• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Není to společenský magazín, ale lifestylový supplement; "spisovatelé jsou taky lidi" je maximum dosažitelného.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: V ideálním světě určitě...

    Pořád se tu pohybujeme na takové vertikální ose - nahoře jsou výšiny ducha, dole kabaret pro masy. Člověk by se rád držel tam nahoře, ale ta tyč mrcha hrozně klouže.

    Jako velký ústupek jsem kdysi brala i besedy na conech; pak jsem viděla Mílu Lince a jeho křest knihy v historických kostýmech (a v duchu jsem úpěla - ajaj, fantasy autoři a jejich potulný kabaret, no to jsme to dopracovali :D), načež jsem sama navlíkla össenskou hlavu (a myslela si, že to je to nejhorší a nejzazší, co ještě můžu pro propagaci svých výplodů udělat, a horší už to nebude...). Inu, penízkový šátek je prostě jenom další level. Asi je to spíš sranda; kdybych to (a se) brala úplně vážně, tak do toho nejdu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Já vím, že Reflex a že jim příčetné čtenářstvo uteklo tak před deseti lety, ale neměla by strategie "dostat literaturu do společenského magazínu" především zahrnovat texty o literatuře, ale natolik zajímavé, aby je někdo četl?
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Souhlasím s ARGANNAH, vždyť to bude fajn! A kdyby tě to ještě nepřesvědčilo, představ si, že bys dělala krav magu a na fotce měla zrovna modročerná kolena z předchozího tréninku, kdyby chtěli na fotografování kravmagácké kraťasy spíš než dlouhé kalhoty ;).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jste mě tady tak pěkně popostrčili, že jsem odpověděla:

    "Jasně, to je skvělý nápad a moc děkuju za nabídku. Aspoň mezi tím hejnem zarytých sportovců bude někdo i za tlusťošky, aby to bylo pěkně vyvážené, a třeba si pak díky mému příkladu ženské řeknou, že si můžou s chutí zatancovat, i když nejsou zrovna Miss aerobic."

    No to bude kino; ale co už, aspoň se všichni kolem mě dobře pobaví a stoupne jim sebevědomí do nadoblačných výšin! :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Ještě zbývá konverze k islámu a burka :-) No tak, jsi kus ženské, tak co by jsi hubla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: Moudrá slova.:) Ale kdyby náhodou ženské křivky nefungovaly, ještě mám záložní plán: závoj!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Nehubni! Křivky jsou zase in. Naopak, kup si super kostýmy, skvělou podprsenku, podmaluj to pár větama o přirozeném ženství a zdravém ideálu krásy, při focení nasaď krásné základní postavení (což vyzmizíkuje půl břicha) a počkej, jak se teď každá polichocená boubel začne hrozně zajímat o Mycelium. ;)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Abych ten předchozí vyděšený post trochu vysvětlila, kopíruju sem ten mail:

    Milá Vilmo,
    zdravím Vás z Reflexu a budu stručná a věcná, snad to oceníte... Chystáme pro červnovou přílohu Excellent takový projekt: celostránkové fotografie známých českých spisovatelů budou tyto zobrazovat při jejich oblíbeném sportu. U toho bude pár odstavců o daném autorovi s citacemi mapujícími jeho náklonnost k onomu sportu, přiblíží se (dokonce i) jeho dílo, z nějž bude citováno - tedy v případě, že se o svém milovaném akčním koníčku v knihách zmínil... A Vy děláte ten břišní tanec!
    Nepřijde Vám to doufám hloupé - já už pomalu nevím, jak literaturu do RX dostat, a tohle by mohlo být pěkné. Přemýšleli jsme, zda byste se nenechala vyfotografovat při tanci, dělá to naše skvělá portrétní fotografka Thao...
    Účast nám s nadšením přislíbili mj. přátelé tenisté Martin Reiner a Jan Němec, saunista Jára Rudiš, jednáme s horolezkyní Bárou Gregorovou, plavcem Václavem Kahudou, florbalisty Markem Šindelkou a Petrem Hruškou, z Vašeho okruhu s jachtařem Františkem Novotným atd... Asi tak osm fotek to bude. Uzávěrka - konec dubna...

    ***
    Prostě čirá hrůza! Já - a sport?! Ano, tancuju moc ráda, ale šlapu to jak zelí a pohled na mě v penízkovém šátku je věru je nevábný - je to něco jako když lední medvěd proleze alobalem. Tak teď sbírám tipy, jak do konce dubna zhubnout pětadvacet kilo. Zatím mě napadlo: tasemnice... dynamit... piraně... a Hannibal Lecter.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Grrr. Celé odpoledne se tu užírám a tetelím hrůzou. To prostě není možné! To nedám! Možná v helmě a lyžařskejch brejlích... když už je v Myceliu to plazmolyžování...
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Vilma bude v Reflexu! Ale nebojte, o psaní to nebude.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ELHO_CID: :) Hříchy mládí na povrch vylejzaj a vylejzaj :D Ale z toho mám radost, že se jí to líbí, PVK mám sama dodnes ráda a nepomlouvám ho jako své ostatní starší opusy.
    Teď nicméně můžete udělat fundované srovnání, jestli se ke svému dítěti hnusněji chová Braenova matka nebo Lucasův otec a kdo z nich je horší sadistická stvůra.
    .
    .
    .
    (správná odpověď: největší saďour je autorka :D)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Hanina mi právě vynadala, že jsem jí nepřiměl přečíst Pána všech krůpějí už dřív. Zatím je upřímně nadšená.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Náhodou, mně bylo v masce Össeana pěkně teplíčko :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    RICARDERON: nenené, loni to byla hrůza! V kabátu!!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    FIFI: Jak my jsme byli rádi za zimu... jéje.
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: snad tam nebude tak strasna zima jako loni a prijdu!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, Snovačka vyjde hned, jak bude mít obálku.:-) A Dvanáctka je taky hotová až na obálku.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A další věc čerstvě domluvená: na Světě knihy budu mít povídání o Myceliu (a dalších knihách, viz odkazy níže) ve čtvrtek od pěti, uvádět to bude zde přítomný Grobenius, a pokud hmyzobůh dá a antologie Dvanáct nesmrtelných stihne na veletrh vyjít, budeme tam s ní mohutně mávat a nějaký prostor jí dáme. Snovačka dtto - obojí je ve hvězdách a závisí to na rychlosti Cornholiovy tužky a photoshopu, protože ten na všechny ty tři knihy dělá obálky a tradičně nestíhá.

    O snovačce a přemyslovi - Vilma Kadlečková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/202647/o-snovacce-a-premyslovi/
    Dvanáct nesmrtelných - Zdeněk Rampas (ed.) | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/204832/dvanact-nesmrtelnych/
    Mycelium V - Hlasy a hvězdy - Vilma Kadlečková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/202786/mycelium-v-hlasy-a-hvezdy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam