• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Náhodou, jednou nebo dvakrát jsem nakupovala v Bille na Malešickém náměstí.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Vidět Malešice a zemřít?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BALAENA: Skoro každý den mají jiné, to se ještě neví, co budou mít za tři neděle.
    GENTIANA: Vida, a tohle je příležitost tam dokonce i VYSTOUPIT! :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRAMBOREENA: musím říct, že na jednu stranu trochu zklamali, nemají mé nejoblíbenější pivo. ale vybrat se dá...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Já přes Malešice jezdím pravidelně autobusem, takže žiju v ilusi, že to tam znám :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Pivovar je úplně nový, neví o něm skoro nikdo :)

    Vidím deset lajků, tak to beru za jakýsi projev zájmu, třeba bychom se aspoň tři čtyři sešli - tak já tam jdu napsat :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Kde je v Malešicích pivovar, nvim, kdybych byla v Prase, přišla byhc ráda a slevu beru, mycelium jsem rozdala půlce rodiny při prvním dílu a od té doby se dožadujou, mrchy.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Tak tedy jedna obligátní obchoďáková mobilová, aby se dodržela tradice; je krásně tlustá (kniha, ne fotka), a hrdý držitel sice vypadá, jako by už strávil dva dny v kuse čtením, žel krhavé zraky jsou pouhá rýmička. A krásně voní! (Stále je řeč o knize. ;-))

    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Jak už jsem podotýkal, ona by (pro začátek) stačila úroveň Palmknih; tam prý JYRKA dokonce otrokyně nezbičuje, když má dobrý den a překročily plán.

    HYPERION: To je ovšem pravda, v tomhle ebookovém odvětví je málo peněz a v poslední době čím dál míň; mají to chudáci těžké, že by jim člověk poslal korunu, kdyby ji nesežrali poskytovatelé platebních služeb.

    WITTGENSTEIN: A hlavně celých těch pět let logicky nebyl jediný důvod myslet si, že v roce 2014 by někdo mohl chtít číst tlustou knihu elektronicky. Načež se ty mrchy nevděčné čtenářské ozvaly až potom, co začala propagační kampaň. Nakládání je řehole, no; zlatý zelí.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak zas z jiného soudku: měl by někdo chuť přijít, kdyby byl křest čtvrtého dílu?

    V Argu mi řekli, že z hlediska propagace je nějaká akce k předposlednímu dílu série nesmysl, že bude lepší uspořádat něco k pětce. To je samozřejmě pravda - kdo o Mycelium stál, už si o něm všechno zjistil jinde, kdo chce házet shnilá rajčata či milionové bankovky po mně, taky má příležitost na conech, čili "oficiální" důvody tu nejsou. Na druhou stranu nelze zapomínat na hlavní účel podobných akcí, totiž slézt se někde a pokecat si. Pavel Renčín taky pořádá každoročně Labyrintcon, i když už prakticky nic nepíše, a z akce k Městským válkám to zmutovalo v posezení v hospodě.

    Takže pokud by zájem byl, lze uspořádat křest neoficiálně, domluvit si salónek a pojmout to jako seznamovací nyxácký večírek, spojený s průzkumem zajímavého občerstvovacího zařízení. Konkrétně mám na mysli toto - http://www.malesickymikropivovar.cz/cs/ . Je to podnik otevřený před dvěma měsíci, specializuje se na piva z různých malých (nezávislých) pivovarů, taky tam vaří svoje vlastní pivo Malešický speciál, a celkově to úplně změnilo můj náhled na tento profláklý nápoj. (My jsme totálně nepivní domácnost, naše spotřeba je tři lahváče ročně, jede u nás spíš víno a medovina, čili jsem netušila, jak nečekaně může pivo taky chutnat). Tak si říkám, že i pro další lidi by to mohlo být zajímavé už kvůli tomu místu. (Není to sice v centru, ale ani to není tak fatálně nedostupné, pár stanic autobusem z Želivského, Skalky nebo Vysočanské). Další argument pro pivo - Argo by na křest nepřispělo, útratu by si každý platil sám, a popíjet pivo, i když je to nóbl pivo, vychází líp než víno ve vinárně.

    Program by byl jednoduchý: polití knihy (netradičně pivem), což se sfoukne během pěti minut, a pak volná zábava. Můžu kousek ze čtyřky přečíst a dát prostor na případné dotazy, ale zas nechci nikoho přespříliš otravovat svým plkáním. Knihy bych tam měla se slevou 25 procent, a pak taky audioknihu a dokonce PLACKY. Termín nejspíš ten týden 8.-12. prosince (blíž ku Vánocům už nelze, to mají všichni vánoční koncerty a večírky). Zatím jsem to ale nedomlouvala a nevím, jak jsou na tom s časem v tom pivovaru, napřed sonduju tady, jestli by vůbec byl zájem.

    Nějaké názory...?
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    ROMI: Já Viktora pochopil z reality spíše tak, že na knihy lidem v poslední době zbývá čím dál méně peněz. A pokud je v tomhle odvětví peněz málo, zákonitě se to projevuje tím, že jsou lidé pracovně přetížení, nestíhají a když už tím netrpí kvalita jejich práce (což bývá priorita), občas tím trpí věci okolo (např. fakt, že se e-kniha někdy řeší až po odevzdání všech náležitostí, zvláště pak v době předvánoční). Neříkám, že nesouhlasím s tebou a tvými nároky, jen někdy je prostě nutné trochu si počkat, e-knihu nakonec zřejmě dostaneš, což je oproti minulosti stále velký krok kupředu a troufám si tvrdit, že ten postup bude pokračovat...
    ROMI
    ROMI --- ---
    WITTGENSTEIN: a za co mam jako poradne zaplatit? aby fungovali, jak by meli? to chci tak moc, ze chci vedet nejakej termin?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ROMI: Tak určitě... můžeš to mít pořádně, stačí pořádně zaplatit. Někdy mi připadá, že tu lidi chtějí foie gras za cenu Májky.
    ROMI
    ROMI --- ---
    ano vratme se zpatky do komunismu boha jeho, to je problem neco chtit poradne? mit nejaky informace? za chvili me tady zacnete srat vy a budu sprostej ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Se poserte, že čekáte dva dny na knihu. Já pamatuju ještě frontové boje o knižních čtvrtcích.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ROMI: Tak já nevím, pokud by to obnášelo i pracovní podmínky typické pro Amazon, pak bych možná byl spíš pro ten lehce chaotický, ale nakonec docela výkonný český systém, při němž nikdo nepřijde k úhoně na těla ani na duchu.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: 15. (sobota) jsem se tady ptal a to jeste nebyl a ani jsem nedostal teda klasicky zadnou odpoved :) osobne jsem ho zaregistroval az od nedele. Jako osobne bych si predstavoval, ze u kosmasu bude stranka na eknihu spolecne s papirovou knihou a termin vydani bude stejny jako u papirovy nebo aspon zverejneno nejake datum, kdy vyjde. U toho ebooku je to vzdy na nahodu, kdy to vyjde, bez terminu bez informaci a to se mi na tom nelibi. Proste musim kazdy den refreshovat stranky, jestli uz tam neni anotace nebo nejakej termin vydani nebo jestli to nevyslo, takze asi takovouhle presnost bych chtel. Proste napisu termin a ten den to vyjde. Muzou se inspirovat treba amazonem, kdyz nevedej jak na to.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Prostě je to blahobytem zhejčkaná verbež, no :-) Osm let v pořadníku na trabanta a dvacet let v pořadníku na byt na ně :-)))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: U jednoho z dílů, už nevím u kterého, vyšel e-book o týden dřív než papír. Tady u toho byl v sobotu (lidi na FB psali, že už ho mají), zatímco k papírové verzi se první zájemci dostali až včera). Ale to je snad vcelku jedno, pořád mi připadá, že načasování je zvládnuté dobře. Jakou větší přesnost chtít? Jako při přistávání sondy na kometě? Tam jim škarohlídi taky můžou říct, že to vlastně celé zvorali, protože ji posadili na dno rokle, takže má solární panely ve stínu, že ano. :D
    ROMI
    ROMI --- ---
    WITTGENSTEIN: aha, tak to je osklivy ale
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: ted mi neprislo, ze by byl driv(mozna driv, ze trvalo hodne dlouho nez se to rozvezlo, ale termin byl nejakej den a ebook vysel az za dva dny minimalne), ja mam pocit, ze se prave v kosmasu moc nepoucili.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: A sakra, to je ovšem slovo do pranice. Nu, je to opravdu výzva :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam