• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Padající listí Mycelium jistí...

    FERRYH: No něco na tom je, podvědomí trochu pracuje proti, mně se zoufale nechce se s hlavním hrdinou rozloučit, tak ještě vymýšlím, co by se tam dalo připsat :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ale no tak! nechte Vilmu... proste se autorka s poslednim dilem mazli... :)) nez ho pusti do sveta a ...ptacku let! :))) ted je to jeste jen jeji decko ... pak uz to je i ctenaru :))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KASUMI: mně ho odmítla slíbit i na duben k jedněm narozeninám, takže březen už tuplem ne
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: Tajne jsem doufala, ze paty dil do stredy vyjde, i jako ebook, tze v letadle budu mit konecne vyresenou zabavu. Sakra. Tak priste :)))
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: No tak hurá!!!!!
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Ááá! OK, škrtám si "už je to celé napsané" z kladných stránek Mycelia, až to budu příště někomu doporučovat. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jo, mimochodem, nějak jsem sem zapomněla napsat nejnovější zprávy o mých opusech v Argu.

    Napadlo mě zeptat se tam, jestli by nechtěli Snovačku (novelu původně z antologie Imperium Bohemorum, na kterou už Albatrosu vypršela práva a druhé vydání ani e-book od toho nechystá, čili to mám volné), a k mému milému překvapení to v Argu klaplo, bleskově se to dohodlo a na veletrh to tam vyjde v druhém vydání coby samostatná kniha - https://www.kosmas.cz/knihy/202647/o-snovacce-a-premyslovi/. Obálku bude dělat Mistr Cornholio, grafiku Radek Dojiva (který vytvořil "logo" Mycelia), čili osvědčený tým mých oblíbených a hluboce obdivovaných výtvarníků :) Mělo by to být laděné víc intoušsky a mainstreamově (cílem je nalákat nic netušící čtenářky Žítkovských bohyň a všemožných brownovských spekulací o turynském plátnu, aby to pro změnu zkusily s kněžnou Libuší....), ale formát bude stejný jako u Mycelia, a bacha, bude VÁZANÁ S PŘEBALEM, hmyzobohu dík za ty dary.

    No a dále se k dvacátému výročí existence Akademie SFFH chystá antologii oceněných povídek z průběhu věků (tedy z průběhu těch dvaceti let), do čehož spadá Lunapark Luna, kterýžto si vybrali (povídek bude celkem asi dvanáct nebo tak), čili ten teď v květnu na knižní veletrh v reedici taktéž vyjde (opět v Argu).

    A, ehm... co se týče pátého dílu... nějak jsem to tu celé rozryla a sice se to krásně klene a mám z toho radost a sedím tu a píšu jak fretka, ale z původní podoby nezůstal kámen na kameni (snad jen závěrečná scéna je pořád stejná) a furt to nemám hotové. Čili ten bude spíš na podzim než na veletrh.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: tak ti nevím... kdyby posílení diplomatické imunity obnášelo, že se musím na zimu zahrabat hlavičkou vzhůru a počkat, až mi houba stráví všechny vnitřní orgány a proroste ven, možná se obejdu radši bez ní... :D
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Myslíte, že to platí i pro diplomatickou? :-)
    Imunitu posílí medicinální houby - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=806181
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Možná senility, možná konečného pochopení, o co těm lemplům čtenářským vlastně jde. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO:
    Autorská:
    Tak to mám radost, že se líbila!!! :)

    Psychiatrická:
    Tak on prý je to u autorů příznak senility, když ve svém světě začnou propojovat všechno se vším... ale tady nebylo zbytí, když ***(kdosi, spoiler)*** a Loannet jsou sourozenci :D Mám výmluvu!
    SARGO
    SARGO --- ---
    Čtenářská:
    K Časovému dluhu ze sbírky Na konci apokalypsy jsem se dostala až včera. Pojala jsem totiž touhu si tu povídku vychutnat na papíře a kniha konečně přestala být hlídána a očítána :-) Povídka tady paní spisovatelky je v ní s náskokem nejlepší, dílem proto, že konkurence je chabá či věkem zvetšelá, dílem proto, že je prostě dobrá. Okoralému srdci čtenářově, které již zřídkakdy nad něčím zaplesá, tu nechybí nic z toho, po čem prahne: pěkný jazyk, stavba a zaujetí rozumové i emoční; nemluvě o dalších pár kamenech do obrazu argenitového vesmíru. Jednotící pozadí dává i jednotlivým povídkám výtečný přesah; není to náhodný kolemjdoucí, ale oblíbený, byť jen zřídkakdy viděný příbuzný, se kterým rádi kohokoli seznámíte. Velice též oceňuji ten prvek (který mám v knihách nesmírně ráda, ale je málokdy k vidění), že když autor něco zná, namátkou o zahradách, tak to využije na úrovni, která není didaktická ani samoúčelná, ale přiměřeně podaná a zajímavá a slouží svému účelu. Povídku tedy doporučuji.

    Fanynkovská:
    Loannet! Loannet? Jako by se náhle slunce rozzářilo jasněji, ocásek se nadšením zatřepetal, obličejové svaly jeví potřebu vyskládat se do poněkud nepříčetného výrazu. Jaká laciná podbízivost přidat těch pár zmínek o Loannetovi! Košík koťat! Orosená růžová poupátka! Západ slunce nad tropickým ostrovem! Přeci na to neskočím? Aha, skočím. Co se dá dělat: ono vrátit si ten pocit, kdy jsem se s ním potkala poprvé, vlastně vůbec není špatné... teď už jen vytáhnout ze zaprášené krabice ten kus opálu, o kterém jsem si tak zdařile předstírala, že je to argenit, a znovu si přečíst Eternaal. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    www.dagon.cz/mycelium-iv-videni-za-znalosti-se-plati/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Tys ten pocit pojmenoval! :)
    RIP
    RIP --- ---
    No, já bych hlavně zakázala tohleto předčítání úryvků autory, divím se, že se sami těm novinářům nebrání. Pokaždé, když to na mě v TV vybafne, jsem jat ochromujícím pocitem trapnosti a přepínám :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to bylo joke-postuchovani.. klid! :))

    jinak me ty ukazky take zarazily ... jenze jsem si uvedomil, ze to je vyjmute znacne z kontextu dila ... a pitome! obe ukazky jsou z povidek ktere oba dobre zname a TY jsou o necem uuuuuuplne jinem, nez co zduraznily ukazky...

    to je problem dnesniho sveta - vse musim bejt ve zkratce a pokud mozno kontroverzni az bulvarni.. plati to bohuzel i o CTV jak se ukazalo na tohle prikladu ;O((
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FERRYH: Ale prosím tě, Ferry, co jsem napsala tak strašnýho, že z toho vyvozuješ, že všude chci reklamu? :D I zmínka o knize jako celku se počítá, jsem naprosto spokojená, že se to Ivanovi (a díky Petru Vizinovi) povedlo dostat do bedýnky, co se modře rozzářila.

    Sama jsem si ale díky tomuto pořadu (a díky čteným ukázkám z "akční" sci-fi) znovu jasně uvědomila, že střílení a rozprskávající se orgány mě FAKT NEBA. Už jsem holt baba stará, nebavilo mě to nikdy, ale s rostoucím věkem mě to otravuje čím dál víc. A zatímco dřív jsem si říkala, že se třeba přizpůsobím proudu a zkusím to psát taky, teď už vím, že opravdu, opravdu ne. :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: ty bys taky vsude chtela samou reklamu! :)) (dalas za tohle Adamovice na blacklist? ... :))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Pořad "U zavěšené knihy" ze 4.2., kde Ivan Adamovič mluvil o své antologii "Na konci apokalypsy", už je online: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10619821880-u-zavesene-knihy/215411000170005/ . Po úvodním představení knihy čte ukázku ze své povídky Ondřej Neff, následuje rozhovor s Ivanem Adamovičem o trendech v české sci-fi... no a argenit holt zůstává vskrytu, jak to má správně být. Ale zde místopřísežně prohlašuju, že v té knize jedna argenitová povídka je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam