Jo, mimochodem, nějak jsem sem zapomněla napsat nejnovější zprávy o mých opusech v Argu.
Napadlo mě zeptat se tam, jestli by nechtěli Snovačku (novelu původně z antologie Imperium Bohemorum, na kterou už Albatrosu vypršela práva a druhé vydání ani e-book od toho nechystá, čili to mám volné), a k mému milému překvapení to v Argu klaplo, bleskově se to dohodlo a na veletrh to tam vyjde v druhém vydání coby samostatná kniha -
https://www.kosmas.cz/knihy/202647/o-snovacce-a-premyslovi/. Obálku bude dělat Mistr Cornholio, grafiku Radek Dojiva (který vytvořil "logo" Mycelia), čili osvědčený tým mých oblíbených a hluboce obdivovaných výtvarníků :) Mělo by to být laděné víc intoušsky a mainstreamově (cílem je nalákat nic netušící čtenářky Žítkovských bohyň a všemožných brownovských spekulací o turynském plátnu, aby to pro změnu zkusily s kněžnou Libuší....), ale formát bude stejný jako u Mycelia, a bacha, bude VÁZANÁ S PŘEBALEM, hmyzobohu dík za ty dary.
No a dále se k dvacátému výročí existence Akademie SFFH chystá antologii oceněných povídek z průběhu věků (tedy z průběhu těch dvaceti let), do čehož spadá Lunapark Luna, kterýžto si vybrali (povídek bude celkem asi dvanáct nebo tak), čili ten teď v květnu na knižní veletrh v reedici taktéž vyjde (opět v Argu).
A, ehm... co se týče pátého dílu... nějak jsem to tu celé rozryla a sice se to krásně klene a mám z toho radost a sedím tu a píšu jak fretka, ale z původní podoby nezůstal kámen na kameni (snad jen závěrečná scéna je pořád stejná) a furt to nemám hotové. Čili ten bude spíš na podzim než na veletrh.