• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BRAMBOREENA: "Cokoli se poprvé odehrává jako drama, podruhé se odehrává jako muzikál"?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Myslím, že je škoda to nevyužít. Mycelium by se mělo přetvořit do podoby bollywoodského muzikálu. Tančící Össean, to je něco jako Ganéša.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: A to celé v masce. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: No ještě bych to mohla zkombinovat. Inline, penízkový šátek a plazmolyžařské brýle (zbyly mi jedny svářečské po zatmění Slunce, ty by se daly zrecyklovat). Jo, a ještě roztočit hulahupku. Maximální koncentrace pochybného sportu na jedné totálně nesportovní osobě. :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: V nejhorším jim můžeš nabídnout brusle. Ono když si sedneš a vytrčíš brusle, a fotografka bude mít správný objektiv a nízkou hloubku ostření, vznikne velmi pěkná ehm umělecká fotka, kde budeš stále k poznání, ale největší budou ta od častých jízd obroušená kolečka a vidět budeš přesně tak od ramen nahoru. :-D Ale jestli je jen trochu šikovná, dopadne to dobře i se závojema a penízkama... jsi drsňák :-))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    VANEK: Myslíš: spisovatelé jsou taky sportovci?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Jenže mně se právě tohle blbnutí hrozně moc líbí, protože kdo si hraje, nezlobí a autoři jsou taky lidi. :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Není to společenský magazín, ale lifestylový supplement; "spisovatelé jsou taky lidi" je maximum dosažitelného.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: V ideálním světě určitě...

    Pořád se tu pohybujeme na takové vertikální ose - nahoře jsou výšiny ducha, dole kabaret pro masy. Člověk by se rád držel tam nahoře, ale ta tyč mrcha hrozně klouže.

    Jako velký ústupek jsem kdysi brala i besedy na conech; pak jsem viděla Mílu Lince a jeho křest knihy v historických kostýmech (a v duchu jsem úpěla - ajaj, fantasy autoři a jejich potulný kabaret, no to jsme to dopracovali :D), načež jsem sama navlíkla össenskou hlavu (a myslela si, že to je to nejhorší a nejzazší, co ještě můžu pro propagaci svých výplodů udělat, a horší už to nebude...). Inu, penízkový šátek je prostě jenom další level. Asi je to spíš sranda; kdybych to (a se) brala úplně vážně, tak do toho nejdu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Já vím, že Reflex a že jim příčetné čtenářstvo uteklo tak před deseti lety, ale neměla by strategie "dostat literaturu do společenského magazínu" především zahrnovat texty o literatuře, ale natolik zajímavé, aby je někdo četl?
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Souhlasím s ARGANNAH, vždyť to bude fajn! A kdyby tě to ještě nepřesvědčilo, představ si, že bys dělala krav magu a na fotce měla zrovna modročerná kolena z předchozího tréninku, kdyby chtěli na fotografování kravmagácké kraťasy spíš než dlouhé kalhoty ;).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jste mě tady tak pěkně popostrčili, že jsem odpověděla:

    "Jasně, to je skvělý nápad a moc děkuju za nabídku. Aspoň mezi tím hejnem zarytých sportovců bude někdo i za tlusťošky, aby to bylo pěkně vyvážené, a třeba si pak díky mému příkladu ženské řeknou, že si můžou s chutí zatancovat, i když nejsou zrovna Miss aerobic."

    No to bude kino; ale co už, aspoň se všichni kolem mě dobře pobaví a stoupne jim sebevědomí do nadoblačných výšin! :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Ještě zbývá konverze k islámu a burka :-) No tak, jsi kus ženské, tak co by jsi hubla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: Moudrá slova.:) Ale kdyby náhodou ženské křivky nefungovaly, ještě mám záložní plán: závoj!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Nehubni! Křivky jsou zase in. Naopak, kup si super kostýmy, skvělou podprsenku, podmaluj to pár větama o přirozeném ženství a zdravém ideálu krásy, při focení nasaď krásné základní postavení (což vyzmizíkuje půl břicha) a počkej, jak se teď každá polichocená boubel začne hrozně zajímat o Mycelium. ;)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Abych ten předchozí vyděšený post trochu vysvětlila, kopíruju sem ten mail:

    Milá Vilmo,
    zdravím Vás z Reflexu a budu stručná a věcná, snad to oceníte... Chystáme pro červnovou přílohu Excellent takový projekt: celostránkové fotografie známých českých spisovatelů budou tyto zobrazovat při jejich oblíbeném sportu. U toho bude pár odstavců o daném autorovi s citacemi mapujícími jeho náklonnost k onomu sportu, přiblíží se (dokonce i) jeho dílo, z nějž bude citováno - tedy v případě, že se o svém milovaném akčním koníčku v knihách zmínil... A Vy děláte ten břišní tanec!
    Nepřijde Vám to doufám hloupé - já už pomalu nevím, jak literaturu do RX dostat, a tohle by mohlo být pěkné. Přemýšleli jsme, zda byste se nenechala vyfotografovat při tanci, dělá to naše skvělá portrétní fotografka Thao...
    Účast nám s nadšením přislíbili mj. přátelé tenisté Martin Reiner a Jan Němec, saunista Jára Rudiš, jednáme s horolezkyní Bárou Gregorovou, plavcem Václavem Kahudou, florbalisty Markem Šindelkou a Petrem Hruškou, z Vašeho okruhu s jachtařem Františkem Novotným atd... Asi tak osm fotek to bude. Uzávěrka - konec dubna...

    ***
    Prostě čirá hrůza! Já - a sport?! Ano, tancuju moc ráda, ale šlapu to jak zelí a pohled na mě v penízkovém šátku je věru je nevábný - je to něco jako když lední medvěd proleze alobalem. Tak teď sbírám tipy, jak do konce dubna zhubnout pětadvacet kilo. Zatím mě napadlo: tasemnice... dynamit... piraně... a Hannibal Lecter.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Grrr. Celé odpoledne se tu užírám a tetelím hrůzou. To prostě není možné! To nedám! Možná v helmě a lyžařskejch brejlích... když už je v Myceliu to plazmolyžování...
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Vilma bude v Reflexu! Ale nebojte, o psaní to nebude.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ELHO_CID: :) Hříchy mládí na povrch vylejzaj a vylejzaj :D Ale z toho mám radost, že se jí to líbí, PVK mám sama dodnes ráda a nepomlouvám ho jako své ostatní starší opusy.
    Teď nicméně můžete udělat fundované srovnání, jestli se ke svému dítěti hnusněji chová Braenova matka nebo Lucasův otec a kdo z nich je horší sadistická stvůra.
    .
    .
    .
    (správná odpověď: největší saďour je autorka :D)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Hanina mi právě vynadala, že jsem jí nepřiměl přečíst Pána všech krůpějí už dřív. Zatím je upřímně nadšená.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Náhodou, mně bylo v masce Össeana pěkně teplíčko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam