneticky zmanipuloval psychoaktivní houby, aby produkovaly kromě nějakého toho räwë ještě pervitin a cererit?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no barvoslepi mozna rikaj :))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: Neříká se té barvě, co máš na ikonce, starorůžová?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No já myslím, že by si Církev jako měla nastavit nějaká zákaldní pravidla pro personální otázky...

JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Druhý návrh se mi líbí nejvíc.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (kdo ho chce takový, ať si čte Coelha a pase kozy)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam